Στον πρωτοχρονιάτικο Γαστρονόμο

Στον πρωτοχρονιάτικο Γαστρονόμο

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Funky Βασιλόπιτα 2019

Απλά υλικά σε τέλεια αναλογία με κλασική και έξοχη γεύση στο αποτέλεσμα. Τη συνταγή μας έδωσαν οι σεφ του βραβευμένου με δύο αστέρια Michelin, εστιατορίου «Funky Gourmet», Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και Νίκος Ρούσσος.

Στον πρωτοχρονιάτικο Γαστρονόμο-1

Ξινά γλυκά

Οι μαρμελάδες τις νέας χρονιάς με λωτό, παντζάρι, αχλάδι και ρόδι. Καινούριες τεχνικές και ισορροπημένο αποτέλεσμα στη γεύση από τη σεφ Νένα Ισμυρνόγλου.

Στον πρωτοχρονιάτικο Γαστρονόμο-2

Αφιέρωμα: Πρωτοχρονιάτικο πάρτι 2019

Πίσω από το μπαρ

Φέτος θα φτιάξουμε σπίτι τα πιο hot κοκτέιλ: Ο Θάνος Προυναρούς και η ομάδα του Baba au rum μας προτείνουν συνταγές για πρωτοχρονιάτικα κοκτέιλ.

Στον πρωτοχρονιάτικο Γαστρονόμο-3

Finger food

Χωρίς μαγείρεμα ετοιμάζουμε μεζέδες που εντυπωσιάζουν με τη νοστιμιά και την απλότητά τους για το μεγαλύτερο πάρτι της χρονιάς.

Στον πρωτοχρονιάτικο Γαστρονόμο-4

Τα κρεατικά του μπουφέ

Οι σεφ φύλαξαν τις συνταγές για πανεύκολα αλλά εντυπωσιακά κρεατικά μόνο για εμάς: ρολό μοσχαριού με μήλα και μέλι, ρολό κατσίκι με σκόρδο και δεντρολίβανο, αγριογούρουνο με πορτοκάλι και κρασί, ρολό κόκορα γεμιστό με δαμάσκηνα και κρεμμύδια και αρνίσιο μπούτι με πικάντικο μείγμα μπαχαρικών.

Στον πρωτοχρονιάτικο Γαστρονόμο-5

5 μοντέρνες συνταγές για πατάτες

Μαγειρέψαμε ξανά το κλασικό συνοδευτικό του γιορτινού τραπεζιού. Τις γκραντινάραμε με μυρωδικά, τις κάναμε πουρέ με μοσχολέμονο και ρόδι, τις μαρινάραμε και τις ψήσαμε με φιστικοβούτυρο και με σκόρδο-φασκόμηλο.

Στον πρωτοχρονιάτικο Γαστρονόμο-6

Χρώμα στο τραπέζι

Πρωτότυπα πιλάφια με παντζάρι, με σαφράν, κάστανο και σταφίδες, με κράνμπερις και αμύγδαλα, με μελάνι σουπιάς, με αβοκάντο και κάσιους και με κυδώνια, καρότο και ρόδια. Θα εκπλήξουν ευχάριστα τους καλεσμένους μας.

Στον πρωτοχρονιάτικο Γαστρονόμο-7

Περίτεχνες τάρτες

Τάρτα με γλυκοπατάτα, φιστίκια Αιγίνης και γλυκό μπούκοβο ή με μήλο, παντζάρια και μπρι; Η σεφ Νένα Ισμυρνόγλου ετοίμασε δύο εξαιρετικές γιορτινές τάρτες.

Στον πρωτοχρονιάτικο Γαστρονόμο-8

Σαλάτες της γιορτής

Ανάμεικτες πρασινάδες με ξηρούς καρπούς, μυρωδικά και εξαιρετικά ντρέσινγκς. Στη φωτογραφία σαλάτα με φιστίκια Αιγίνης και αρωματική σάλτσα ροδιού και πρασινάδες με ψητά αχλάδια, ρόδι και καρύδια.

Στον πρωτοχρονιάτικο Γαστρονόμο-9

Πίτσα λίγο πριν το 2019

Φίνες πίτσες δια χειρός του σεφ Δημήτρη Κοντόπουλου. Μερακλίδικες, λεπτές και τραγανές είναι ότι πρέπει για νόστιμα καλέσματα στο σπίτι.

Στον πρωτοχρονιάτικο Γαστρονόμο-10

Για το ρεβεγιόν

Μους σοκολάτας αλλά και με κρέμα τυριού, φρούτα του δάσους, μπράντι, αμύγδαλα, λικέρ και αχλάδι από τον Στέλιο Παρλιάρο.

Στον πρωτοχρονιάτικο Γαστρονόμο-11

Αυτή την Κυριακή, 23/12, με την Καθημερινή.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή