Μητσοτάκης: «Να μη ρίχνουμε νερό στον μύλο της πόλωσης»

Μητσοτάκης: «Να μη ρίχνουμε νερό στον μύλο της πόλωσης»

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αιχμές για το τοξικό πολιτικό κλίμα που καλλιεργεί η κυβέρνηση, καθώς και έκκληση να κάνουν όλοι «ένα βήμα πίσω για να δούμε πώς θα τελειώνουμε με αυτά τα φαινόμενα», άφησε ο Κυρ. Μητσοτάκης, ο οποίος χθες το πρωί επισκέφθηκε τα γραφεία του ΣΚΑΪ και της «Καθημερινής» που δέχθηκαν βομβιστική επίθεση. «Είμαι εδώ για να εκφράσω την αμέριστη συμπαράστασή μου στους εργαζομένους στον ΣΚΑΪ και στην “Καθημερινή”. Η δημοκρατία και η πολυφωνία δεν φιμώνονται. Και να ζητήσω από την πολιτεία και από την αστυνομία να βρει τους δράστες, για να τελειώνουμε με αυτά τα φαινόμενα τρομοκρατίας, τα οποία, δυστυχώς, κάνουν την επανεμφάνισή τους», σημείωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης, αφήνοντας αιχμές για το τοξικό πολιτικό κλίμα που διαμορφώνεται «με ευθύνη της κυβέρνησης». «Δυστυχώς βλέπουμε ότι έχει παρενέργειες. Αυτό που είναι σημαντικό σήμερα είναι να πέσουν οι τόνοι, να μη ρίξουμε άλλο νερό στον μύλο της πόλωσης και να αφήσουμε τους αρμόδιους να κάνουν τη δουλειά τους. Εχω εμπιστοσύνη στα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.», πρόσθεσε. Yπογράμμισε ότι η ανοχή στη βία, «από τη βία μικρής έντασης έως ένα απαράδεκτο και καταδικαστέο τρομοκρατικό χτύπημα όπως αυτό, είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Και όταν γίνεται διαχωρισμός με πολιτικά και ιδεολογικά κριτήρια μεταξύ καλής και κακής βίας, δυστυχώς τα αποτελέσματα είναι αυτά που βλέπουμε».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επανέλαβε την άποψή του ότι εκτρέφεται μια νέα γενιά τρομοκρατών: «Η απόσταση που χωρίζει μια μολότοφ από ένα καλάσνικοφ ή μια βαριοπούλα από μια ισχυρή βόμβα, δυστυχώς, δεν είναι μεγάλη. Σήμερα είναι η ώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους απερίφραστα –θέλω να το τονίσω αυτό: χωρίς αστερίσκους– και όλοι να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στους εργαζομένους του ΣΚΑΪ και της “Καθημερινής”. Και ας σταματήσουμε επιτέλους αυτήν την πόλωση, αυτήν την ακραία στοχοποίηση η οποία μόνο κακό τελικά κάνει στην ίδια τη δημοκρατία μας». Σημείωσε δε ότι τον πρώτο λόγο στη σχετική συζήτηση έχει η κυβέρνηση, διότι, όπως είπε, «το κλίμα αυτό της ακραίας πόλωσης, της στοχοποίησης, δεν το καλλιεργήσαμε εμείς. Aλλοι το καλλιέργησαν. Ας αναλογιστούν λοιπόν όλοι τις ευθύνες τους. Αυτές είναι στιγμές, πάνω από όλα, περίσκεψης και περισυλλογής».

«Η τρομοκρατική επίθεση στον ΣKΑΪ είναι μια αποτρόπαια πράξη βίας και απόπειρας φίμωσης της δημοσιογραφίας», ανέφερε στη δήλωσή του ο Αντ. Σαμαράς, αφήνοντας αιχμές ότι «όσοι εδώ και καιρό στοχοποιούν ΜΜΕ και δημοσιογράφους ας αναλογισθούν, επιτέλους, την ευθύνη τους». «Είμαι σίγουρος ότι ο ΣΚΑΪ θα ξεπεράσει κι αυτό το χτύπημα. Η δημοκρατία δεν απειλείται! Ας το συνειδητοποιήσουν όλοι», καταλήγει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή