Επιβαρυντική κατάθεση Λασκαράκη για Ολυμπιακό

Επιβαρυντική κατάθεση Λασκαράκη για Ολυμπιακό

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιβαρυντική για τον Ολυμπιακό ήταν η κατάθεση στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ του β' παρατηρητή του ημιτελικού κυπέλλου με την ΑΕΚ, Περικλή Λασκαράκη, ο οποίος υποστήριξε ότι δέχτηκε επίθεση με «σπρωξιές, κλωτσιές, βρισιές και απειλές» στον προθάλαμο των αποδυτηρίων του Καραϊσκάκη.

Ο Λασκαράκης περιέγραψε το περιστατικό λέγοντας ότι ζήτησε να ανοίξει η πόρτα του διαδρόμου που οδηγεί στ’ αποδυτήρια των διαιτητών και ήταν κλειδωμένη. Oταν άνοιξε, περίπου πέντε έως δέκα άτομα που φορούσαν φόρμες του Ολυμπιακού, τους επιτέθηκαν φραστικά, τον κλότσησαν, του τράβηξαν επίσης τη γραβάτα και τον απείλησαν. Στην κατάθεσή του είπε ότι έφτασε μέχρι την άλλη πλευρά του προθαλάμου των αποδυτηρίων δεχόμενος αυτήν την επίθεση. Δήλωσε τρομοκρατημένος και ότι έως σήμερα παραμένει σοκαρισμένος.

Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός ως αντίβαρο στην κατάθεση Λασκαράκη επικαλέστηκε τις εκθέσεις της Αστυνομίας, της ΔΕΑΒ και του πρώτου παρατηρητή που δεν περιγράφουν με την ίδια ένταση την επίθεση στον Λασκαράκη, που είναι αξιωματούχος αγώνα.

Στην έκθεση του α’ παρατηρητή αγώνα γίνεται λόγος για απώθηση και εξύβριση, ενώ στην έκθεση της ΔΕΑΒ μόνο για εξύβριση.

Ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με πρόστιμο και τιμωρία έδρας λόγω των συμπλοκών με την αστυνομία στα αποδυτήρια μετά το τέλος του αγώνα και πιθανόν με αφαίρεση βαθμών αν κριθεί ότι υπήρξε βιαιοπραγία «βαρείας μορφής» κατά του β’ παρατηρητή.

Η απόφαση αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα.

• Την ερχόμενη Τρίτη θα συζητηθεί στην αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ η πειθαρχική δίωξη που ασκήθηκε στον Σεμπά για απόπειρα βιαιοπραγίας κατά αντιπάλου του στον ημιτελικό κυπέλλου με την ΑΕΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή