Μέι κατά Μπλερ και νέες διαψεύσεις για δεύτερο δημοψήφισμα

Μέι κατά Μπλερ και νέες διαψεύσεις για δεύτερο δημοψήφισμα

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση στον Τόνι Μπλερ για την πρότασή του να υπάρξει δεύτερο δημοψήφισμα στη Βρετανία εξαπέλυσε η Τερέζα Μέι εγκαλώντας τον ότι υπονομεύει τις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Η κυρία Μέι αποκάλεσε τα σχόλια Μπλερ «προσβολή για το αξίωμα που ο ίδιος κάποτε κατείχε  προσθέτοντας ότι οι βουλευτές δεν μπορούν να παραιτηθούν της ευθύνης που έχουν να φέρουν εις πέρας το Brexit , επιλέγοντας τη λύση ενός νέου δημοψηφίσματος.

Ο κ. Μπλερ είχε εκδηλώσει την πρόθεσή του να υποστηρίξει ένα νέο δημοψήφισμα εάν καμία από τις υφιστάμενες επιλογές δεν αποδώσουν καρπούς.

Η πρόταση Μπλερ έρχεται λίγες ώρες μετά την πρωτοβουλία 10 βουλευτών να ζητήσουν νέα δημοψήφισμα, ιδέα που προκαλεί πάντως αμηχανία σε πολλά από τα κορυφαία στελέχη της αντιπολίτευσης.

Όπως σχολιάζει το BBC η κριτική της Μέι κατά του Μπλερ ήταν ιδιαίτερα οργισμένη: «Το να πηγαίνει ο Τόνι Μπλερ στις Βρυξέλλες και να προσπαθεί να υπονομεύσει τις διαπραγματεύσεις μας υπερασπιζόμενος ένα δεύτερο δημοψήφισμα είναι συνιστά προσβολή του αξιώματος που κάποτε κατείχε ο ίδιος.

Εμείς δεν μπορούμε, όπως εκείνος, να αποποιηθούμε της ευθύνης της απόφασής μας. Το Κοινοβούλιο έχει το δημοκρατικό καθήκον  να φέρει εις πέρας αυτό το οποίο υπερψήφισε ο βρετανικός λαός»

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν πολλοί που θέλουν να παρακάμψουν αυτές τις διαδικασίες για δικό τους πολιτικό συμφέρον παρά να λειτουργούν υπέρ του εθνικού συμφέροντος.

Η ανακίνηση των σεναρίων για δεύτερο δημοψήφισμα οδήγησε τον Υπουργό Παιδείας  Ντέμιαν Χιντς να διαψεύσει εκ νέου το πρωί της Κυριακής ότι η κυβέρνηση προετοιμάζει δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit.

Πηγή: BBC, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή