Αγγλογερμανικές μονομαχίες στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ

Αγγλογερμανικές μονομαχίες στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις αγγλογερμανικές μονομαχίες ανέδειξε η κλήρωση του γύρου των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως το πιο εμπορικό ζευγάρι είναι η διπλή αναμέτρηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Παρί Σεν Ζερμέν.

Η Γιουνάιτεντ και η Παρί, δύο από τους πλουσιότερους συλλόγους στον κόσμο, θα αντιπαρατεθούν τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο σε μια σύγκρουση που θα κρίνει όλη τους τη σεζόν, αφού η μεν Γιουνάιτεντ δεν ελπίζει σε κάτι στο αγγλικό πρωτάθλημα, η δε Παρί έχει ουσιαστικά στεφθεί ήδη πρωταθλήτρια άνευ αντιπάλου στη Γαλλία και ο μεγάλος της στόχος είναι το ευρωπαϊκό στέμμα. Οι οπαδοί των «κόκκινων διαβόλων» έδειξαν χθες μεγάλη απαισιοδοξία ενόψει των διπλών αναμετρήσεων αυτών και με βάση τις έως τώρα απογοητευτικές εμφανίσεις τους, με τον βετεράνο διεθνή Ντένις Εργουιν να δηλώνει ότι ο τεχνικός της ομάδας Ζοζέ Μουρίνιο έχει μόνο δύο μήνες μπροστά του για να αλλάξει τον ρουν της φετινής σεζόν για τη δημοφιλέστερη ομάδα στην Αγγλία. Ο προπονητής των Γάλλων, Τόμας Τούχελ, αρνήθηκε τον τίτλο του φαβορί: «Είναι μεγάλη πρόκληση για εμάς. Το σίγουρο είναι ότι εάν ήμουν φίλαθλος θα στηνόμουν οπωσδήποτε στην τηλεόραση να δω τα παιχνίδια αυτά», είπε.

Πολύ μεγάλο είναι και το ζευγάρι της Λίβερπουλ με την Μπάγερν, προμετωπίδα της τριπλής γερμανοαγγλικής σύγκρουσης στη φάση των «16», που θεωρείται από τις μεγαλύτερες… βεντέτες στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Λίβερπουλ και Μπάγερν διαθέτουν στην τροπαιοθήκη τους από πέντε Τσάμπιονς Λιγκ ή Κύπελλα Πρωταθλητριών. Η παρουσία του Γερμανού Γιούργκεν Κλοπ, πρώην τεχνικού της μεγάλης εγχώριας αντιπάλου της Μπάγερν, Ντόρτμουντ, προσθέτει αλατοπίπερο στις διπλές αναμετρήσεις αυτές.

Ξεκάθαρα φαβορί υπάρχουν στις αναμετρήσεις της Τότεναμ με την Ντόρτμουντ και της Σάλκε με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Στην Ισπανία περιμένουν με ενδιαφέρον την επιστροφή του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Μαδρίτη για την αναμέτρηση με την Ατλέτικο. Η κλήρωση για τον Αγιαξ κόντρα στην κάτοχο Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να είναι και καλή, αφού είναι άγνωστο τι… Ρεάλ θα αντιμετωπίσει ο Αίαντας σε δύο με τρεις μήνες…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή