Ανακηρύχθηκε Aυτοκέφαλη η Εκκλησία της Ουκρανίας – Επικεφαλής Ο Μητροπολίτης Επιφάνιος

Ανακηρύχθηκε Aυτοκέφαλη η Εκκλησία της Ουκρανίας – Επικεφαλής Ο Μητροπολίτης Επιφάνιος

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρακτορείο Interfax μετέδωσε ότι ανακηρύχθηκε αυτοκέφαλη η Εκκλησία της Ουκρανίας. Το συμβούλιο των ανώτατων ιερωμένων επέλεξε τον ηγέτη της νέας ανεξάρτητης Ορθόδοξης Εκκλησίας, μετέδωσε το πρακτορείο.

Η Ουκρανία εξέλεξε σήμερα τον Μητροπολίτη Μπελοτσερόφσκι Επιφάνιο επικεφαλής της νέας ανεξάρτητης Ορθόδοξης Εκκλησίας, σηματοδοτώντας μια ιστορική ρήξη με τη Ρωσία, κάτι που το Κίεβο θεωρεί απαραίτητο για την ασφάλεια και την ανεξαρτησία της χώρας.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο είπε ότι ο Μητροπολίτης Επιφάνιος του Πατριαρχείου Κιέβου, επελέγη επικεφαλής της νέας εκκλησίας.

«Αυτή η ημέρα θα περάσει στην ιστορία ως μια ιερή ημέρα…η ημέρα της οριστικής ανεξαρτησίας από τη Ρωσία», είπε ο Ποροσένκο ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών.

Ανακηρύχθηκε Aυτοκέφαλη η Εκκλησία της Ουκρανίας – Επικεφαλής Ο Μητροπολίτης Επιφάνιος-1

Νωρίτερα σήμερα στο Κίεβο, χιλιάδες πολίτες και ιερείς συγκεντρώθηκαν έξω από τον καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας, κρατώντας ουκρανικές σημαίες και θρησκευτικές εικόνες, για να γιορτάσουν το γεγονός.

Ανακηρύχθηκε Aυτοκέφαλη η Εκκλησία της Ουκρανίας – Επικεφαλής Ο Μητροπολίτης Επιφάνιος-2

Η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου Μόσχας, αρνήθηκε να λάβει μέρος στο συμβούλιο ενοποίησης.

Την ευχή του Οικουμενικού Πατριάρχη ζήτησε ο νεοεκλεγείς Προκαθήμενος της νέας Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας Ουκρανίας

Τη χαρά και την ικανοποίησή του εξέφρασε το Οικουμενικό Πατριαρχείο για την επιτυχή ολοκλήρωση της Ενωτικής Συνόδου, ιδρυτικής της νέας Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας Ουκρανίας.

Ο νεοεκλεγείς Προκαθήμενος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, υπέβαλε τα σέβη του και ζήτησε την ευχή και την ευλογία της Μητρός Εκκλησίας για να ευοδωθεί το πρωθιεραρχικό του έργο.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εξεδόθη από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος προσκάλεσε τον Μακαριώτατο Επιφάνιο να συλλειτουργήσουν στο Φανάρι τη μεγάλη εορτή των Θεοφανείων και να του παραδώσει τον Τόμο ιδρύσεως της «νέας αδελφής Αυτοκεφάλου Εκκλησίας».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή