ΑΕΚ: Λάθη, ελλείψεις και κακή νοοτροπία

ΑΕΚ: Λάθη, ελλείψεις και κακή νοοτροπία

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΑΕΚ απογοήτευσε με τη συνολική παρουσία της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, «εγκλωβισμένη» σε μια νοοτροπία που την έφερε φυσιολογικά χωρίς βαθμό σε 6 παιχνίδια της διοργάνωσης. Σε όλους τους αγώνες, πλην ενός ημιχρόνου με την Μπενφίκα στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ έπαιξε με αποκλειστικό στόχο είτε να μη χάσει είτε να ηττηθεί με μικρή διαφορά τερμάτων χωρίς να μπορέσει να βγάλει τα δικά της θετικά αγωνιστικά στοιχεία. Είναι χαρακτηριστικό πως σε κανέναν από τους εκτός έδρας αγώνες που έδωσε δεν έκανε σουτ στην εστία, ενώ δίχτυα βρήκε μόνο στο παιχνίδι με τους Πορτογάλους στο Ολυμπιακό Στάδιο. Προφανώς και η διοίκηση φέρει ευθύνη για το γεγονός πως δεν στελέχωσε την ομάδα με τον τρόπο που απαιτούσε η διοργάνωση, αλλά η κακή νοοτροπία της ομάδας στα μεγαλύτερα διαστήματα των αναμετρήσεων φέρει την ξεκάθαρη ευθύνη του Μαρίνου Ουζουνίδη, ο οποίος εμφανίστηκε εντελώς απροετοίμαστος για όσα θα συναντούσε η ομάδα του στις απαιτητικές «μάχες» που έδωσε.

Οι αγωνιστικές ελλείψεις ήταν μεν εμφανείς και η ΑΕΚ δεν μπορεί να συγκριθεί με συλλόγους όπως ο Αγιαξ ή η Μπάγερν Μονάχου, αλλά σε άλλους ομίλους της διοργάνωσης, ομάδες όπως ο Ερυθρός Αστέρας, η Γιουνγκ Μπόις και η Πλζεν μπόρεσαν έστω σε κάποιους αγώνες τόσο να ευχαριστηθούν τη συμμετοχή τους, όσο και να προσεγγίσουν σε κάποιες στιγμές το 100% των δυνατοτήτων τους. Σε πολλές περιπτώσεις, ο προϋπολογισμός μιας ομάδας παίζει σημαντικό ρόλο, αλλά και η δουλειά παικτών και προπονητών σε αρκετές περιπτώσεις κάνει τη διαφορά, όπως συνέβη με την πορεία της ΑΕΚ πέρυσι, που είναι τόσο κοντά αλλά και τόσο μακριά με τη φετινή, προβληματίζοντας ακόμη περισσότερο τους φίλους της πρωταθλήτριας Ελλάδος.

Παράλληλα, η Ενωση απέτυχε να αυξήσει τη χρηματιστηριακή αξία των ποδοσφαιριστών της, δεν μπόρεσε να δώσει ευκαιρίες σε παίκτες που έχουν λιγότερη συμμετοχή στους αγώνες της προκειμένου να αποκτήσουν περισσότερη εμπειρία στη διοργάνωση και κρατάει μόνο την υποδειγματική παρουσία των φιλάθλων της στους εκτός έδρας αγώνες, αλλά και σε αυτούς του Ολυμπιακού Σταδίου, εξαιρουμένου του αγώνα με τον Αγιαξ που συνέβησαν τα θλιβερά επεισόδια. Η ΑΕΚ αποχαιρετά τη διοργάνωση ούσα με διαφορά η χειρότερη ομάδα από τις 32 και με βάση αυτή την εμπειρία ευελπιστεί πως την επόμενη φορά που θα συμμετάσχει στον θεσμό, θα έχει καλύτερο πρόσωπο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή