Εκτίναξη ευρυζωνικών συνδέσεων υψηλών ταχυτήτων

Εκτίναξη ευρυζωνικών συνδέσεων υψηλών ταχυτήτων

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζεται η αύξηση των ευρυζωνικών συνδέσεων στη χώρα μας. Σύμφωνα με την τελευταία εξαμηνιαία έκθεση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), οι ευρυζωνικές συνδέσεις στη χώρα μας στις 30 Ιουνίου 2018 ανήλθαν σε 3,88 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση 0,9% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο (31 Μαρτίου 2018) και 2,4% σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Πλέον, η διείσδυση των ευρυζωνικών συνδέσεων σταθερής ανέρχεται στο 36% του πληθυσμού. Μοχλός ήταν εκ νέου οι ευρυζωνικές συνδέσεις υψηλών ταχυτήτων (τεχνολογίας VDSL) που από περίπου 350.000 που ήταν στο τέλος του α΄ εξαμήνου του 2017, ανήλθαν σε περισσότερο από 550.000 στο τέλος α΄ εξαμήνου του 2018. Ως ποσοστό των ευρυζωνικών συνδέσεων ανήλθαν στο 15,4% από 12,3% που ήταν έξι μήνες πριν και 9,7% 12 μήνες πριν.

Ωστόσο η ΕΕΤΤ δεν παρέχει ακόμη στοιχεία σχετικά με τις ευρυζωνικές συνδέσεις υπερυψηλών ταχυτήτων, π.χ. άνω των 100 Mbps. Αυτό σημαίνει ότι οι εγκαταστάσεις τέτοιων γραμμών είναι ακόμη πολύ λίγες. Αντίθετα, το 85% των ευρυζωνικών γραμμών βρίσκεται στην εποχή του «χαλκού», αφού προσφέρουν ταχύτητες μικρότερες των 30 Mpbs.

Αναφορικά με την κινητή ευρυζωνικότητα η ΕΕΤΤ ανέφερε 8,02 εκατ. συνδέσεις, έναντι 7,07 εκατομμύρια ένα χρόνο πριν. Από αυτές, 0,45 εκατ. συνδέσεις έκαναν χρήση καρτών για πρόσβαση στο Διαδίκτυο (datacards), 7,07 εκατ. προμηθεύτηκαν πακέτο δεδομένων Διαδικτύου επιπροσθέτως σε πακέτο κινητής τηλεφωνίας (add-on) και οι υπόλοιπες 0,50 εκατ. συνδέσεις έκαναν χρήση υπηρεσιών δεδομένων μέσω προγραμμάτων κινητής που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο (χρέωση ανά μονάδα).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή