Πολιτικοί, φορείς και απλοί πολίτες καταδικάζουν την επίθεση με βόμβα στον ΣΚΑΪ

Πολιτικοί, φορείς και απλοί πολίτες καταδικάζουν την επίθεση με βόμβα στον ΣΚΑΪ

13' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσω δηλώσεων και ανακοινώσεων ο πολιτικός κόσμος, άνθρωποι του αθλητισμού, δημοσιογράφοι, αλλά και απλοί πολίτες καταδικάζουν τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στις 2:37 έξω από τις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΪ και της εφημερίδας Καθημερινή, ενώ εκφράζουν την ειλικρινή συμπαράσταση στους δημοσιογράφους και τους εργαζόμενους του σταθμού.

Τζανακόπουλος: Οι συμψηφισμοί της πολιτικής διαφωνίας με την επιλογή της βίας δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες στη Δημοκρατία

«Οι συμψηφισμοί της πολιτικής διαφωνίας με την επιλογή της βίας δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες στη Δημοκρατία», τονίζει ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, με γραπτή δήλωσή του, όπου δηλώνει ότι είναι αυτονόητη και απερίφραστη η καταδίκη της τρομοκρατικής επίθεσης στα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και της εφημερίδας «Καθημερινή».

«Τέτοιες ενέργειες έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκουν. Ενισχύουν το μέτωπο της Δημοκρατίας και τα αντανακλαστικά των πολιτών απέναντι σε κάθε επιχείρηση εκφοβισμού και αποπροσανατολισμού», δηλώνει ο κ. Τζανακόπουλος.

Επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή βρέθηκε δίπλα στους εργαζόμενους του σταθμού και της εφημερίδας, ενώ ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η επίθεση αυτή είναι επίθεση στη Δημοκρατία» και συνεχίζει: «Οι αρμόδιες αρχές έχουν κινητοποιηθεί άμεσα με πρωταρχικό σκοπό τον εντοπισμό των δραστών και την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη. Η αποφασιστική αυτή στάση της κυβέρνησης, η συμπαράσταση στους εργαζόμενους και η απερίφραστη καταδίκη της τρομοκρατικής ενέργειας δεν πρόκειται να επηρεαστούν από τις προσπάθειες αυτή να συνδεθεί με την πολιτική αντιπαράθεση. Η πολιτική διαφωνία δεν πρόκειται ποτέ να συνδεθεί στη συνείδηση των πολιτών με την επιλογή της βίας. Αυτού του είδους οι συμψηφισμοί, όμως, δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες στη Δημοκρατία».

Χ. Σπίρτζης: Επίθεση στην Δημοκρατία

«Επίθεση στην Δημοκρατία» χαρακτήρισε ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, την επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Πιστεύω ότι η καταδίκη από μας που έχουμε διαφωνήσει και η ολόψυχη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους και στους δημοσιογράφους έχει την δική της ιδιαίτερη αξία και σημειολογία», είπε ο κ. Σπίρτης.

Κ. Χατζηδάκης: Να ορθώσουμε όλοι μαζί ένα τείχος Δημοκρατίας απέναντι στα άκρα και τις ακρότητες

«Όλοι μαζί πρέπει να ορθώσουμε ένα τείχος Δημοκρατίας απέναντι στα άκρα και τις ακρότητες, διότι πραγματικά δεν ταιριάζει σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατική χώρα αυτό που γίνεται σε αυτό το επίπεδο στη χώρα μας και συνεχίζει να γίνεται όλα τα τελευταία χρόνια» τόνισε από το βήμα της Βουλής ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, για την επίθεση στον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή.

«Είμαστε μία εξαίρεση στον ευρωπαϊκό χάρτη και δεν νομίζω ότι μπορούμε όλοι οι δημοκράτες -ανεξαρτήτως επιμέρους εντάξεων- να είμαστε ευχαριστημένοι με αυτή την εικόνα» προσέθεσε.

Ακόμη, ο κ. Χατζηδάκης, είπε ότι η σημερινή μέρα, μετά τη βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΪ -«και αυτό θα συνέβαινε και με οποιαδήποτε επίθεση οπουδήποτε»- είναι σίγουρα μία μέρα μελαγχολίας, «αλλά δεν είναι μία μέρα φόβου».

Γ. Κουμουτσάκος: «Η φραστική καταδίκη είναι μισή αντίδραση. Βρείτε και συλλάβετε αυτούς που τρομοκρατούν την Δημοκρατία»

«Καμία τρομοκρατία δεν θα τρομοκρατήσει τη Δημοκρατία, την ελεύθερη έκφραση και την πολυφωνία. Όμως, δεν φθάνει μόνο η φραστική καταδίκη, γιατί αυτό είναι μισή αντίδραση. Η Δημοκρατία θα έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα όταν η πολιτεία τη μετουσιώσει σε πράξεις. Βρείτε, λοιπόν, και συλλάβετε αυτούς που τρομοκρατούν τη Δημοκρατία». Αυτό τόνισε ο τομεάρχης Εξωτερικών και βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, κατά τη συζήτηση του νέου κρατικού προϋπολογισμού στη Βουλή, με αφορμή τη βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ». Παράλληλα, κατηγόρησε τη κυβέρνηση για «διχαστικό λόγο και διχαστική πολιτική που εκτρέφει τα άκρα».

Ρ. Σβίγκου: Απόλυτη και αυτονόητη η καταδίκη του ΣΥΡΙΖΑ για τη βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΪ

«Είναι απόλυτη και αυτονόητη η καταδίκη μας για τη βομβιστική επίθεση στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Τέτοιες εγκληματικές ενέργειες στρέφονται ενάντια στην ενημέρωση και δεν έχουν καμία θέση στη Δημοκρατία μας» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, στο CNN Greece.

Ταυτόχρονα, η κ. Σβίγκου εξέφρασε τη συμπαράστασή της σε όλους τους εργαζομένους του ΣΚΑΪ και της εφημερίδας «Καθημερινή».

Α. Τζιτζικώστας: «Η βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΪ είναι απόλυτα και απερίφραστα καταδικαστέα»

«Η βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΪ είναι απόλυτα και απερίφραστα καταδικαστέα» αναφέρει ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, σε δήλωσή του που ανάρτησε στo twitter. «Η Δημοκρατία, η Δημοσιογραφία και η Ελευθερία της Έκφρασης δεν τρομοκρατούνται και δεν φιμώνονται. Είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους, τεχνικούς και δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ και της εφημερίδας «Καθημερινή» τονίζει ο κ. Τζιτζικώστας

Γ. Μπουτάρης: Χτύπημα ενάντια στους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας

«Χτύπημα ενάντια στους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας», χαρακτηρίζει την βομβιστική επίθεση κατά του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, με ανάρτησή του στο twitter.

«Η βομβιστική επίθεση κατά του ΣΚΑΙ και της Καθημερινής είναι ένα ακόμα "χτύπημα" ενάντια στους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας. Δε νοείται δημοκρατική κοινωνία χωρίς ελευθερία έκφρασης και σεβασμό στη διαφορετική άποψη. Οφείλουμε όλοι ανεξαιρέτως να καταδικάσουμε την ενέργεια αυτή», υπογραμμίζει στην ανάρτησή του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Η Μητρόπολη Πειραιώς και ο Μητροπολίτης Σεραφείμ για την επίθεση στον ΣΚΑΪ

Η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Σεραφείμ καταδικάζουν απερίφραστα την βομβιστική επίθεση κατά του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΪ» και της εφημερίδος «Η Καθημερινή». Τέτοιου είδους αποτρόπαιες ενέργειες καταφέρουν βαθύτατα πλήγματα έναντι της Δημοκρατίας και της ελευθερίας έκφρασης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.Σεραφείμ, στα ποιμαντικά όρια του οποίου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις που δέχθηκαν το τρομοκρατικό χτύπημα, προσεύχεται για την επούλωση των τραυμάτων που προκάλεσε η ενέργεια αυτή, η οποία στρέφετε κατά των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας γενικότερα και συμπαρίσταται στην δοκιμασία αυτή του Δημοσιογραφικού ομίλου ΣΚΑΪ.

Η ελευθερία έκφρασης, η ελευθεροτυπία και η δεοντολογική άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, όχι μόνο δεν πλήττονται από τέτοια χτυπήματα, αλλά απεναντίας δυναμώνουν.

Απαιτείται εθνική ομοψυχία, απαιτείται παιδεία, απαιτείται σεβασμός, για να μπορέσουν να εκλείψουν τέτοιου είδους φαινόμενα και να ζήσουμε σε μια χώρα απόλυτα ελεύθερη και ουσιαστικά δημοκρατική.

ΚΙΝΑΛ: «Αμέριστη συμπαράσταση στους εργαζόμενους και τη διοίκηση του ΣΚΑΪ. Η δημοκρατία είναι ο μόνος δρόμος να βελτιώσουμε τις ζωές μας»

Με δήλωση του στο ΣΚΑΪ ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ, καταδίκασε την επίθεση στα γραφεία του ΣΚΑΪ και της εφημερίδας «Καθημερινή».

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του:

«Έρχομαι από το Φάληρο, όπου η εικόνα που αντιμετωπίσαμε εκεί είναι μία εικόνα πραγματικά ανατριχιαστική.

Για όποιους έχουμε επισκεφτεί το κτίριο, είναι κάτι το οποίο είναι συγκλονιστικό και φυσικά η εικόνα των εργαζομένων εκεί και της διοίκησης στην οποία μεταφέρουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας όλοι.

Πήγαμε με την Φώφη Γεννηματά, ακριβώς διότι θέλουμε να συμβολίσουμε το γεγονός, ότι στην Δημοκρατία τέτοιες ενέργειες δεν χωράνε.

Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει ένα μαλακό υπογάστριο αποδοχής της βίας.

Όντως ισχύει αυτό το οποίο λέει ο κ. Καμπουράκης, ότι υπάρχει ένα κομμάτι του κόσμου το οποίο είναι έτοιμο κάθε ακραία πράξη να την δικαιολογήσει, και σε αυτό πρέπει να σταματήσουμε και εμείς που ασχολούμαστε με την πολιτική και νιώθουμε ότι ασχολούμαστε με αυτό για να προσφέρουμε στη Δημοκρατία να κάνουμε παράλληλους μονολόγους.

Έχει έρθει η ώρα να αφήσουμε τις πολλές κουβέντες και να αντιληφθούμε με ότι επιχειρήματα μπορεί να έχουμε τις διαφορές μας αλλά όχι με χαρακτηρισμούς οι οποίοι προσβάλουν τη Δημοκρατία, τους θεσμούς και τη λειτουργία της, αν κάνουν αυτά τα πράγματα βουλευτές, υπουργοί, πρωθυπουργοί τι περιμένουμε από τους πολίτες να κάνουνε όταν βρίσκονται μεταξύ τους και συζητάνε.

Επομένως εδώ πρέπει να δώσουμε και επιτέλους ένα σοβαρό παράδειγμα. Αυτό έχει να κάνει και με τα λόγια τα οποία λένε διάφοροι το τελευταίο χρονικό διάστημα και όχι μόνο, και με τις πράξεις,

Όσον αφορά εμάς, και κυρίως για τη νέα γενιά η οποία μας παρακολουθεί, θέλω να πω ότι η Δημοκρατία μπορεί να έχει και παραλείψεις, μπορεί να έχει και προβλήματα, αλλά είναι ο μόνος τρόπος για να βελτιώσουμε τη ζωή μας και αυτός δεν μπορεί να γίνει ούτε με βόμβες, ούτε με μολότοφ, ούτε με απώλειες ανθρώπινων ζωών.»

ΛΑΕ: «Η βομβιστική ενέργεια στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι», είναι απόλυτα καταδικαστέα»

«Τέτοιες ενέργειες δεν βοηθούν στην δημιουργία του κατάλληλου κλίματος για προοδευτικές πολιτικές εξελίξεις στην χώρα. Αντιθέτως, βοηθούν αντικειμενικά εκείνες τις δυνάμεις, που επιδιώκουν να δημιουργηθεί κλίμα φόβου και παθητικότητας στο λαό κι ενίσχυσης του αυταρχισμού και της καταστολής σε βάρος των λαϊκών αγώνων».

ΓΣΕΒΕΕ: Πρέπει όλοι να προστατεύουμε τις ανθρώπινες αξίες και το δικαίωμα όλων στην ζωή, στην ελευθερία του λόγου και της έκφρασης και τη Δημοκρατία

«Η ΓΣΕΒΕΕ καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και κάθε μορφή βίας. Σε μια δύσκολη εποχή για όλους με τα φαινόμενα βίας και αυτοδικίας να πληθαίνουν, θα πρέπει όλοι με την στάση μας να προστατεύουμε τις ανθρώπινες αξίες και το δικαίωμα όλων στην ζωή, στην ελευθερία του λόγου και της έκφρασης, την Δημοκρατία που με θυσίες κατακτήσαμε και δεν διαπραγματευόμαστε». Τη δήλωση αυτή έκανε σήμερα ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς.

Τη συμπαράστασή της στους δημοσιογράφους και σε όλους τους εργαζόμενους του ΣΚΑΪ εκφράζει η ΓΕΝΟΠ σε ανακοίνωση με την οποία «καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του ΣΚΑΪ».

«Είναι, τονίζει, μια επίθεση ενάντια στην ενημέρωση και τη Δημοκρατία».

Τη βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΪ καταδίκασε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ

«Ευθεία επίθεση στη Δημοκρατία και την ελευθεροτυπία» χαρακτήρισε τη βομβιστική επίθεση στις εγκαταστάσεις του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Γιώργος Πατούλης.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στις εγκαταστάσεις του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ. Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων. Όλοι μαζί οφείλουμε να εργαστούμε για να μην κερδίσει ο φόβος και η τρομοκρατία. Η κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία οφείλουν να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες, προκειμένου να εξαλειφθούν τέτοιου είδους φαινόμενα» δήλωσε ο κ. Πατούλης.

Η ΕΝΠΕ με απόφαση του συνεδρίου της καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση στο ΣΚΑΙ

Με ομόφωνη απόφαση του 6ου Τακτικού Συνεδρίου της, που πραγματοποιείται από σήμερα στα Γιάννενα, η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), καταδίκασε απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι αλλά όχι τρομοκρατημένοι», τόνισε στην έναρξη των εργασιών του συνεδρίου ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ, περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

«Ενώνουμε τη φωνή μας με το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και αξιώνουμε την άμεση σύλληψη των δραστών» δήλωσε, ενώ εξέφρασε επίσης την αμέριστη συμπαράσταση όλων, στους εργαζόμενους και τη διοίκηση του ΣΚΑΙ και της "Καθημερινής".

OPEN: Στο πλευρό των συναδέλφων στον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή

«Η διοίκηση και οι εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού OPEN εκφράζουμε την ειλικρινή μας συμπαράσταση στους συναδέλφους στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και την εφημερίδα «Η Καθημερινή».

Η επίθεση εναντίον Μέσων Ενημέρωσης είναι επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας, της ελευθερίας του λόγου και της πολυφωνίας.

Η στοχοποίηση ανθρώπων και Μέσων που αγωνίζονται για την ενημέρωση των πολιτών και την ελευθεροτυπία είναι απολύτως καταδικαστέα.

Είμαστε στο πλευρό σας.»

Τηλεοπτικός σταθμός ΚΡΗΤΗ TV και εφημερίδα ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ: Πλήγμα στη καρδιά της Δημοκρατίας, ψυχή της οποίας είναι η ενημέρωση

Ο τηλεοπτικός σταθμός ΚΡΗΤΗ TV και η εφημερίδα ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ εκφράζουν την ολόθερμη συμπαράσταση τους, στη Διοίκηση και το Προσωπικό του Τηλεοπτικού Σταθμού ΣΚΑΙ και της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, για το τρομοκρατικό πλήγμα που δέχτηκαν όπου ευτυχώς δεν είχαμε ανθρώπινες απώλειες ή τραυματισμούς.

Το τρομοκρατικό αυτό χτύπημα, είναι  πλήγμα στη καρδιά της Δημοκρατίας, ψυχή της οποίας είναι η ενημέρωση.

Η ενημέρωση δεν τρομοκρατείται, δεν φιμώνεται και δεν χειραγωγείται, με δολοφονικά χτυπήματα, που στόχο έχουν την λειτουργία της ελευθεροτυπίας.

Ενωμένος ο κόσμος της Ενημέρωσης, θα συνεχίσει ανυποχώρητα το έργο του, ως απάντηση σε όσους επιβουλεύονται τις Δημοκρατικές μας αξίες και παραδόσεις, με στόχο τελικά τον εκφοβισμό της ίδιας της κοινωνίας.

Όλοι μαζί, ανεξάρτητα από την διαφορετικότητα μας και αυτός είναι ο πλούτος της Δημοκρατίας,  συνεχίζουμε την μάχη της ενημέρωσης.

Με τις σκέψεις αυτές δεχτείτε τις ειλικρινείς ευχές για γρήγορη αποκατάσταση των υλικών ζημιών και την αμέριστη συμπαράσταση μας.

«Απαράδεκτες ενέργειες στη χώρα του πολιτισμού και της Δημοκρατίας».

Σοκαρισμένος είναι ο κόσμος του αθλητισμού από τη βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα στα γραφεία του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής. Κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες εκφράζουν με δηλώσεις τους την συμπαράστασή τους και καταδικάζουν την ενέργεια.

«Εκφράζω την αμέριστη συμπαράστασή μου στους δημοσιογράφους και σε όλους τους εργαζόμενους του σταθμού ΣΚΑΪ και της «Καθημερινής» για την άναδρη επίθεση που δέχτηκαν. Μία επίθεση που στρέφεται κατά της ελευθερίας της πληροφόρησης και της ενημέρωσης. Κατά της Δημοκρατίας. Οι ενέργειες αυτές είναι απόλυτα καταδικαστέες και δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας», τόνισε η Βιργινία Κραβαριώτη, «χάλκινη» Ολυμπιονίκης του Πεκίνου στην ιστιοπλοΐα.

Στο Λονδίνο έμαθε την είδηση για την τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία του ΣΚΑΪ και της «Καθημερινής» ο κορυφαίος αθλητής της ποδηλασίας Χρήστος Βολικάκης. Ο πρωταθλητής αργά χθες το βράδυ ήρθε 4ος στο παγκόσμιο κύπελλο στο αγώνισμα του όμνιουμ.

«Είναι πραγματικά σοκαριστικό να διαβάζεις πως έγινε έκρηξη βόμβας στα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και της «Καθημερινής», στο Νέο Φάληρο. Εύχομαι να είναι όλοι καλά στην υγεία τους και να υπάρχουν μόνο υλικές ζημιές. Πραγματικά η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου και είναι άσχημο στη χώρα που γεννήθηκε ο πολιτισμός και η δημοκρατίας να συμβαίνουν αυτά εν έτει 2018, κι ενώ σε λίγες ημέρες ανατέλλει το 2019. Εύχομαι να μην ξαναζήσει κανένας μας τέτοιες καταστάσεις», υπογράμμισε.

Αρκετοί πολίτες, τηλεθεατές, ακροατές του ΣΚΑΪ και αναγνώστες της εφημερίδας «Καθημερινή» επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο ή στέλνουν μηνύματα συμπαράστασης για τη βομβιστική επίθεση. 

Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας: Πλήγμα κατά της Δημοκρατίας η επίθεση στον ΣΚΑΪ

Πλήγμα κατά της Δημοκρατίας χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας (ΕΕΑ), Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, τη βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΪ.

«Σε μία δημοκρατική κοινωνία κανείς δεν έχει το δικαίωμα να στρέφεται με αυτόν τον άνανδρο τρόπο κατά όποιων μπορεί να εκφράζουν άποψη διαφορετική από τη δική του, θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Η Πολιτεία οφείλει άμεσα να εντοπίσει και να οδηγήσει στη Δικαιοσύνη τους υπαίτιους» τονίζει ο πρόεδρος του ΕΕΑ.

Γ. Κατσιαντώνης: «Οι άνανδρες επιθέσεις θα νικηθούν από τη Δημοκρατία»

Την απερίφραστη καταδίκη του για το τρομοκρατικό χτύπημα στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, και την εφημερίδα Καθημερινή, επισημαίνει με δήλωσή του ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κατσιαντώνης εκφράζοντας την ειλικρινή συμπαράσταση του στους εργαζόμενους και στην διοίκηση του Ομίλου, λέγοντας τα εξής:

«Η δύναμη της Δημοκρατίας και της πολυφωνίας δε σκιάχτηκε από καμιά φοβέρα σήμερα. Τα συντρίμμια από την τρομοκρατική ενέργεια στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, δεν έφτασαν στην ψυχή της ενημέρωσης, γιατί είναι βαθιά, και δε φιμώνεται , ούτε χειραγωγείται από όσους χτυπούν τη λειτουργία της Ελευθεροτυπίας.

Στη χώρα που γεννήθηκε ο Πολιτισμός και η Δημοκρατία, επιχειρεί να γεννηθεί ο διχασμός, η ασυδοσία, η ωμή βία. Θα μας βρουν μπροστά τους όσοι στρέφονται με άνανδρο τρόπο, ενάντια στη δεοντολογία της δημοσιογραφίας και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Και οφείλουμε όλοι μαζί, πέρα από κόμματα και προκαταλήψεις να βάλουμε τα στήθη μας μπροστά, να απωθήσουμε την τρομοκρατία και τα παρακλάδια της. Δηλώνω παρών σε αυτή τη μάχη, δίπλα πάντα στους εργαζόμενους και στη διοίκηση του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ και της εφημερίδας Καθημερινή».

Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου Ελλάδος: Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό και την αντίθεσή μας σε κάθε απόπειρα εκφοβισμού ή παρεμπόδισης της ελευθερίας του τύπου και βρισκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου Ελλάδος καταδικάζει απερίφραστα την βομβιστική επίθεση στα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΪ» και της εφημερίδας «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ».

Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό και την αντίθεσή μας σε κάθε απόπειρα εκφοβισμού ή  παρεμπόδισης της ελευθερίας του τύπου και βρισκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου Ελλάδος»

Διεθνής και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων: «Επίθεση κατά της πολυφωνίας των ΜΜΕ»

Τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΔΟΔ) και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΕΟΔ) ενημέρωσε άμεσα η Ένωση Συντακτών για το χτύπημα στον ΣΚΑΪ, οι οποίες εξέδωσαν ανακοίνωση καταδικάζοντας την επίθεση, διαβιβάζοντας, ταυτόχρονα, μέσω του Συμβουλίου της Ευρώπης, την υπόθεση στην Ηλεκτρονική Πλατφόρμα για την Προστασία της Δημοσιογραφίας.

Η ανακοίνωση αναλυτικά της ΔΟΔ / ΕΟΔ έχει ως εξής:

«Έκρηξη βόμβας στην Αθήνα σήμερα κατέστρεψε το κτίριο που στεγάζει τα κεντρικά γραφεία του ελληνικού ιδιωτικού ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού δικτύου Σκάι και της ημερήσιας εφημερίδας "Καθημερινή", χωρίς να υπάρξουν θύματα. Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της αστυνομίας διεξάγει έρευνα για την επίθεση, που επικεντρώνεται στις ελληνικές εξτρεμιστικές ομάδες. Η Διεθνής και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΔΟΔ- ΕΟΔ) ενώνει τη φωνή της με τις ελληνικές ενώσεις μέλη, που καταγγέλλουν την έκρηξη ως "επίθεση κατά της πολυφωνίας των ΜΜΕ".

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή