Τα τζαζ Χριστούγεννα της πόλης

Τα τζαζ Χριστούγεννα της πόλης

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς προ των πυλών πλέον, οι συναυλιακοί χώροι της Αθήνας στολίζονται αυτές τις μέρες κατάλληλα και προετοιμάζονται να υποδεχθούν το κοινό· αιχμή του δόρατος σ’ αυτά τα πάρτι είναι φυσικά η τζαζ και συγκεκριμένα εκείνο το κομμάτι της που συγγενεύει με τα σουίνγκ, περνάει μια βόλτα από τη σόουλ, κάνει στάση στον Σινάτρα και στον Ελβις, για να καταλήξει στη γειτονιά του «Μεγάλου Γκάτσμπι». Για να μη χαθείτε και (κυρίως) να επιλέξετε ανάλογα με τα γούστα σας, μαζεύουμε τα κορυφαία jazz-ish γεγονότα της πόλης για το επόμενο δεκαπενθήμερο και σας τα σερβίρουμε κατά σειράν… εμφανίσεως.

•Η περιήγηση ξεκινάει από το Half Note, σκηνή η οποία ούτως ή άλλως ειδικεύεται στην τζαζ, και φέτος μας φέρνει για μία ολόκληρη εβδομάδα (21-27/12) τον σπουδαίο μουσικό, κιθαρίστα και ηθοποιό Αλαν Χάρις. Ο άνθρωπος που έχει αποκληθεί «Nat King Cole του 21ου αιώνα» τιμά το προσωνύμιό του με μια παράσταση αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου Nat King Cole. Μαζί του θα βρίσκεται και μια μπάντα εξαιρετικών μουσικών, οι οποίοι μαζί με τον Μπρουκλινέζο καλλιτέχνη θα φέρουν άρωμα Νέας Υόρκης στην Αθήνα.

•Συνέχεια με κάτι λιγότερο συνηθισμένο, αλλά πολύ εορταστικό, μιας και το Cinema Alive μας μεταφέρει στα θρυλικά πάρτι του Γκάτσμπι. Για δύο διήμερα (21-22/12 και 28-29/12) το Ballroom και άλλοι χώροι του ξενοδοχείου Grant Hyatt Athens παίρνουν όψη… Φιτζέραλντ· στο επίκεντρο η προβολή της σχετικής ταινίας του Μπαζ Λούρμαν, λουσμένη από τον κατάλληλο φωτισμό και τριγυρισμένη από σκηνικά, όπου θα αναλάβουν δράση ηθοποιοί, χορευτές και μουσικοί για να μας κάνουν μέρος της ατμόσφαιρας.

•Από τη Λ. Συγγρού ανηφορίζουμε προς το Μέγαρο, όπου ο Δώρος Δημοσθένους θα συναντήσει (22, 23/12) δύο νεαρές κυρίες με ξεχωριστό ερμηνευτικό ταλέντο – τη μελωδική Γιάννα Βασιλείου και την πιο εκρηκτική σόουλ τραγουδίστρια Sugahspank!. Ο ίδιος o Δημοσθένους θα δώσει τον τόνο, με το γνωστό κλασικό και χριστουγεννιάτικο ρεπερτόριό του (όσοι το έχουν δει το αγαπούν), που δύσκολα αφήνει οποιονδήποτε ασυγκίνητο.

•Επόμενη στάση, ακριβώς πάνω στα Χριστούγεννα, τα οποία ξεκινούν από την παραμονή στο Gazarte (24-25/12), με το διώροφο στο Γκάζι να γεμίζει τζαζ χειμάρρους. Στο main stage η Αλέκα Κανελλίδου συμπράττει με το εκλεκτό κουιντέτο του πιανίστα Δημήτρη Καλαντζή, για ένα πρόγραμμα με αγαπημένα τζαζ stantards· την ίδια ώρα στην κλειστή ταράτσα η θερμοκρασία θα ανεβεί κάπως παραπάνω με τους Swingin’ Cats. Οι ιδιαίτερες «γάτες» διοργανώνουν ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι με χορευτικούς ρυθμούς και ευρηματικές διασκευές από την ελληνική και τη διεθνή σκηνή.

•Οσοι, τέλος, ψάχνουν κάτι για την επομένη της γιορτής, ο δρόμος οδηγεί στα… τρένα και συγκεκριμένα στο Μουσικό Βαγόνι Orient Express στο Ρουφ (25-26/12), όπου το δίδυμο των Dilemma ξεκινάει από τα κάλαντα για να φτάσει μέχρι τους τζαζ αυτοσχεδιασμούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή