Ο ΔΗΚΤΗΣ (15/12/18)

3' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι απολύσεις δεν κρύβονται…

Κάτι… περίεργο συμβαίνει με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη» που αφορούν την πορεία της μισθωτής απασχόλησης στη χώρα. Εχει παρατηρηθεί ότι, εάν το ισοζύγιο είναι αρνητικό, τα δελτία Τύπου αποστέλλονται αργά το απόγευμα της Παρασκευής. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τους 5 μήνες που τα στοιχεία δείχνουν επικράτηση των απολύσεων, η ενημέρωση έφτασε στα γραφεία των δημοσιογράφων μετά τις 4 – 5 το απόγευμα. Με εξαίρεση τα στοιχεία Ιουλίου, που δημοσιοποιήθηκαν μεν νωρίς το μεσημέρι, μια μέρα όμως πριν από τον Δεκαπενταύγουστο που και πάλι οι εφημερίδες είχαν «κλείσει». Στον αντίποδα, τα δελτία Τύπου για τους 6 μήνες του 2018 που τα στοιχεία ήταν θετικά και υπήρξε αύξηση της απασχόλησης, ακόμη και αν εστάλησαν Παρασκευή, δεν έφτασαν ποτέ στα δημοσιογραφικά γραφεία αργότερα από τις 2 το μεσημέρι. Ανεξάρτητα πάντως από το πότε δημοσιοποιούνται τα στοιχεία, η είδηση δεν κρύβεται…

«Βλέπουν» μείωση της φοροδιαφυγής

Στη μείωση της φοροδιαφυγής αποδίδει η υφυπουργός Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου την αύξηση των φορολογικών εσόδων των τελευταίων ετών. Την ίδια στιγμή εκθέσεις διεθνών οργανισμών (ΟΟΣΑ, Κομισιόν, Eurostat) κατατάσσουν την Ελλάδα μεταξύ των πρωταθλητών στη φοροδιαφυγή. Συγκεκριμένα, η υφυπουργός επισήμανε ότι η αύξηση των εσόδων που σημειώθηκε τα τελευταία χρόνια «συνδέεται άμεσα με θετικά αποτελέσματα που πετύχαμε από τη μείωση της φοροδιαφυγής». Ως κεντρικούς παράγοντες ανέφερε την αύξηση χρήσης του «πλαστικού χρήματος» και το πρόγραμμα οικειοθελούς αποκάλυψης εισοδημάτων.

Στα 32,8 εκατ. ευρώ τα κέρδη της Eurobank Κύπρου το 9μηνο

Στα 32,8 εκατ. ανήλθαν τα κέρδη της Eurobank Κύπρου το εννεάμηνο του 2018, έναντι κερδών 32,2 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2017. Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας ανήλθε στο 25,7% από 28,6% πέρυσι και ο δείκτης CET1 διαμορφώθηκε στο 25,7%, από 28,6% το εννεάμηνο του 2017. Οι καταθέσεις ανήλθαν στα 4,656 δισ. ευρώ, από 3,943 δισ. ευρώ. Ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, στη βάση των νέων οδηγιών της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών, παραμένει ιδιαίτερα χαμηλός, στο 3,98% σε σχέση με 5,6% πέρυσι.

Στον όμιλο ΟΤΕ η κ. Νέλλη Τζάκου

Στον όμιλο ΟΤΕ οδεύει, σύμφωνα με πληροφορίες*, η κ. Νέλλη Τζάκου, η πρώην γενική διευθύντρια λιανικής τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας. Η κ. Τζάκου απομακρύνθηκε τον Νοέμβριο μετά την αποκάλυψη ότι η εταιρεία ακινήτων του πρώην αντιπροέδρου της Jumbo, κ. Παπαευαγγέλου, χρησιμοποιούσε τερματικά POS της ΕΤΕ για αγοραπωλησίες ακινήτων από την Κίνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Τζάκου θα τοποθετηθεί στη διοίκηση της Cosmote Payments, της νέας θυγατρικής του ΟΤΕ, που συστάθηκε τον περασμένο Ιούλιο και η οποία δραστηριοποιείται στο κομμάτι των ηλεκτρονικών πληρωμών. 

Από την Τουρκία θα «τρέχει» τη MediaMarkt

Οι γενικότερες ανακατατάξεις στον γερμανικό λιανεμπορικό όμιλο MediaMarktSaturn με την απομάκρυνση πριν από λίγο καιρό από τη διοίκηση του Πίτερ Χάας, αλλά και οι χαμηλές επιδόσεις της Media Markt στην Ελλάδα δεν άφησαν χωρίς συνέπειες την εδώ διοίκηση. Η φημολογούμενη από καιρό απομάκρυνση του κ. Κατραβά από το τιμόνι της Media Markt στην Ελλάδα είναι πλέον γεγονός. Το ενδιαφέρον είναι ότι πλέον διευθύνων σύμβουλος στη Media Markt στην Ελλάδα θα είναι ο Γενάλ Γκιοκγιλντιρίμ, που ταυτόχρονα ασκεί και θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου της MediaMarkt στην Τουρκία. Σύμφωνα με όσα απάντησε στην «Κ», ερωτηθείς σχετικά, ο εκπρόσωπος Τύπου του γερμανικού ομίλου Γιούργκεν Σούλτσε – Φέρεμπι, ο κ. Γκιοκγιλντιρίμ έχει εξαιρετική εμπειρία στην επιτυχή εφαρμογή ενός πελατοκεντρικού προγράμματος που οδήγησε τη MediaMarkt στην Τουρκία να έχει ηγετική θέση στον κλάδο. Ο ίδιος, πάντως, αρνήθηκε να σχολιάσει τα περί αποχώρησης της Media Markt από την ελληνική αγορά.

*Διαψεύδεται η πληροφορία ότι η κ. Νέλλη Τζάκου, πρώην στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας, οδεύει προς τον όμιλο ΟΤΕ. Στελέχη του ομίλου ΟΤΕ ανέφεραν ότι οι πληροφορίες που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας δεν είναι αληθείς. Η κ. Τζάκου, ήταν μέχρι πρόσφατα γενική διευθύντρια λιανικής τραπεζικής στη ΕΤΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή