Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επικεφαλής του ψηφοδελτίου των ευρωεκλογών στη ΝΔ

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επικεφαλής του ψηφοδελτίου των ευρωεκλογών στη ΝΔ

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επίσημη ανακοίνωση ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα οδηγήσει τη ΝΔ στη μάχη των ευρωεκλογών, έκανε στην ομιλία του κλείνοντας το 12ο Συνέδριο του κόμματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μεϊμαράκης: Στο επόμενο συνέδριο ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει ως πρωθυπουργός

Νωρίτερα, μήνυμα ότι η ΝΔ είναι εδώ, παρούσα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να πάει η χώρα μπροστά, έστειλε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος μιλώντας στο Συνέδριο του κόμματος, ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την τιμή που του έκανε να τον ορίσει πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, επισημαίνοντας πως «το σπίτι μας είναι αυτό, αυτό το αγαπάμε και στις καλύτερες οικογένειες υπάρχουν διαφορές, αλλά και πάλι μαζί είμαστε εδώ».

Απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, του είπε πως με το συνέδριο αναβαθμίζεται και πάλι, προσθέτοντας πως στο επόμενο συνέδριο ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει ως πρωθυπουργός. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κάλεσε και όλα τα στελέχη που θα είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να κινηθούν σε κλίμα ενότητας.

«Το 2019 θα έχουμε τρεις εκλογές. Οι δύο είναι σε σταθερό χρόνο και έχουμε και τις εθνικές που δεν γνωρίζουμε πότε θα γίνουν. Το πότε θα γίνουν μπορεί να εξαρτηθούν και από το πώς οι δημοτικές και αυτοδιοικητικές δημιουργούν κλίμα ή όχι. Θα έχουμε πάρα πολλούς υποψηφίους που ήδη τρέχουν. Δημοτικοί, περιφερειακοί σύμβουλοι, υποψήφιοι για Ευρωβουλή, αυτό δεν πρέπει να μας δημιουργήσει τριβές και εσωστρέφεια. Πολιτική μάχη είναι οι Περιφέρειες, ο δήμος της Αθήνας και ο δήμος της Θεσσαλονίκης. Εκεί δεν χωρούν πολιτικές επιλογές για τους Νεοδημοκράτες. Πρέπει όλοι μαζί να περάσουμε αυτά τα μηνύματα. Ιδιαίτερα αν οι εθνικές εκλογές δεν έχουν γίνει, θα πρέπει να καταγραφεί η πραγματική δυναμική που έχουμε στη χώρα» είπε χαρακτηριστικά.

«Σας καλώ να πάμε συντεταγμένα, να δώσουμε αυτή τη μάχη» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως και στις ευρωεκλογές δεν πρέπει να κυριαρχήσει η λογική της χαλαρής ψήφου.

Ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε στις ιδιαίτερα καλές επαφές που διατηρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Μάλιστα, όπως είπε ο ίδιος, με απόφαση του προέδρου θα ηγηθεί της μάχης του κόμματος για την Ευρωβουλή.

Για τις εθνικές εκλογές, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως η ΝΔ θα απαντά σε όλες τις προκλήσεις.

«Δεν μπορούν να λένε στους πολίτες ψέματα, κάποιοι που δεν φορούν γραβάτα δεν σημαίνει ότι είναι περισσότερο ευαίσθητοι από άλλους, εμείς είμαστε ευαίσθητοι και με γραβάτα και χωρίς, και στα σαλόνια και αλλού» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανανεώσει τη θητεία του Λευτέρη Αυγενάκη ως γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής τουλάχιστον μέχρι τις εθνικές εκλογές.

«Πάνω από όλα προέχει η νίκη της ΝΔ για να σωθεί η Ελλάδα. Θα τα καταφέρουμε. Ζήτω η ΝΔ» κατέληξε ο κ. Μεϊμαράκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή