Επτά συλλήψεις για την επίθεση στο Στρασβούργο

Επτά συλλήψεις για την επίθεση στο Στρασβούργο

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο πρόσωπα του περιβάλλοντος του δράστη της επίθεσης στο Στρασβούργο, ο οποίος σκοτώθηκε χθες, Πέμπτη, το βράδυ από την αστυνομία αφού διέφευγε επί δύο ημέρες, τέθηκαν υπό κράτηση την περασμένη νύκτα ανεβάζοντας σε επτά το σύνολο των προσώπων που βρίσκονται υπό κράτηση, ανακοίνωσε σήμερα ο εισαγγελέας του Παρισιού Ρεμί Ετζ.

Πρόκειται για «τέσσερα μέλη της οικογένειάς του, τα οποία τέθηκαν υπό κράτηση τη νύκτα της Τρίτης προς την Τετάρτη, και για τρία μέλη του κοντινού περιβάλλοντός του, από τα οποία ένα τέθηκε υπό κράτηση χθες το πρωί και δύο αυτή τη νύχτα», δήλωσε ο εισαγγελέας.

«Η έρευνα θα συνεχισθεί πλέον για να ταυτοποιηθούν ενδεχόμενοι συνεργοί ή συναυτουργοί που μπορεί να τον βοήθησαν ή να τον ενθάρρυναν στην προετοιμασία της ενέργειάς του», πρόσθεσε.

Ο εισαγγελέας αναφέρθηκε προηγουμένως στις συνθήκες στις οποίες ο 29χρονος Σερίφ Σεκάτ σκοτώθηκε χθες το βράδυ από την αστυνομία στη συνοικία Νεντόρφ. Στη ζώνη αυτή, νότια του κέντρου της πόλης, είχαν χαθεί τα ίχνη του μετά τις φονικές επιθέσεις του που στοίχισαν τη ζωή τριών ανθρώπων, ενώ ένα τέταρτο θύμα είναι εγκεφαλικά νεκρό και υπάρχουν άνθρωποι που έχουν τραυματισθεί σοβαρά.

«Μια περίπολος της αστυνομίας επισήμανε στις 21:00 να περπατάει στην οδό Λαζαρέ ένας άνδρας, ένα άτομο τα χαρακτηριστικά του οποίου μπορεί να ανταποκρίνονταν σ' αυτά του δράστη», ανέφερε ο δικαστικός.

Επτά συλλήψεις για την επίθεση στο Στρασβούργο-1

«Αυτός, ο οποίος εντόπισε την παρουσία του οχήματος της αστυνομίας, (…) προσποιήθηκε τότε ότι μπαίνει στην πολυκατοικία στον αριθμό 74 αυτής της οδού», χωρίς επιτυχία, πρόσθεσε.

Οι αστυνομικοί δήλωσαν τότε την παρουσία τους και «το άτομο στράφηκε σημαδεύοντας με το όπλο του  -παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης – προς την κατεύθυνσή τους, για να πυροβολήσει», σύμφωνα με τον εισαγγελέα.

«Μια σφαίρα έπληξε το όχημα της αστυνομίας πάνω από την πίσω αριστερή πόρτα. Δύο από τους τρεις αστυνομικούς απάντησαν πυροβολώντας πολλές φορές και σκοτώνοντας τον δράστη», διευκρίνισε.

«Ο θάνατος του Σερίφ Σεκάτ, ο οποίος ταυτοποιήθηκε επισήμως (…) από τα δακτυλικά αποτυπώματά του, διαπιστώθηκε στις 21:05».

«Οι ερευνητές βρήκαν πάνω του ένα παλιό περίστροφο με έξι σφαίρες, πέντε από τις οποίες είχαν βληθεί. Βρήκαν εξάλλου πάνω του ένα μαχαίρι και άλλες οκτώ σφαίρες διαμετρήματος 8mm στην εσωτερική τσέπη του ημίπαλτου που φορούσε», διευκρίνισε ο Ετζ.

Στον εντοπισμό του φυγά συνέβαλε η έκκληση για αυτόπτες μάρτυρες που έγινε το βράδυ της Τετάρτης και «επέτρεψε να δεχθούμε σχεδόν 800 τηλεφωνήματα» και να «θεωρήσουμε πιθανή την παρουσία του φυγά στη συνοικία Νεντόρφ», σύμφωνα με τον εισαγγελέα.

«Μια εκτεταμένη επιχείρηση με τη συμμετοχή ενός ελικοπτέρου άρχισε από τις 19:30 ώστε να επικεντρώσουμε τις έρευνες σ' αυτόν τον τομέα», διευκρίνισε ο ίδιος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Διαβάστε σχετικά:

Στη δημοσιότητα βίντεο μετά την ανταλλαγή πυρών του δράστη με τους αστυνομικούς

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή