Boeing 777X – Ενα αεροσκάφος για δισεκατομμυριούχους (φωτογραφίες – βίντεο)

Boeing 777X – Ενα αεροσκάφος για δισεκατομμυριούχους (φωτογραφίες – βίντεο)

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι ένα αεροσκάφος που μπορεί να διανύσει χωρίς στάση πάνω από 20.000 χιλιόμετρα.

Το κόστος του; Τουλάχιστον 443 εκατομμύρια δολάρια, ενώ με άλλα 100 εκατομμύρια μπορεί να μετατραπεί σε ένα πολυτελές διαμέρισμα τουλάχιστον 302 τετραγωνικών μέτρων, που θα περιλαμβάνει πολυτελή μπάνια, υπνοδωμάτια, κουζίνες , υπερ-τεχνολογικά γραφεία και αίθουσες χαλάρωσης.

Το αεροσκάφος αυτό έχει δύο εκδόσεις: Το Boeing 777-8 που κοστίζει 442.800.000 δολάρια και το 777-9 που κοστίζει 453.600.000 δολάρια.

Στα ποσά αυτά πρέπει να προσθέσουμε τουλάχιστον άλλα 100 εκατομμύρια για εσωτερική διακόσμηση.

Το νέο αεροσκάφος για δισεκατομμυριούχους παρουσιάστηκε πριν λίγες ημέρες στο Ντουμπάι από το εξειδικευμένο τμήμα της Boeing Business Jet.

«Το αεροσκάφος αυτό είναι σε θέση να πετάξει πάνω από τον μισό πλανήτη χωρίς στάση, μακρύτερα από οποιοδήποτε άλλο επιχειρηματικό τζετ που κατασκευάστηκε ποτέ. Οι αποκλειστικοί πελάτες ενός τέτοιου αεροσκάφους θέλουν να ταξιδεύουν με ότι καλύτερο από άποψη χώρου και άνεσης και να πετούν απευθείας στους προορισμούς τους», εξήγησε ο Γκρεγκ Λάξτον , επικεφαλής της Boeing Business Jets.

«Το νέο 777X θα μπορεί να το κάνει όπως κανένα άλλο αεροσκάφος πριν, επαναπροσδιορίζοντας το ταξίδι πολύ μακράς εμβέλειας των vips».

Η έκδοση 777-8 προσφέρει μικρότερο εσωτερικό χώρο, 302,5 τετραγωνικά μέτρα, αλλά μεγαλύτερη αυτονομία πτήσης , 21.570 χιλιόμετρα.

Η άλλη έκδοση, 777-9, προσφέρει 342,7 τετραγωνικά μέτρα και καταφέρνει να καλύψει μέγιστη απόσταση 20.370 χιλιομέτρων. Φυσικά, εναπόκειται στους πελάτες να αποφασίσουν πώς να διακοσμήσουν το ιπτάμενο αυτό διαμάντι.

Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχουν πάντως παραγγελίες για το αεροσκάφος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή