Δεκάδες μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης για τη βομβιστική επίθεση

Δεκάδες μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης για τη βομβιστική επίθεση

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα χθες το κύμα αλληλεγγύης προς τους εργαζομένους του ΣΚΑΪ και της «Καθημερινής» μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της Δευτέρας. Δεκάδες είναι τα μηνύματα που έχουν φθάσει στα δημοσιογραφικά μας γραφεία από φορείς, οργανισμούς, πολιτικά κόμματα, πολίτες, αναγνώστες μας, που εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στους δημοσιογράφους, στους τεχνικούς και στους διοικητικούς υπαλλήλους του ομίλου, καταδικάζοντας τη βίαιη επίθεση.

Εκ μέρους της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, ο γενικός διευθυντής Χρήστος Καρράς σημειώνει μεταξύ άλλων: «Ο τρόμος, ο φόβος και οι τυφλές επιθέσεις δεν επιτρέπεται να μπουν στην καθημερινότητα μιας κοινωνίας που πραγματικά πιστεύει στη σημασία της δημοκρατίας. Η ενέργεια αυτή, που στρέφεται ενάντια στην ελευθεροτυπία, στη δημοκρατία και στην ενημέρωση είναι καταδικαστέα. Είμαστε σίγουροι πως η προσπάθεια επιβολής του φόβου θα ηττηθεί». Μήνυμα συμπαράστασης απέστειλε και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθηγητής Οδυσσέας-Ιωάννης Λ. Ζώρας: «Με το άκουσμα της τρομοκρατικής επίθεσης προς τα γραφεία της εφημερίδας “Καθημερινή” θα ήθελα να σας αναφέρω ότι αποδοκιμάζουμε τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες που στρέφονται ενάντια στην ελευθερία του λόγου, για την οποία εμείς ως ακαδημαϊκοί δάσκαλοι έχουμε ιδιαίτερη ευαισθησία. Η πολυφωνία της δημοκρατίας δεν θα μπορέσει να φιμωθεί». Απερίφραστα καταδίκασε την επίθεση και το Δ.Σ. του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών. «Σε μια ευνομούμενη κοινωνία, όλοι οφείλουμε να προστατεύουμε τις αξίες της δημοκρατίας και της ελεύθερης έκφρασης», σημειώνει. «Η τρομοκρατία αποτελεί πρακτική ασύμβατη με κάθε έννοια δημοκρατίας και είναι κάθετα κολάσιμη».

Την πλήρη συμπαράστασή του στους εργαζομένους του ΣΚΑΪ και της «Καθημερινής» εξέφρασε το «Σχέδιο Β», που «θεωρεί κάθε ενέργεια βίας ενάντια σε μέσα ενημέρωσης, όποιες κι αν είναι οι απόψεις που υποστηρίζουν μέσα στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού καθεστώτος, πλήγμα ενάντια στη δημοκρατία και στην ελευθερία». Από την πλευρά της, η Εθνική Εταιρεία των Ελλήνων Λογοτεχνών, «η οποία υπηρετεί το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης χωρίς ιδεοληψίες, καταδικάζει με όλη τη δύναμη της συνείδησής της την τρομοκρατική ενέργεια ενάντια στην “Καθημερινή” και το ΣΚΑΪ». Ψήφισμα εξέδωσε και το Δ.Σ. της ΔΕΡΑ «Αθήνα 9.84»: «Οι δημοσιογράφοι αποτελούν συχνά στόχο των αντιδημοκρατικών καθεστώτων και ακραίων δυνάμεων, που μοναδικό σκοπό έχουν τη φίμωση της ενημέρωσης των πολιτών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή