«Παλάτι» Τέχνης στην Ταιβάν

«Παλάτι» Τέχνης στην Ταιβάν

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εγκαινιάστηκε πριν από έναν μήνα, στo Καοσιούνγκ της Ταϊβάν, το πολυαναμενόμενο Weiwuying ή, αλλιώς, National Kaohsiung Center for the Arts. Πρόκειται για ένα κέντρο-κόμβο για τις παραστατικές τέχνες, που έχει χαρακτηριστεί ως «η πιο σημαντική επένδυση πολιτισμού στη χώρα τις τελευταίες τρεις δεκαετίες».

Το αρχιτεκτόνημα του ολλανδικού γραφείου Mecanoo, έκτασης 141.000 τ.μ., εντυπωσιάζει με τον καμπυλωτό ατσάλινο σκελετό του, ο οποίος μιμείται το σχήμα από τις ινδικές συκιές που βλέπει κανείς στο μητροπολιτικό πάρκο Weiwuying, μέσα στο οποίο είναι χτισμένο το κέντρο. Εντυπωσιακό και το εξωτερικό αμφιθέατρο, του οποίου οι κερκίδες μοιάζουν να κατρακυλούν από τη μία μεριά της σκεπής, «βλέποντας» στο πάρκο που λειτουργεί ως σκηνή για τις παραστάσεις.

Το κέντρο συστεγάζει τέσσερις ακόμα χώρους (όπερα, συναυλιακό μέγαρο, θέατρο και αίθουσα μουσικής δωματίου), που σαν κορμοί στηρίζουν το οικοδόμημα, αλλά και ένα πελώριο «φουαγέ», όπου λαμβάνουν χώρα διάφορες δωρεάν δραστηριότητες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, όπως προβολή ταινιών και μαθήματα τάι τσι.

www.npac-weiwuying.org

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή