Σκέψεις για δεύτερο δημοψήφισμα από υπουργούς της Μέι

Σκέψεις για δεύτερο δημοψήφισμα από υπουργούς της Μέι

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι περισσότεροι από τους κορυφαίους υπουργούς στην κυβέρνηση της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι θεωρούν ότι το σχέδιό της για το Brexit πέθανε και συζητούν διαφορετικές επιλογές μεταξύ των οποίων ένα δεύτερο δημοψήφισμα, γράφει η εφημερίδα The Times.

Η Μέι, η οποία δήλωσε χθες Παρασκευή ότι ελπίζει να λάβει περαιτέρω διαβεβαιώσεις για το σχέδιό της από τους ηγέτες της ΕΕ παρά το άκαρπο ταξίδι της στις Βρυξέλλες, είναι πιθανόν να αντιμετωπίσει αντικρουόμενα αιτήματα από τους υπουργούς της την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Μια ομάδα υπουργών, μεταξύ των οποίων ο Άμπερ Ραντ, ο υπουργός Εργασίας και Συντάξεων, και ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ, τείνουν διστακτικά προς την υποστήριξη ενός δεύτερου δημοψηφίσματος αν εξαντληθούν όλες οι άλλες επιλογές, αναφέρει.

Μια άλλη ομάδα, στην οποία ανήκουν ο υπουργός Περιβάλλοντος Μάικλ Γκόουβ και ο υπουργός Εσωτερικών Σατζίντ Τζαβίντ, αντιτίθεται στην ιδέα ενός δεύτερου δημοψηφίσματος, με τον Γκόουβ να τάσσεται υπέρ μιας στενότερης, νορβηγικού τύπου σχέση με την ΕΕ μετά το Brexit.

Άλλοι υπουργοί, στους οποίους περιλαμβάνεται ο υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ προτίθενται να ρισκάρουν μια αποχώρηση από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Στο σχέδιο της Μέι, το οποίο συμφωνήθηκε με τους ηγέτες της ΕΕ τον περασμένο μήνα, αντιτίθενται πολλοί βουλευτές στο Συντηρητικό της Κόμμα, οι οποίοι φοβούνται ότι με αυτό η Βρετανία θα παραμείνει εγκλωβισμένη στην τροχιά της ΕΕ. Η Μέι έχει δηλώσει ότι αν απορριφθεί η συμφωνία της με την ΕΕ για το Brexit οι εναλλακτικές που υπάρχουν είναι ή να αποχωρήσει το Ηνωμένο Βασίλειο χωρίς μια συμφωνία που θα απάλυνε το οικονομικό σοκ ή να μην αποχωρήσει καθόλου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή