Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: Αποφασιστικός και νικητής

Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: Αποφασιστικός και νικητής

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H αρχή ήταν το ήμισυ του παντός χθες για τον Ολυμπιακό, ο επίλογος γράφτηκε εξίσου με εντυπωσιακό τρόπο και η Εφές Αναντόλου είχε την… τύχη της Ρεάλ Μαδρίτης στο ΣΕΦ. Οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν την έβδομη νίκη τους (88-81) στη 12η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και πατούν με σταθερότητα στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας. Η επιστροφή του Αλεξ Τουπάν ήταν καθοριστική για τον Ολυμπιακό, με τον Γάλλο παίκτη να έχει ενέργεια και αποφασιστικότητα σε όλες τις ενέργειές του και να χρίζεται πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων, οι οποίοι είχαν κορυφαία παραγωγή σκορ και αμυντική αποτελεσματικότητα στο πρώτο (25-12) και στο τελευταίο δεκάλεπτο (23-13). Αντίθετα, η Εφές κυριάρχησε στη δεύτερη περίοδο (23-34) και ισορρόπησε την έκβαση του αγώνα στο τρίτο δεκάλεπτο (17-22), αλλά με εξαίρεση τον Λάρκιν και τον Μίσιτς, η επίθεσή της αντιμετωπίστηκε δραστικά από την αντίπαλη άμυνα. Ο Μπλατ δεν χρησιμοποίησε τον Σπανούλη στο τελευταίο δεκάλεπτο, βρήκε λύσεις στη δημιουργία του παιχνιδιού από τον Στρέλνιεκς, ενώ τα 16 επιθετικά ριμπάουντ του Ολυμπιακού αποτέλεσαν τον δεύτερο καθοριστικό παράγοντα, μαζί με την απόδοση του Τουπάν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γουίλιαμς-Γκος 5 (1), Τουπάν 19 (4), Σπανούλης 10 (1), Τίμα, Μιλουτίνοβ 15, Στρέλνιεκς 10, Βεζένκοβ, Πρίντεζης 10, Παπανικολάου 9 (2), Μάντζαρης, Μπόγρης, ΛεΝτέι 10 (2).

ΕΦΕΣ: Λάρκιν 20 (2), Μπαλμπάι, Μότουμ 4, Μορμάν 9 (3), Τουντσέρ, Πλάις 4, Μίτσιτς 24 (4), Αντερσον 8 (1), Ντάνστον 4, Σιμόν 8 (1).

• Ευκαιρία να επιστρέψει στις νίκες και να ισοσκελίσει το ρεκόρ του στη βαθμολογία, έχοντας αντίπαλο κατώτερης δυναμικότητας, θα έχει ο Παναθηναϊκός στο σημερινό παιχνίδι με την ουραγό Νταρουσάφακα (21.30), στο ΟΑΚΑ. Η τουρκική ομάδα έχει, μόλις, μία νίκη και δέκα ήττες, χωρίς πιθανότητες πρόκρισης, αλλά ο Παναθηναϊκός ασχολείται περισσότερο με τα δικά του «κακώς κείμενα» στα προηγούμενα παιχνίδια και τις διορθώσεις που επιβάλλεται να κάνει. Οι «πράσινοι» θα έχουν δυο σημαντικές απουσίες, καθώς ο Παπαπέτρου εξακολουθεί να πονά στον καρπό του χεριού και δεν θα παίξει σε τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι, ενώ ο Λοτζέσκι ένιωσε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς.

«Πρέπει να νικήσουμε. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να βρούμε αυτοπεποίθηση. Σε καμία περίπτωση δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι. Είναι εκ των κορυφαίων ομάδων στα επιθετικά ριμπάουντ, αφού παίρνουν 13-14 ανά αγώνα, ενώ στον αιφνιδιασμό έχουν μέσον όρο 14 πόντους», υποστήριξε ο Τσάβι Πασκουάλ.

Η 12η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί με την αναμέτρηση Μπάγερν – Ζαλγκίρις.

• Χθες: ΤΣΣΚΑ – Χίμκι 88-74, Φενέρ – Αρμάνι 92-85, Μακάμπι – Μπασκόνια 79-81.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή