Μητσοτάκης: Πρωτοφανής ο διχαστικός λόγος του Τσίπρα – Δεν θα τον ακολουθήσω

Μητσοτάκης: Πρωτοφανής ο διχαστικός λόγος του Τσίπρα – Δεν θα τον ακολουθήσω

11' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποφασισμένος να μην ακολουθήσει τον Αλέξη Τσίπρα στο δρόμο του διχαστικού λόγου και της ακραίας πόλωσης δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνομιλία του με δημοσιογράφους στο Συνέδριο της ΝΔ υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος θα προτάσσει το θετικό αφήγημα.

«Στην χθεσινή μου ομιλία, διάρκειας μιας ώρας και 10 λεπτών, αφιέρωσα μόνο 10 λεπτά στον κ.Τσίπρα. Το υπόλοιπο ήταν θετικός λόγος, αυτό θέλουν να ακούσουν οι πολίτες από μας».

Σχολιάζοντας την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη μίλησε για «πρωτοφανή διχαστικό λόγο». «Δεν προτίθεμαι να τον ακολουθήσω, αλλα αυτό δε σημάινει ότι θα αφήνουμε αναπάντητη οποιαδήποτε πρόκληση», σημείωσε, προσθέτοντσς ότι η κοινωνία δεν ενδιαφέρεται για την ακραία πόλωση.

Εκτίμησε ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Μάιο, ενώ σχολιάζοντας την «πρόσκληση» του πρωθυπουργού σε debate, τόνισε ότι «την Τρίτη είχαμε μια  αδιαμεσολάβητη αντιπαράθεση στη Βουλή».

«Προφανώς για να ζητήσει ντιμπέιτ δεν θεωρεί πια προνομιακό του χώρο τη Βουλή. Εγώ θα είμαι στη Βουλή ανά πάσα στιγμή. Όταν προκηρύξει εκλογές, θα συζητήσουμε το debate», κατέληξε.

Ερωτηθείς αν υπάρχει δυσαρέσκεια στην Ευρώπη για όσα είπε στον κ.Τσίπρα περί συναλλαγής για το Σκοπιανό, σημείωσε:«την απάντηση την πήρατε σήμερα από τον κ.Βέμπερ».(σ.σ. μίλησε νωρίτερα στο Συνέδριο της ΝΔ). Νωρίτερα, εξάλλου, υπήρξε κοινή συνάντηση του Μητσοτάκη με τους κκ. Σαμαρά και Βέμπερ.

Μητσοτάκης: Πρωτοφανής ο διχαστικός λόγος του Τσίπρα – Δεν θα τον ακολουθήσω-1
Μητσοτάκης: Πρωτοφανής ο διχαστικός λόγος του Τσίπρα – Δεν θα τον ακολουθήσω-2

Α. Σαμαράς: Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τελείωσαν

Σκληρή επίθεση στον  Αλέξη Τσίπρα αλλά και συνολικά στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από το βήμα του 12ο συνεδρίου της ΝΔ ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Χαρακτήρισε «επικίνδυνο» τον κ. Τσίπρα για τους χειρισμούς τους στο Σκοπιανό εγκαλώντας τον ότι «έδωσε όλα όσα αρνήθηκαν οι προηγούμενοι Έλληνες πρωθυπουργοί»

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, είπε ότι «ο Τσίπρας με την ανικανότητα και τις κωλοτούμπες του έσβησε από την Ευρώπη την έννοια της αριστεράς. Ακολούθως έδωσε για 99 χρόνια τη δημόσια περιουσία, την οποία παλαιότερα ο κ. Τσίπρας χαρακτήριζε πράξη εσχάτης προδοσίας, ε, αυτός την έκανε. Υπέγραψε μία συμφωνία με τα Σκόπια που ποτέ δεν είχα δεχθεί να διαπραγματευτώ και αν περάσει δεν θα λύσει το πρόβλημα του αλυτρωτισμού. Η Συμφωνία οξύνει το πρόβλημα και μέσα στην Ελλάδα, ενώ εμπλέκει και τη Βουλγαρία».

Αναφέρθηκε στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα λέγοντας ότι η ΕΕ έχει να λύσει τρία σημαντικά προβλήματα: Αγγλία Brexit, Γαλλία κίτρινα γιλέκα, Ιταλία και επιπλέον έχει και το μεταναστευτικό. «Σημαίνει αυτό ότι η Ευρώπη έχει τελειώσει; Όχι, σημαίνει ότι πρέπει να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις. Η Ελλάδα είναι η πατρίδα μας, η Ευρώπη είναι το μέλλον μας. Την Ευρώπη την υπονομεύει ο λαϊκισμός αλλά και ο εθνομηδενισμός. Λαϊκισμός όμως δεν είναι να αφουγκράζεται κανείς το δημόσιο αίσθημα. Το να μπερδεύει τη νόμιμη με την παράνομη μετανάστευση είναι λαϊκισμός. Το να αγνοεί την ταλαιπωρία του μετανάστη είναι σκέτη απανθρωπιά. Στις δικές μας ημέρες δεν υπήρχε Μόρια» προσέθεσε.

Συνεχίζοντας την επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ανέφερε: «Η κυβέρνηση Τσίπρα είναι οι πρωταγωνιστές της υπερφορολόγισης της μεσαίας τάξης, είναι εκείνοι που κλαίνε στο κανάλι τους, την ΕΡΤ, γιατί έχασε το ΕΑΜ τη μάχη της Αθήνας, χωρίς να σκέπτονται τι θα είχε γίνει αν δεν είχε χάσει… Είναι αυτοί που παρακολουθούν σαν θεατές το σχέδιο αφελληνισμού του Έντι Ράμα. Είναι αυτοί που αγνοούν τον Παύλο Μελλά και αυτοί που δεν ένιωσαν ποτέ την ορθοδοξία σαν κομμάτι της ταυτότητάς μας… Σκορπούν την πατρίδα και τις αξίες τους με τον λαϊκισμό τους».

Κάνοντας έμμεση αναφορά στην υπόθεση Novartis, είπε με έμφαση: «Να θυμούνται ότι εγώ δεν ξεχνάω και να ξέρουν ότι όταν λέω πως θα τους πάω μέχρι τέλους, το εννοώ».

Συνεχίζοντας επικαλέστηκε στοιχεία των δημοσκοπήσεων για να περιγράψει με τα δικά του χρώματα την κατάσταση της χώρας: «Πάνω από 70% είναι αντίθετοι με τη Συμφωνία των Πρεσπών, πάνω από 60% το θεωρούν ξεπούλημα, πάνω από 50% θεωρούν ότι ο κ. Τσίπρας αντάλλαξε τη Μακεδονία με τις συντάξεις, πάνω από 60% θέλει καλύτερο και μικρότερο κράτος, πάνω από 50% πάει τακτικά στην Εκκλησία. Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού είνα εξοργισμένη με την κυβέρνηση Τσίπρα, η μεγάλη πλειοψηφία θέλει να φύγει ο κ. Τσίπρας, χθες και όλοι αυτοί ξέρουν ότι για να φύγει χρειάζεται μία μεγάλη νίκη της ΝΔ».

Η μεγάλη εγγύηση ότι θα φύγει και δεν θα μπορεί να κάνει ζημιά από τη θέση της αντιπολίτευσης, η μόνη εγγύηση είναι η μεγάλη νίκη της ΝΔ στις επόμενες εκλογές, σημείωσε και πρόσθεσε ότι «δεν θα νικήσουμε μόνο, μπορούμε να νικήσουμε συντριπτικά, και αυτό δεν εξαρτάται από τα μαγειρεία του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού λέει ως εδώ και ποτέ ξανά».

Αναφέρθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών και στις αντιδράσεις που προκαλεί λέγοντας: «Οι μαθητές βγήκαν στους δρόμους δίχως να σπάνε και να καίνε και τους καθύβρισαν από την κυβέρνηση… Και λίγες μέρες μετά που βγήκαν οι γνωστοί άγνωστοι για να κάψουν ελληνικές σημαίες και να σπάσουν με μίσος για τα πάντα, η κυβέρνηση Τσίπρα τους χάιδεψε. Γιατί είναι τα δικά τους παιδιά, το παρακράτος».

Αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του σε σύγκριση με τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας: «Είδαν οι Έλληνες τη χώρα τους να είναι υπερχρεωμένη. Ενώ όμως το 2012 – 2014 το χρέος μειωνόταν, ήλθε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το αύξησε ξανά. Πήραν μια χώρα που είχε βγει δύο φορές στις αγορές και είχε εξασφαλίσει πιστοληπτική γραμμή στήριξης και τώρα η χώρα είναι εκτός αγορών, έχει μνημόνιο χωρίς λεφτά».

Επιστρέφοντας στο ονοματολογικό με την πΓΔΜ, είπε: «Ήμουν και είμαι αντίθετος με το να δοθεί το όνομα Μακεδονία, γιατί το όνομα θα συμπαρασύρει εθνότητα και γλώσσα και αιτήματα για αναγνώριση μειονοτικών δικαιωμάτων μέσα στην Ελλάδα. Όλοι οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί το αρνήθηκαν, ο κ. Τσίπρας το έκανε».

Επικεντρώνοντας στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα, είπε: «Είναι επικίνδυνος για πολλά, αλλά κυρίως γιατί δεν έχει κόκκινες γραμμές, ότι του ζητούν το κάνει, η υποχωρητικότητα απέναντι σε ισχυρούς και ανίσχυρους γείτονες είναι πρωτοφανής, και δεν το κάνει από ανάγκη, το κάνει από επιλογή. Κάνει όλες τις υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα και δεν κάνει το μόνο που θα ενίσχυε τη χώρα, μεταρρυθμίσεις. Ακούμε να υπερηφανεύεται γιατί μπαίνει στα μεγάλα κέντρα του εξωτερικού χωρίς γραβάτα. Το σημαντικό δεν είναι να φοράς γραβάτα όταν μπαίνεις, το σημαντικό είναι να έχεις ψηλά το κεφάλι όταν βγαίνεις. Είχα πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ατύχημα που δεν έπρεπε να συμβεί. Το ατύχημα ΣΥΡΙΖΑ συνέβη και η χώρα καταρρέει, αφού οι υποσχέσεις του ήταν οργανωμένα ψεύδη».

Κλείνοντας είπε: «Η χώρα χρειάζεται μετά τις εκλογές ισχυρή κυβέρνηση αλλά και ευρεία πλειοψηφία και αλλαγή του εκλογικού νόμου της απλής αναλογικής. Η νίκη πρέπει να είναι συντριπτική, χρειαζόμαστε πανστρατιά, δεν περισσεύει κανείς. Ο καθένας έχει δικαίωμα στην άποψή του, αλλά τώρα χρειάζεται ο μέγιστος συναγερμός».

Δείχνοντας τον πρόεδρο του κόμματος, είπε: «Αυτός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο επόμενος πρωθυπουργός, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τελειώσανε, πάμε όλοι μαζί για τη μεγάλη νίκη, πάμε για την ανάσταση της Ελλάδας».

Μητσοτάκης: Πρωτοφανής ο διχαστικός λόγος του Τσίπρα – Δεν θα τον ακολουθήσω-3
Μητσοτάκης: Πρωτοφανής ο διχαστικός λόγος του Τσίπρα – Δεν θα τον ακολουθήσω-4

 Μ. Σχοινάς: Ολοι μαζί για μια ευρωπαϊκή Ελλάδα

Ως τη μεγαλύτερη κατάκτηση στην ιστορία του ελληνικού έθνους χαρακτήρισε την ένταξη της χώρας στην ΕΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, μιλώντας στο Συνέδριο της ΝΔ.

Επεσήμανε πως τα σύνορά μας είναι και σύνορα της Ευρώπης, την ώρα που κοινοτικοί πόροι στήριξαν την ελληνική οικονομία.

Τόνισε επίσης πως 40 χρόνια μετά θα πρέπει να έχουμε το θάρρος να αναλογιστούμε και τα διδάγματα αυτής της ιστορίας. «Υπάρχουν δύο λόγοι που πρέπει να το κάνουμε. Πρώτον βγαίνουμε από μια πρωτοφανή κρίση και πρέπει να το κάνουμε για να μην το ξανακάνουμε και δεύτερον πρέπει να είμαστε η άγκυρα σε μια περιοχή αστάθειας. Πρέπει να ολοκληρώσουμε την αναμόρφωση της ΟΝΕ και να δουλέψουμε με τους αρχιτέκτονες της Ευρώπης, να χτίσουμε μια ΟΝΕ που θα ενώνει, να κάνουμε μια ολοκληρωμένη πολιτική μετανάστευσης, να συμφωνήσουμε για το μέλλον των κοινοτικών χρηματοδοτήσεων» είπε.

Προσέθεσε πως αντίστοιχα διδάγματα προβάλλουν και για τα μελλούμενα στη χώρα μας. «Να φτιάξουμε ένα σοβαρό κράτος, μια οικονομία που θα γεννά ευκαιρίες και όχι χρέη, μια παιδεία που δεν θα τραβά όλους προς τα κάτω, με δαπάνες άμυνας και υγείας που θα λειτουργούν υπέρ των πολιτών», επισήμανε.

Σύμφωνα με τον κ. Σχοινά, πρέπει να μιλήσουμε για το μέλλον χωρίς ταμπού αλλά με επιχειρήματα. «Η έγνοια μας είναι να δώσουμε απαντήσεις για το πού πάει η Ευρώπη» είπε, τονίζοντας πως η ΝΔ έχει ευθύνη να αντιπαρατεθεί στους ακραίους λαϊκιστές που θέλουν να καταστρέψουν την Ευρώπη. «Αυτοί πρέπει να ηττηθούν στην πράξη» είπε χαρακτηριστικά. 

«Ζήσαμε μαύρες στιγμές με την Ελλάδα να είναι στον προθάλαμο της εξόδου από την Ευρωζώνη. Ποτέ δεν πρέπει να επιτρέψουμε να επαναληφθεί αυτό το έργο. Το είδαμε και ξέρουμε πώς τελειώνει. Ποτέ ξανά περιπέτειες, ποτέ ξανά λαϊκισμός, όλοι μαζί για μια ευρωπαϊκή Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Σχοινάς.

Μητσοτάκης: Πρωτοφανής ο διχαστικός λόγος του Τσίπρα – Δεν θα τον ακολουθήσω-5

 

Μητσοτάκης: Πρωτοφανής ο διχαστικός λόγος του Τσίπρα – Δεν θα τον ακολουθήσω-6

M. Βέμπερ: Η νίκη της ΝΔ θα παραμερίσει τους λαϊκιστές

Τη βεβαιότητά του ότι η νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές όχι μόνο θα «παραμερίσει τους λαϊκιστές» αλλά θα αποκαταστήσει και την αξιοπιστία της χώρας στην Ευρώπη, εξέφρασε ο Μάνφρεντ Βέμπερ κατά την ομιλία του στο 12ο συνέδριο του κόμματος.

Ο πρώην πρόεδρος του ΕΛΚ και υποψήφιος για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε πως η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του λαϊκισμού, προσθέτοντας πως περισσότερο από ποτέ, η πολιτική οικογένεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος πρέπει να είναι ενωμένη.

«Υπάρχει λόγος που το τελευταίο ταξίδι μου το 2018 είναι στην Αθήνα: γιατί το 2019 θα είναι κρίσιμο για την Ελλάδα -και θα είναι κρίσιμο για την Ευρώπη. Το διακύβευμα είναι το μέλλον της ηπείρου μας. Οι δυνάμεις των άκρων βρίσκονται σε άνοδο. Και πρέπει να σταθούμε όρθιοι και να παλέψουμε. Για τις ιδέες μας. Οι επόμενες εθνικές εκλογές στην Ελλάδα σηματοδοτούν ένα νέο ξεκίνημα. Είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με τον Κυριάκο τα τελευταία χρόνια. Γνωρίζω το πρόγραμμα της Ν.Δ. και πιστεύω σε αυτό. Ένα πράγμα μπορώ να σας πω με βεβαιότητα. Η φωνή του Κυριάκου στην Ευρώπη είναι ισχυρή. Έχει κερδίσει τον σεβασμό και τον θαυμασμό των ηγετών σε ολόκληρη την ένωσή μας και όλοι γνωρίζουν ότι όταν μιλάει ο Κυριάκος, στο μυαλό του έχει το καλό του ελληνικού λαού. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι η Νέα Δημοκρατία όχι απλά θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές -και η νίκη θα είναι μεγάλη- αλλά πάνω από όλα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ένας εξαιρετικός πρωθυπουργός» είπε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας τον θαυμασμό του για τα όσα έχει κάνει η ΝΔ τα τελευταία χρόνια, όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Η ανανέωση είναι εμφανής. Θαυμάζω το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία, ένα κόμμα με ισχυρές αξίες και βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία, παραμένει ισχυρό και σε επαφή με τις ανάγκες της εποχής. Και πάνω απ 'όλα, έχει κατορθώσει να αγκαλιάσει και να κερδίσει την εμπιστοσύνη πολιτών από όλο το πολιτικό φάσμα. Γιατί η Νέα Δημοκρατία είναι μια θετική δύναμη ελπίδας, ανανέωσης και ενότητας. Μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν θα παραμερίσει απλά τους λαϊκιστές, αλλά συνάμα θα αποκαταστήσει την αξιοπιστία αυτής της υπέροχης χώρας σε όλη την Ευρώπη. Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας θα στείλει επίσης ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Ευρώπη ότι η άνοδος του λαϊκισμού δεν είναι μη αναστρέψιμη» είπε φέροντας ως παράδειγμα το Brexit το οποίο, όπως είπε, έδωσε μια πολύ σαφή εικόνα. «Η μέθοδος των λαϊκιστών είναι μόνο η καταστροφή. Βλέπουμε τα οικονομικά προβλήματα και το πολιτικό χάος στο Λονδίνο. Αυτό ακριβώς συμβαίνει όταν ακολουθείς τους λαϊκιστές. Είναι πολύ καλύτερο να μεταρρυθμίσεις την Ευρώπη, εκεί που απαιτείται, από το να αποχωρήσεις ή ακόμα χειρότερα να καταστρέψεις την ευρωπαϊκή ενότητα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο έργο του ΕΛΚ σε ευρωπαϊκό επίπεδο και συγκεκριμένα στο θέμα της μετανάστευσης, ο κ. Βέμπερ τόνισε πως αυτό πρέπει να σταματήσει. «Με τη συμφωνία Τουρκίας – Ε.Ε. μειώσαμε σημαντικά τις ροές από το 2015. Και τώρα πιέζουμε για 10.000 επιπλέον αξιωματικούς της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής. Δίνουμε τέλος στην παράνομη μετανάστευση» σημείωσε.

Για την οικονομία ο κ. Βέμπερ επισήμανε πως υπό την ηγεσία της Ν.Δ. και του Αντώνη Σαμαρά, η Ελλάδα είχε αρχίσει να αναπτύσσεται. «Αλλά τότε ήταν που ο Αλέξης Τσίπρας είπε ψέματα στον ελληνικό λαό. Οι ενέργειες της κυβέρνησής του ήταν καθυστερημένες και δίχως να λαμβάνουν υπόψη την πραγματικότητα: και το τίμημα βέβαια το πλήρωσαν οι Έλληνες. Οι εργαζόμενες μητέρες, οι νέοι άνθρωποι που ψάχνουν για δουλειά, οι ηλικιωμένοι που στηρίζονται στις συντάξεις τους. Ποιος θα είχε δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας για τους Ευρωπαίους πολίτες, αν όχι εμείς; Οι σοσιαλιστές του Τσίπρα έχουν απορρίψει όλες τις εμπορικές συμφωνίες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μόλις αυτή την εβδομάδα απέρριψαν μια εμπορική συμφωνία ανάμεσα στην Ε.Ε. και την Ιαπωνία, η οποία θα δημιουργούσε πολλές νέες θέσεις εργασίας. Και για την Ελλάδα. Μόνο ένα κλίμα ευνοϊκό για τους επενδυτές θα δημιουργήσει δουλειές. Γι' αυτό το λόγο ο Κυριάκος πρέπει να γίνει πρωθυπουργός» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Προτάσσοντας την ανάγκη ενότητας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο κ. Βέμπερ είπε πως η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι και συμπλήρωσε: «Η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι. Το ΕΛΚ δείχνει ξεκάθαρα την κατεύθυνση: όχι στον φόβο, ναι στην ελπίδα. Όχι στον εγωισμό, ναι στην αλληλεγγύη. Όχι στον διχαστικό λαϊκισμό, ναι στο κοινό ευρωπαϊκό μέλλον. Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, εδώ: υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, με μια ισχυρή Νέα Δημοκρατία και με ενωμένη την οικογένεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Μαζί θα χτίσουμε μια καλύτερη Ευρώπη. Ας ξεκινήσουμε σήμερα, εδώ ακριβώς στην Αθήνα. Μια νίκη της Νέας Δημοκρατίας θα είναι μια νίκη της Ευρώπης».

 

Μητσοτάκης: Πρωτοφανής ο διχαστικός λόγος του Τσίπρα – Δεν θα τον ακολουθήσω-7

Αβραμόπουλος: Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια πιο κοινωνική Ευρώπη

«Το συνέδριό μας διεξάγεται σε σημαντική και κρίσιμη συγκυρία», τόνισε ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος από τη βήμα του στο συνεδρίου. 

Ο Έλληνας επίτροπος καλωσόρισε τον Μ. Βέμπερ στην Ελλάδα και του ευχήθηκε να είναι σύντομα στο τιμόνι της Κομισιόν, ώστε να δώσε ώθηση, όπως είπε, στο ευρωπαϊκό εγχείρημα.

Στόχος μας, συνέχισε, είναι να δημιουργήσουμε μια πιο κοινωνική Ευρώπη, ενώ θυμήθηκε τη συζήτηση στην Ευρώπη για το Grexit και στην έξοδο από τη συνθήκη Σένγκεν. «Τότε έδωσα προτεραιότητα στο πατριωτικό μου καθήκον και τα καταφέραμε», υπογράμμισε.

Είπε, επίσης, ότι οι ερχόμενες ευρωεκλογές είναι εκλογές σταθμός και οι ευθύνες μας είναι μεγάλες. «Οι λαϊκιστές ανεύθυνα και αγνοώντας τα μηνύματα της ιστορίας μάς οδηγούν πίσω στις σκοτεινές σελίδες της πρόσφατης ευρωπαϊκής ιστορίας» επισήμανε.

«Να παραμερίσουμε το μύθο ότι οι πολίτες δεν θέλουν να ακούσουν αλήθειες. Είναι έτοιμοι να ακούσουν αλήθειες. Αυτό το δρόμο έχει επιλέξει ο Κ. Μητσοτάκης. Τον δρόμο της αλήθειας», τόνισε.

«Είμαστε στις παρυφές ενός ευρύτερου γεωπολιτικού τόξου αστάθειας, αλλά η θέση μας στην καρδιά της Ευρώπης μας καθιστά περισσότερο ισχυρούς», συμπλήρωσε και τόνισε πως σε αυτό το αβέβαιο τοπίο θα πρέπει η Ελλάδα να είναι έτοιμη με σχέδιο και στρατηγική.

«Όλοι εμείς με τον Κ. Μητσοτάκη μπροστά μπορούμε να υπερασπιστούμε τα λαϊκά στρώματα», είπε σημειώνοντας πως η ΝΔ έχει μπει σε πορεία νίκης.

Μητσοτάκης: Πρωτοφανής ο διχαστικός λόγος του Τσίπρα – Δεν θα τον ακολουθήσω-8
Μητσοτάκης: Πρωτοφανής ο διχαστικός λόγος του Τσίπρα – Δεν θα τον ακολουθήσω-9

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή