«Σεκάνς», ένα άλλου τύπου μοντάζ

«Σεκάνς», ένα άλλου τύπου μοντάζ

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η «σεκάνς», όρος δάνειο από την κινηματογραφική τέχνη, δεν είναι άλλο από μία ή περισσότερες σκηνές που παρουσιάζουν ενότητα χώρου, χρόνου ή δράσης, συγκροτώντας έτσι το σενάριο.

Με όρους μη γραμμικής αφήγησης, που περιλαμβάνει σκηνές από τοπία, στιγμιότυπα και εκφάνσεις του καθημερινού βίου, οι πέντε καλλιτέχνες της έκθεσης με τίτλο «Σεκάνς», που παρουσιάζεται στο Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου, επιχειρούν ένα άλλου τύπου μοντάζ. Τα έργα της έκθεσης, ζωγραφικοί πίνακες, γλυπτά, φωτογραφίες, συνιστούν μια διαδοχή από το πραγματικό στο φαντασιακό, από την ανάμνηση στο παρόν. Στους ενδιάμεσους-κενούς χώρους ο θεατής θα αναζητήσει τα προσωπικά του σημεία ταύτισης.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην ομαδική έκθεση, ο Κώστας Κοϊνός, ο Χρήστος Λίβανος, η Αγγελική Παπαζάχου, η Ελένη Πάστορα και η Μαριαλένα Σαχπατζίδου, ξεκινώντας από διαφορετικές αφετηρίες, χρησιμοποιούν ποικιλία εκφραστικών μέσων και υλικών για να αφηγηθούν ο καθένας τη δική του ιστορία.

Η έκθεση «Σεκάνς» θα διαρκέσει έως τις 26 Ιανουαρίου. Παράλληλα, το Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου προσφέρει εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα και επιμορφωτικές δραστηριότητες καλλιτεχνικού χαρακτήρα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και για όλες τις ηλικίες: από διαδραστικές αφηγήσεις εμπνευσμένες από τους πίνακες του μουσείου μέχρι διαλέξεις για την ιστορία της τέχνης.

​​Οδός Γ. Γουναρόπουλου 6, Ανω Ιλίσια, τηλ. 210-77.77.601.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή