Ενίσχυση ρωσικών δυνάμεων στην Κριμαία

Ενίσχυση ρωσικών δυνάμεων στην Κριμαία

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΣΧΑ. Αεροπορική δύναμη, αποτελούμενη από δέκα μαχητικά-βομβαρδιστικά Σουχόι 27 και Σουχόι 30 (Su-27 και Su-30), αναπτύσσει στην Κριμαία το ρωσικό ανώτατο επιτελείο άμυνας, μετά τις δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ότι η Ουκρανία προετοιμάζει «προβοκάτσια» στην ευρύτερη περιοχή της Κριμαίας, πριν από το τέλος του έτους.

Σε χθεσινές δηλώσεις του, το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε ότι τα αεροσκάφη θα αναπτυχθούν στην ανακαινισθείσα αεροπορική βάση Μπελμπέκ της Κριμαίας, όπου και θα εδράζονται από εδώ και στο εξής τα Σουχόι.

Η ένταση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας έχει οξυνθεί εκ νέου, μετά την κατάληψη τριών ουκρανικών ακταιωρών και την αιχμαλωσία των πληρωμάτων τους από το ρωσικό πολεμικό ναυτικό στις 25 Νοεμβρίου.

Τις δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, για ομοιότητες μεταξύ του καθεστώτος της Ουκρανίας με εκείνο των νεοναζί, επιβεβαίωσε και επαύξησε χθες ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Ορισμένες εκφάνσεις του νεοναζισμού στην Ουκρανία είναι οφθαλμοφανείς και αναμφισβήτητες, προς μεγάλη μας θλίψη», είπε ο κ. Πεσκόφ, μιλώντας χθες, λίγες ώρες μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Λαβρόφ στον ραδιοσταθμό της εφημερίδας Komsomolskaya Pravda. «Η ανάλυση αυτή των κινήσεων της κυβέρνησης του Κιέβου είναι θεμιτή και ακριβής. Η κυβέρνηση Ποροσένκο ανέχεται νεοναζιστικές εκδηλώσεις και επιλέγει να μην τις βλέπει», τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

«Είναι γεγονός ότι οι νεοναζί δεν αποκρύπτουν τις θέσεις τους, δηλώνουν δημόσια τις απόψεις τους, επαινούν ανοικτά τους ναζί και μιλούν για την αφοσίωσή τους στη ναζιστική ιδεολογία. Οι θέσεις αυτές είναι διαβόητες σε όλο τον κόσμο και δεν αποτελούν μυστικό για κανέναν», προσέθεσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας.

Νωρίτερα χθες, ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ερωτηθείς γιατί η Μόσχα δεν διακόπτει τις σχέσεις της με το Κίεβο, είπε: «Διατηρούμε σχέσεις με το ουκρανικό κράτος. Το ουκρανικό κράτος είναι μεγαλύτερο και σημαντικότερο για εμάς από το καθεστώς του Κιέβου, το οποίο παραμένει στην εξουσία χάρη στην παραβίαση της διεθνούς νομοθεσίας από τη Δύση».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή