«Κλείδωσαν» οι Δήμοι Θεσ/νίκης

«Κλείδωσαν» οι Δήμοι Θεσ/νίκης

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο τελικό στάδιο μορφοποίησής τους βρίσκονται οι υποψηφιότητες στους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης, με τις περισσότερες από αυτές να έχουν «κλειδώσει» και πλέον να αναμένονται ελάχιστες εκπλήξεις.

Στον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο νυν δήμαρχος Λάζαρος Κυρίζογλου, ο οποίος προέρχεται από τη Ν.Δ., αλλά το ψηφοδέλτιό του θα είναι και πάλι πολυσυλλεκτικό, όπως και στις προηγούμενες εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανότατα εκ των αντιπάλων του θα είναι ο β΄ αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Κυριλλίδης, ο οποίος στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση στηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ και τους ΑΝΕΛ.

Στον Δήμο Βόλβης, πέραν του νυν δημάρχου Διαμαντή Λιάμα, τη δημαρχία θα διεκδικήσουν ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Στοΐτσας, η υποψήφια του ΚΚΕ Βασιλική Πολυζωίδου, ο δημοτικός σύμβουλος Χάρης Ελευθεριάδης, ο πρώην αντιδήμαρχος Βασίλης Ζωγράφος και ο προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ Γιάννης Βαλερής.

Στον Δήμο Δέλτα, εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο νυν δήμαρχος Ευθύμιος Φωτόπουλος, ο οποίος προέρχεται από τη Ν.Δ.

Στον Δήμο Θερμαϊκού, υποψήφιος θα είναι ο νυν δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης, ο οποίος στις προηγούμενες εκλογές είχε επίσημα τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Προερχόμενοι από τη Ν.Δ. είναι δύο υποψήφιοι για τη δημαρχία στον Θερμαϊκό: ο Γιώργος Τσαμασλής και ο Νίκος Παράσχου, ο οποίος πιθανότατα θα κατέβει ως ανεξάρτητος.

Στον Δήμο Θέρμης θα είναι υποψήφιος και πάλι ο νυν δήμαρχος Θεόδωρος Παπαδόπουλος, ο οποίος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, αλλά θα κατέβει ως ανεξάρτητος. Υποψήφιος θα είναι, επίσης, ο προερχόμενος από τη Ν.Δ. δικηγόρος Χρήστος Φάσας, ενώ τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει πιθανότατα η δικηγόρος Αννα Τσεφτελίδου.

Επίσης, προερχόμενος από τη Ν.Δ. είναι ο Κωνσταντίνος Μπίκος, ο οποίος αναζητεί επικεφαλής για ανεξάρτητο συνδυασμό.

Στον Δήμο Καλαμαριάς υποψήφιος θα είναι και πάλι ο νυν δήμαρχος Θεοδόσης Μπακογλίδης ο οποίος εξελέγη ως ανεξάρτητος, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Αβραάμ Περσίδης ο οποίος προέρχεται από τον χώρο του ΚΚΕ, ο δημοτικός σύμβουλoς Αρης Τεμεκενίδης ο οποίος εξελέγη με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ανεξαρτητοποιήθηκε, και ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Δαρδαμανέλης ο οποίος αναμένεται να έχει τη στήριξη της Ν.Δ.

Στον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου υπάρχει πληθώρα υποψηφιοτήτων. Την ανανέωση της θητείας του θα διεκδικήσει ο νυν δήμαρχος Πέτρος Σούλας, ο οποίος προέρχεται από τη Ν.Δ. Αντίπαλοί του θα είναι ο αντιδήμαρχος Γιάννης Καμαρινός, ο οποίος προέρχεται από τον ίδιο πολιτικό χώρο, ο πρώην αντιδήμαρχος Γιάννης Γιαννακόπουλος, επίσης από τη Ν.Δ., καθώς και ο γιατρός Κλεάνθης Μανδαλιανός, ο οποίος θα έχει τη στήριξη του πρώην δημάρχου Στάθη Λαφαζανίδη. Ο ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να θέλει να στηρίξει τον πρώην αντινομάρχη Γιάννη Λεμπετλή, ο οποίος πρόσκειται στο ΚΙΝΑΛ και μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο αν θα συμμετέχει στην εκλογική αναμέτρηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή