Wines & Bites

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια βόλτα με οδηγό λίστες κρασιών που μας οδήγησαν και σε πεντανόστιμο φαγητό. Έτσι, γιορτινές μέρες που έρχονται, θα φάμε, θα πιούμε και χορτάτοι θα χορέψουμε!

Cookoovaya. Η σοφή. Το εστιατόριο που άλλαξε το σκηνικό της εστίασης στην Αθήνα. «Να θυμάσαι πώς ένιωσες, όχι απλώς τι έφαγες». Η λίστα κρασιών από τις πληρέστερες. Διαλέγουμε κλασικά την ανοιχτή πίτα με φιλέτο, μανιτάρια και τρούφα και ανοίγουμε ένα Μαυρούδι της οικογένειας Γκιρλέμη. (Χατζηγιάννη Μέξη 2, Αθήνα)

Mono. Για τη Γιώτα αλλά και για το υπέροχο comfort φαγητό του Βασίλη και για το χαλαρό οικείο περιβάλλον, αλλά και για τη θαυμάσια λίστα κρασιών, σε εξαιρετικές τιμές. Ουρά μόσχου με παπαρδέλες και ένα Château de St.Cosme, που έβαλε τον Ροδανό στο ποτήρι μου και με ταξίδεψε. (Μπενιζέλου Παλαιολόγου 4Γ, Αθήνα)

By the glass. Το «δικό μας»! Η μαγική στοά της οδού Σουρή δεν χρειάζεται λόγια. Μας έχει κερδίσει εδώ και έξι χρόνια που μπήκε στη ζωή μας. Ειδικά τις γιορτές. Τα κρασιά, είτε σε ποτήρι είτε σε φιάλη, αναρίθμητα και ανεκτίμητα. Στο πιάτο μου λινγκουίνι ολικής άλεσης με γαρίδες σοτέ, άγριο μάραθο και βολάκι Άνδρου και στο ποτήρι μου Όβηλος, Κτήμα Βιβλία Χώρα, 2013. (Σουρή 2, Αθήνα)

Cava Vinoterra. Εδώ όλα ξεκινούν στα ράφια της κάβας. Απόψε κάνω κέφι για ένα εορταστικό Markus Molitor Alte Reben Saar Riesling 2016, πλούσιο, πληθωρικό… Δίπλα του ένας επίσης εορταστικός φασιανός με λαχανικά. Πανδαισία! (Μαρίνου Αντύπα 74, Ηράκλειο)

Walla Walla. Εστιατόριο και κάβα, κάβα και εστιατόριο και cocktail bar διά χειρός Κώστα Τσίγκα, νεανικό, δυναμικό, μοδάτο. Κατσικίσιο τυρί τραγανό με αμύγδαλα και καυτερό μέλι. Ασύρτικο Sur Lies Βρυνιώτη στα ποτήρια. (Αρχελάου 7, Παγκράτι)

Paleo. Απλότητα, αντικομφορμισμός, οινική απεραντοσύνη. Ο Γιάννης Καϋμενάκης είναι φίλος από παλιά. Αφήστε τον να σας βοηθήσει στις οινικές επιλογές. Εγώ συνήθως τρώω ταλιάτα και πίνω Μαυροδάφνη Κτήμα Χαριτάτου, που μου θυμίζει τη φίλη μου την Ιωάννα. (Πολυδεύκους 39, Πειραιάς)

Fuga. Και δημιουργικότητα. Ανατολή και Δύση, Βορράς και Νότος υποκλίνονται σε ένα μενού γεμάτο εκπλήξεις και νοστιμιά. Τα δυνατά χαρτιά του εστιατορίου, ο Μάρκος και ο Τάσος, πολύτιμοι οδηγοί σε πιάτα και κρασιά. Δοκιμάσαμε ένα εκπληκτικό oxtail risotto με ένα Μούχταρο Κτήμα Μουσών στο ποτήρι. (Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη 1)

Caravin. Χαλαρό, γλυκό, ζεστό και απροσποίητο το στέκι που μας κέρδισε χωρίς προσπάθεια, με το χαμόγελο και την ανοιχτή αγκαλιά της Άννας και της Αγγελικής. Με ενθουσίασαν τα αραντσίνι γεμιστά με ραγού μοσχαρίσιο και φοντί γραβιέρας και δίπλα ένα σισιλιάνικο Νero d’Avola Donna Fugata. (Ακάμαντος 11, Θησείο) ■

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή