Κωστάκης Λοΐζου: Πρόεδρος Louis Group

Κωστάκης Λοΐζου: Πρόεδρος Louis Group

2' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Κωστάκης Λοΐζου, πρόεδρος του ομίλου Louis, που ελέγχει σήμερα 25 ξενοδοχεία, μας μιλάει για την προοπτική ανάπτυξης νέων μονάδων σε Ελλάδα και Κύπρο, τη μακρά και, πλέον, βραβευμένη συνεργασία του με την TUI Group και τον στρατηγικό σχεδιασμό της εταιρείας έως το 2022.

 

Πώς σχολιάζετε τη σεζόν που έφυγε και τι βλέπετε για το 2019;

Η σεζόν έκλεισε θετικά, αφού οι αφίξεις σημειώνουν άνοδο τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα. Το 2018 αναμένεται να έχουμε πάνω από 1 εκατ. διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία μας στην Ελλάδα. Όμως δεν πρέπει να παρασυρόμαστε, καθώς έχουμε επωφεληθεί σε κάποιο βαθμό και από τις αρνητικές συνθήκες σε ανταγωνιστικές χώρες. Θα πρέπει, επομένως, να στοχεύσουμε σε υψηλή ποιότητα υπηρεσιών, αξιοζήλευτες υποδομές και, πάνω απ’ όλα, ανταγωνιστικότητα. Με αυτόν τον τρόπο θα κερδίσουμε τους επισκέπτες, για να επιστρέψουν και να είναι οι καλύτεροί μας πρεσβευτές στις χώρες τους. Εμείς προχωρούμε στην αναβάθμιση των υφιστάμενων μονάδων μας σε Ελλάδα και Κύπρο μέχρι το 2022, με πολύ συγκεκριμένο στρατηγικό σχεδιασμό. Παράλληλα έχουμε επαφές με ενδιαφερομένους για την ανάπτυξη νέων μονάδων 4 και 5 αστέρων σε παραλιακούς προορισμούς όπου δεν έχουμε παρουσία. Το Hilton Park στη Λευκωσία μπαίνει στην τελευταία φάση της ανακαίνισής του. Τέλος, η Louis Hotels συνεχίζει να επενδύει στην ποιοτική φιλοξενία με την ενοικίαση και τη διαχείριση ενός ακόμα ξενοδοχείου: του υπό κατασκευή Louis Ivi Mare στην Πάφο, που θα εγκαινιαστεί τον Μάιο και θα είναι το 26ο στην αλυσίδα των Louis Hotels. Το νέο ξενοδοχείο ακολουθεί το Louis Paphos Breeze, που άνοιξε τον περασμένο Μάιο.

Ο γερμανικός ταξιδιωτικός όμιλος TUI σάς τίμησε με ένα βραβείο εξαιρετικής προσφοράς. Τι σημαίνει αυτή η διάκριση για εσάς;

Το «Special Recognition Award» αποτελεί αναγνώριση της πολυετούς προσφοράς και της συμβολής στην ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας και δόθηκε για πρώτη φορά, γεγονός που μας κάνει ακόμα πιο υπερήφανους. Βλέπουμε τις προσπάθειές μας να αναγνωρίζονται διεθνώς. Γι’ αυτόν τον λόγο μοιραζόμαστε το βραβείο με τους χιλιάδες συνεργάτες μας, η σκληρή δουλειά των οποίων έφερε αυτά τα εξαιρετικά αποτελέσματα. Με την TUI συνεργαζόμαστε στενά για 55 χρόνια και αποτελεί διαχρονικά τον πιο σημαντικό συνεργάτη μας. Έχουμε δημιουργήσει μια βαθιά και ειλικρινή σχέση, που βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη, από την οποία οι δύο εταιρείες αποκομίζουν οφέλη. Οι πολύ υψηλές βαθμολογίες που συγκεντρώναμε στα ερωτηματολόγια των πλοίων που ναυλώναμε στην TUI (Thomson) και τα ετήσια βραβεία που λαμβάνουν τα ξενοδοχεία μας είναι η καλύτερη επιβράβευση για τους κόπους μας.

Είπατε ότι συνεργάζεστε με την TUI τα τελευταία 55  χρόνια…

Πράγματι, η συνεργασία με την TUI ξεκίνησε πριν από 55 χρόνια, όταν η Thomson Holidays μας διόρισε αντιπροσώπους στην Κύπρο. Στη συνέχεια άρχισε συνεργασία με τα ξενοδοχεία μας στην Κύπρο και ακολούθως στην Ελλάδα. Το 1996, όταν η Thomson Cruises μπήκε στις κρουαζιέρες, χρησιμοποίησε δικό μας πλοίο και στην πορεία έχει χρησιμοποιήσει έξι πλοία μας. Σήμερα, τα 22 από τα 25 ξενοδοχεία της Louis Hotels έχουν άμεση συνεργασία με την TUI. Πάντοτε είχα την Thomson και τώρα την TUI ως πρότυπό μου. Το υψηλό ήθος και ο επαγγελματισμός τους, η κουλτούρα τους και η εμπιστοσύνη στους συνεργάτες τους ήταν για μένα φάρος στην καριέρα μου. Αυτό δεν άλλαξε ποτέ.

Τι θα συμβουλεύατε τις νεότερες γενιές που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού;

Πιστεύουμε πολύ στους νέους, και ως εταιρεία το έχουμε αποδείξει. Οι νέοι θα πρέπει να ξέρουν ότι, αν αγαπήσουν αυτό που κάνουν, έχουν μόνο να κερδίσουν. Η συμβουλή μου είναι να έχουν πάθος και να μη σταματούν να προσπαθούν, όποια εμπόδια και αν συναντήσουν. Χρειάζεται ψυχραιμία και ορθολογιστική σκέψη στα δύσκολα και επίσης πρέπει να μελετούν, να επιλέγουν τους σωστούς συνεργάτες και να παρακολουθούν τον διεθνή χώρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή