Ολυμπιακός: Βατός αντίπαλος, αλλά σε δύσκολη περίοδο

Ολυμπιακός: Βατός αντίπαλος, αλλά σε δύσκολη περίοδο

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Oνειρα πρόκρισης επιτρέπονται για τον Πέδρο Μαρτίνς και τους ποδοσφαιριστές του, καθώς στη χθεσινή κλήρωση της φάσης των «32» του Γιουρόπα Λιγκ προέκυψε η Ντιναμό Κιέβου. Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» θα κληθούν να αντιμετωπίσουν την ιστορική ουκρανική ομάδα σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος, όπου το πρόγραμμα θα έχει μόνο ντέρμπι. Στις 9 Φεβρουαρίου, ο Ολυμπιακός θα παίξει στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ. Στις 14/2 θα γίνει το πρώτο ματς με την Ντιναμό στο Καραϊσκάκη και τρεις ημέρες μετά οι «Πειραιώτες» θα υποδεχθούν την ΑΕΚ στο Φάληρο. Για να ακολουθήσει η ρεβάνς του Κιέβου στις 21/2.

Αναμφίβολα, τα ματς πρωταθλήματος και τα ευρωπαϊκά συνθέτουν ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα για την ομάδα του Πειραιά, από τα αποτελέσματα της οποίας στο Europa League θα εξαρτηθεί και η τελική θέση της Ελλάδας στην ειδική βαθμολογία της UEFA, που στην παρούσα φάση είναι 13η. Δύσκολα να προσπεράσει τη 12η Αυστρία και την 11η Ολλανδία, αλλά ενδεχομένως να κινδυνέψει από τη 16η Τσεχία που συνεχίζει με δύο ομάδες, καθώς η 14η Δανία δεν έχει πλέον εκπρόσωπο, ενώ η 15η Ελβετία συνεχίζει μόνο με τη Ζυρίχη που κληρώθηκε με τη Νάπολι.

«Θέλουμε να προχωρήσουμε μακριά και πρέπει να παλέψουμε για να φτάσουμε όσο γίνεται πιο μακριά γίνεται, ίσως και μέχρι το φινάλε. Θα δούμε και για το δώρο στις μεταγραφές του Ιανουαρίου», δήλωσε χθες ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού, Κριστιάν Καρεμπέ. Ο Λευκορώσος προπονητής της Ντιναμό Κιέβου, Αλεξάντερ Χάτσκεβιτς, είπε: «Ο Ολυμπιακός δεν βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση αυτή τη στιγμή, αλλά η ομάδα έχει ιστορία».

Πέρυσι η Ντιναμό Κιέβου είχε αποκλείσει την ΑΕΚ από τη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Στο πρωτάθλημα ήταν 2η πίσω από τη Σαχτάρ και στη φάση των ομίλων πήρε την 1η θέση με 11 βαθμούς, με αντιπάλους τη Ρεν, την Αστάνα και τη Γιάμπλονετς. Την τροπαιοθήκη της κοσμούν δύο κύπελλα UEFA, του 1975 και του 1986.

Συνοπτικά οι αγώνες της φάσης των «32» του Γιουρόπα Λιγκ: Βικτόρια Πλζεν – Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Μπριζ – Ζάλτσμπουργκ, Ραπίντ Βιένης – Ιντερ, Σλάβια Πράγας – Γκενκ, Κρασνοντάρ – Λεβερκούζεν, Ζυρίχη – Νάπολι, Μάλμε – Τσέλσι, Σαχτάρ Ντόνετσκ – Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, Σέλτικ – Βαλένθια, Ρεν – Μπέτις, Ολυμπιακός – Ντιναμό Κιέβου, Λάτσιο – Σεβίλλη, Φενέρμπαχτσε – Ζενίτ, Σπόρτινγκ – Βιγιαρεάλ, ΜΠΑΤΕ – Αρσεναλ, Γαλατάσαραϊ – Μπενφίκα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή