Φλαμπουράρης: Προστασία της πρώτης κατοικίας με σύστημα που θα καθησυχάσει τους δανειολήπτες

Φλαμπουράρης: Προστασία της πρώτης κατοικίας με σύστημα που θα καθησυχάσει τους δανειολήπτες

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα σύστημα, που θα δώσει ανάσα στις τράπεζες και θα καθησυχάσει τους δανειολήπτες, δήλωσε, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στη Βουλή, ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος περιέγραψε σε γενικές γραμμές τη λύση που μελετά η κυβέρνηση για την πρώτη κατοικία.

«Ο στόχος της κυβέρνησης για την πρώτη κατοικία δανειοληπτών -ανεξάρτητα από τη μορφή της δανειοδότησης και της εγγύησης, περιλαμβανομένης αντικειμενικής αξίας έως 250.000 ευρώ, κατά τον χρόνο απόκτησης, 450.000 συνολικής περιουσίας και οικογενειακό εισόδημα μέχρι 35.000 ευρώ -είναι να προστατευθεί και νομίζουμε ότι θα το πετύχουμε. Επεξεργαζόμαστε ένα σύστημα που θα προβλέπει γρήγορες διαδικασίες, με προσαρμογή δόσεων στις πραγματικές αξίες και αποτελεσματικό, με συμμετοχή του κράτους που θα δώσει ανάσα στις τράπεζες, από κόκκινα δάνεια, που θα καθησυχάσει τους δανειολήπτες, αφού θα τηρήσουν τη μειωμένη δόση και θα εξασφαλίσει έσοδα στο τραπεζικό σύστημα προκειμένου να παίξει τον πραγματικό του ρόλο, δηλαδή της ενίσχυσης της πραγματικής οικονομίας» ανέφερε ο κ. Φλαμπουράρης.

Ο υπουργός Επικρατείας επέκρινε τη στάση της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ γιατί «ενώ οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία, είναι οι ίδιοι που καλλιεργούν τον διχαστικό λόγο για να κρύψουν τις ευθύνες τους και το γεγονός ότι η κυβέρνηση έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή