Ομόφωνη καταδίκη της επίθεσης

Ομόφωνη καταδίκη της επίθεσης

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση στον ΣΚΑΪ και στην «Καθημερινή». «Η βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ είναι επίθεση δειλών και σκοτεινών δυνάμεων απέναντι στην ίδια τη δημοκρατία», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, «δεν πρόκειται, όμως, να πετύχουν τον στόχο τους. Ούτε να τρομοκρατήσουν, ούτε να αποπροσανατολίσουν. Εκφράζω την ειλικρινή μου συμπαράσταση στους δημοσιογράφους και τους εργαζόμενους του σταθμού». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος επισήμανε ότι «η καταδίκη της τρομοκρατικής επίθεσης στα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και της εφημερίδας “Καθημερινή” είναι αυτονόητη και απερίφραστη. Τέτοιες ενέργειες έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκουν». Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ανέφερε ότι «η δημοκρατία έχει πάντοτε τρόπους να αποτρέπει την εισβολή του φόβου και του τρόμου στο πεδίο και την εξίσωση των πολιτικών αντιπαραθέσεων, όπως οι εμπνευστές τους θα ήθελαν». «Η δημοκρατία είναι θωρακισμένη και δεν απειλείται», δήλωσε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη, συμπληρώνοντας ότι «πρέπει να το σκεφτούν καλά όλοι όσοι αφήνουν διαδρόμους για να περνούν φωνές τρομοκρατίας ή φασισμού».

«Δεν αρκεί η λεκτική καταδίκη», τόνισε η κ. Φώφη Γεννηματά, πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, που επισκέφθηκε επίσης το κτίριο, «οι δράστες πρέπει να βρεθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό στη Βουλή, επεσήμανε ότι «η ωμή εγκληματική ενέργεια κατά του ΣΚΑΪ στόχευε στην καρδιά της δημοκρατίας όχι μόνο με την υλική δύναμη της έκρηξης, αλλά με τον θρασύ συμβολισμό της σιωπής που ήθελε να επιβάλει». Ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΪ, παρατήρησε ότι «εχθρός μας είναι η βαρβαρότητα. Από τις ανεξέλεγκτες πολιτικές επιθέσεις και τις μολότοφ μέχρι τις βόμβες και τις καταστροφές στις γειτονιές […] Το ένα εκτρέφει το άλλο». O γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον διευθυντή της εφημερίδας «Καθημερινή» Αλέξη Παπαχελά, προκειμένου να εκφράσει την απόλυτη καταδίκη του ΚΚΕ για το βάρβαρο χτύπημα στις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΪ και της «Καθημερινής», καθώς και για να μεταφέρει τη συμπαράσταση του προς όλους τους εργαζομένους, δημοσιογράφους και τεχνικούς. Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης σχολίασε ότι «δεν είναι πολιτική να βάζεις βόμβες». Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει το συμβάν εξέδωσε και η Λαϊκή Ενότητα, αναφέροντας ότι «τέτοιες ενέργειες δεν βοηθούν στη δημιουργία κατάλληλου κλίματος για τις προοδευτικές εξελίξεις στη χώρα».

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδίκασε τη βομβιστική ενέργεια, ενώ ενημέρωσε τη Διεθνή και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, οι οποίες εξέδωσαν ανακοίνωση καταδικάζοντας την επίθεση, διαβιβάζοντας, ταυτόχρονα, μέσω του Συμβουλίου της Ευρώπης, την υπόθεση στην Ηλεκτρονική Πλατφόρμα για την Προστασία της Δημοσιογραφίας. Ταυτόχρονα, τη συμπαράστασή τους εξέφρασαν εγγράφως στους εργαζομένους της εφημερίδας και του σταθμού οι συνάδελφοι τους από το κανάλι Open Beyond και Κρήτη ΤV, όπως και από την εφημερίδα «Νέα Κρήτη».

Το γεγονός καταδίκασαν επίσης με ανακοινώσεις τους ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, όπως και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς.

Συμπαράσταση Πρ. Παυλόπουλου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον διευθυντή της εφημερίδας «Καθημερινή» Αλέξη Παπαχελά και του ζήτησε να διαβιβάσει στους κ. Γιάννη και Θέμη Αλαφούζο, καθώς και σε όλους τους εργαζομένους στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚAΪ, την αμέριστη συμπαράστασή του και την εκ μέρους του απερίφραστη καταδίκη της εγκληματικής και προκλητικώς αντιδημοκρατικής ενέργειας εναντίον του σταθμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή