Νέα προειδοποίηση Αγκυρας: Θα προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας σε Αιγαίο – Μεσόγειο

Νέα προειδοποίηση Αγκυρας: Θα προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας σε Αιγαίο – Μεσόγειο

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες προειδοποιήσεις κατά της Ελλάδας και της Κύπρου απηύθυνε με σημερινές του δηλώσεις ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ.

Όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο της γείτονος «Anadolu», ο κ. Ακάρ στις δηλώσεις του επανέλαβε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της τόσο στο Αιγαίο, όσο και στην ανατολική Μεσόγειο».

Η δήλωση Ακάρ έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά ανάλογων τοποθετήσεων τόσο του τουρκικού Υπ. Εξωτερικών, όσο και του ίδιου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είχε προειδοποιήσει ότι «οι ενέργειες της Ελλάδας και της 'ελληνικής Κύπρου' στην περιοχή για την έρευνα υδρογονανθράκων συνιστούν απειλή και κίνδυνο για την Τουρκία», υπογραμμίζοντας ότι οι κινήσεις τους που στοχεύουν στο να περιορίσουν την τουρκική επιρροή στην περιοχή είναι «μάταιες».

«Η Τουρκία και η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου είναι αποφασισμένες να βάλουν σε σειρά αυτές τις χώρες που προσπαθούν να μας αποτρέψουν να κάνουμε χρήση των δικαιωμάτων μας απορρέουν από το διεθνές δίκαιο», είχε δηλώσει τότε ο Τούρκος πρόεδρος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή