Π. Καμμένος για συμφωνία Πρεσπών: Όταν θα έρθει το εθνικό θέμα στη Βουλή, θα δούμε ποιος θα αναλάβει την ευθύνη

Π. Καμμένος για συμφωνία Πρεσπών: Όταν θα έρθει το εθνικό θέμα στη Βουλή, θα δούμε ποιος θα αναλάβει την ευθύνη

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία για οικονομία και Σκοπιανό εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2019, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

«Όταν θα έρθει το εθνικό θέμα θα δούμε ποιος θα πάρει εθνική θέση, θα δούμε ποιος θα αναλάβει την ευθύνη. Εμείς εδώ είμαστε και ο λαός θα μας κρίνει»  δήλωσε ο Π. Καμμένος, κατηγορώντας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι «ακολουθούσατε εντολές χωρίς να παίρνετε εθνικές πρωτοβουλίες» και καλώντας την αξιωματική αντιπολίτευση να απαντήσει στον ελληνικό λαό αν «είναι ή όχι η κυρία Μπακογιάννη εμπνευστής του όρου Βόρεια Μακεδονία;».

Αναφερόμενος στο θέμα της οικονομίας, ο υπουργός δήλωσε ότι «εμείς που τάχα δεν γνωρίζουμε από οικονομικά το 2016 πετύχαμε τον πρώτο προϋπολογισμό που δεν είχε ελλείμματα, ενώ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ακολουθούσατε εντολές χωρίς να παίρνετε εθνικές πρωτοβουλίες».

«Η οικονομική κρίση δεν ήταν η μόνη που έπληξε τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Η οικονομική κρίση ήταν μόνιμα και κρίση ηθικών αξιών», είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ για να υπογραμμίσει: «Ποτέ δεν ήταν οικονομικό το πλιάτσικο στον έρανο για τον καρκίνο από τον Ερυθρό Σταυρό, οι σκανδαλώδεις τροπολογίες προς όφελος των πολυεθνικών των φαρμάκων, τα δεκάδες εκατομμύρια μέσω των εικονικών τιμολογίων σε εκδότες και δημοσιογράφους της διαπλοκής για να σιωπούν και να συγκαλύπτουν, ενώ όλα αυτά ήταν χρήματα που έπρεπε να κατευθυνθούν στους πολίτες για τη δημόσια υγεία. Ποτέ δεν ήταν ζήτημα οικονομικό η υπερτιμολόγηση των δημοσίων έργων που τροφοδοτούσαν την αντιδημοκρατική διαπλοκή των βασικών μετόχων, βασικοί μέτοχοι που εξαφανίστηκαν τα χρόνια που εμείς είμαστε στην κυβέρνηση. Ποτέ δεν ήταν ζήτημα οικονομικό η διοχέτευση στο 4% των αιτούντων του 50% των χρηματοδοτικών εργαλείων της ΕΕ και του ΠΔΕ αποκλείοντας τους έντιμους επιχειρηματίες, βάζοντας έτσι βόμβα στα θεμέλια της ανάπτυξης και στον υγιή ανταγωνισμό».

Ο κ. Καμμένος είπε πως κάθε Έλληνας πολίτης πρέπει να αντιληφθεί ότι «αυτός που συμμετέχει σε συμμορίες κατασπατάλησης ευρωπαϊκών πόρων, δεν θα επενδύσει ούτε ένα ευρώ στην ευρωπαϊκή οικονομία». Είπε ακόμη πως «μέρος αυτής της ανηθικότητας ήταν το γεγονός ότι κάποιοι στέρησαν χρήματα από την εθνική άμυνα για να τα βάλουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς στην Ελβετία», λογαριασμούς που αποκαλύπτονται σήμερα, με τη συμβολή αυτής της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατήγγειλε ότι επί δεκαετίες, όποιος τολμούσε να αντιδράσει, γινόταν στόχος μέσα από δημοσιογραφικούς οργανισμούς που τρέφονταν παρανόμως με τραπεζικά δάνεια. Μετέτρεψαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, την Ελλάδα από κυρίαρχη χώρα σε αποικία χρέους, είπε και τόνισε: «σήμερα βλέπω έκπληκτος αυτούς που καταδίκασαν τη χώρα σε απαξίωση, να φορούν τον μανδύα του πατριώτη προκειμένου να διασωθούν και να εξαπατήσουν ακόμη μια φορά τους πολίτες. Εκείνους που δημιούργησαν το τεράστιο θέμα της Μακεδονίας, παραδίδοντας το γεωγραφικό προσδιορισμό "Βόρεια Μακεδονία" και πήγαιναν με τα αεροπλάνα του Χριστοφοράκου στα Σκόπια, και κάνανε μπίζνες με πετρέλαια, να χρησιμοποιούν τώρα το εθνικό μείζον θέμα ως φερετζέ για την αντεθνική τους δράση».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή