Τσάμπιονς Λιγκ: Η… εκδίκηση των αουτσάιντερ και η κλήρωση που επιφυλάσσει ντέρμπι

Τσάμπιονς Λιγκ: Η… εκδίκηση των αουτσάιντερ και η κλήρωση που επιφυλάσσει ντέρμπι

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η κλήρωση της προσεχούς Δευτέρας για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού μερικά από τα κορυφαία ευρωπαϊκά ονόματα θα βρίσκονται στην πλευρά των αδυνάτων και θα κληρωθούν με νικητές ομίλων.

Στην κληρωτίδα των ισχυρών θα μπουν οι Ντόρτμουντ, Μπαρτσελόνα, Παρί Σεν Ζερμέν, Πόρτο, Μπάγερν, Μάντσεστερ Σίτι, Ρεάλ Μαδρίτης και Γιουβέντους. Θα «επιλέξουν» αντιπάλους από τις Ατλέτικο Μαδρίτης, Τότεναμ, Λίβερπουλ, Σάλκε, Αγιαξ, Λυών, Ρόμα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ετσι, στην πρώτη σεζόν κατά την οποία οι τέσσερις πρώτες στη βαθμολογία της UEFA χώρες είχαν εγγυημένες 16 θέσεις συνολικά στους ομίλους, πήραν τα 12 από τα 16 εισιτήρια για τα νοκ άουτ.

Οι περιορισμοί που υπάρχουν, αποφεύγοντας την κλήρωση ομάδων από τον ίδιο όμιλο ή την ίδια χώρα, σημαίνουν ότι η Σίτι θα πρέπει να κληρωθεί με μία εκ των Ατλέτικο, Σάλκε, Αγιαξ και Ρόμα.

Η προχθεσινή τελευταία αγωνιστική χαιρετίστηκε ως η… χαρά των αουτσάιντερ, με νίκες για τις Γιουνγκ Μπόις (πρώτη στην ιστορία της στο Τσάμπιονς Λιγκ), Βικτόρια Πλζεν και ΤΣΣΚΑ Μόσχας, και με ήττες των Ρεάλ, Γιουβέντους και Γιουνάιτεντ.

Η Ρεάλ ταπεινώθηκε στο «Μπερναμπέου» από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (0-3), αλλά και πάλι βγήκε πρώτη στον όμιλό της με τρεις βαθμούς διαφορά. Ωστόσο, η νικήτρια των τεσσάρων από τις πέντε τελευταίες διοργανώσεις κάθε άλλο παρά πείθει ότι θα επεκτείνει το σερί της φέτος. Τόσο η Ρεάλ όσο και η Γιουνάιτεντ πλήρωσαν την επιλογή αναπληρωματικών, με τη Ρεάλ να υφίσταται την πρώτη εντός έδρας ήττα στον θεσμό από το 2009 και βαρύτερη στην ιστορία της στο «Μπερναμπέου» και τη Γιουνάιτεντ να χάνει μεγάλη ευκαιρία να καταλάβει την πρωτιά στον όμιλο. «Ηταν ένα επώδυνο αποτέλεσμα» παραδέχθηκε ο αμυντικός της Ρεάλ Μαρσέλο. Πιο επώδυνη, όμως, ήταν η βραδιά για την ΤΣΣΚΑ: «Είναι απογοητευτικό να κερδίζεις εκτός έδρας τη Ρεάλ, να συγκεντρώνεις επτά βαθμούς αλλά να τερματίζεις τελευταίος και να αποκλείεσαι από την Ευρώπη», είπε ο τεχνικός της ρωσικής ομάδας Βίκτορ Γκοντσαρένκο.

«Το να προκρίνεσαι στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι πάντα επιτυχία, ποτέ αποτυχία» είπε από την πλευρά του ο προπονητής της Γιουνάιτεντ, Ζοζέ Μουρίνιο. «Το να τερματίζεις δεύτερος σε αυτό τον όμιλο είναι πάντα επιτυχία» πρόσθεσε, εκτιμώντας ότι δεν θα είχε και μεγάλη διαφορά εάν η ομάδα του βρισκόταν στο γκρουπ των ισχυρών στην κλήρωση της Δευτέρας.

Παραδόξως, την καλύτερη επίδοση στους ομίλους πέτυχε η Πόρτο, συγκεντρώνοντας 16 βαθμούς, σε έναν όμιλο όμως με μέτριους αντιπάλους, δηλαδή τις Σάλκε, Γκαλατασαράι και Λοκομοτίβ Μόσχας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή