Μουρίνιο, ένα αστέρι που πλέον δεν λάμπει

Μουρίνιο, ένα αστέρι που πλέον δεν λάμπει

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ήττα με 3-1 από τη Λίβερπουλ ήταν η αφορμή για την αποπομπή του Ζοζέ Μουρίνιο από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον σύλλογο να φέρεται ότι είχε αποφασίσει από καιρό να διώξει τον «σπέσιαλ άνθρωπο» και να το κάνει τελικά τώρα, πριν από το αγωνιστικό κρεσέντο των Χριστουγέννων.

«Ο μεγαλύτερος σύλλογος στον κόσμο απέλυσε τον διασημότερο προπονητή του αθλήματος», σχολίασε το πρακτορείο Ρόιτερς, σε μία από τις πιο ψύχραιμες προσεγγίσεις του μεγέθους της είδησης μιας ακόμη απόλυσης, αυτής του ολοένα και πιο ιδιόρρυθμου και ολοένα και λιγότερο επιτυχούς στις δουλειές που αναλαμβάνει, Ζοζέ Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος πρόλαβε μόνο να κατακτήσει το Γιουρόπα Λιγκ και ένα Λιγκ Καπ με τη Γιουνάιτεντ, δηλαδή κανέναν από τους κύριους στόχους του συλλόγου, απογοητεύοντας τους οπαδούς των «κόκκινων διαβόλων» που από τον καιρό ακόμη της παντοκρατορίας του σερ Αλεξ Φέργκιουσον τον θεωρούσαν ως τον μόνον ικανό να διαδεχθεί τον θρυλικό Σκωτσέζο προπονητή.

Ετσι, μετά το φετινό, χειρότερο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα τα τελευταία 28 χρόνια, ο Μουρίνιο θεωρείται ότι έχει χάσει πια την ικανότητα του κορυφαίου μαέστρου, που κατά πολλούς είχε όσο διηύθυνε τις ορχήστρες της Πόρτο, της Τσέλσι και της Ιντερ, ακόμη και της Ρεάλ. «Μπορώ να φανταστώ ότι οι τελευταίοι μήνες δεν ήταν χαρούμενοι για κανέναν, ιδιαιτέρως για εκείνον», είπε ο άνθρωπος που… τον έσπρωξε στην έξοδο, ο τεχνικός της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ.

Οπως αναμενόταν, ο πρώην αρχηγός Πολ Πογκμπά εξέφρασε με ειρωνικό τρόπο την ικανοποίησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, δημοσιεύοντας φωτογραφία του με σαρδόνιο χαμόγελο χωρίς λόγια. Πλέον ως επικρατέστερος διάδοχος με βάση τα γραφεία στοιχημάτων (που συνδυάζουν πάντα τις πληροφορίες με τις επιθυμίες των πελατών τους) φέρεται ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο της Τότεναμ – όμως, κατά την εφημερίδα Sun o Αργεντινός θα προσληφθεί το καλοκαίρι. Αλλοι υποψήφιοι για τη θέση είναι ο Ζινεντίν Ζιντάν, ο Λοράν Μπλαν, ο Αντόνιο Κόντε και ο Μάικλ Κάρικ, ενώ στη λίστα περιλαμβάνεται και ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, πρώην του Ολυμπιακού και της Μονακό!

Οσο για το μέλλον του Μουρίνιο, με το που έγινε γνωστή η απόλυσή του από το «Ολντ Τράφορντ», στη Μαδρίτη ξέσπασε τεράστια συζήτηση για το εάν πρέπει, θέλει ή πρόκειται να πάρει τη θέση του Ζιντάν στο «Μπερναμπέου», τον οποίον με δυσκολία αναπληρώνει ο Σαντιάγο Σολάρι. Χωρίς αμφιβολία πρόκειται για τον αγαπημένο του προέδρου Φλορεντίνο Πέρεθ, αλλά οι απόψεις διίστανται για το κατά πόσον ο Πορτογάλος είναι εκείνος που χρειάζεται σήμερα η Ρεάλ.

• Τετραετής αποκλεισμός από όλα τα ποδοσφαιρικά γήπεδα επιβλήθηκε στον Ελληνοκύπριο οπαδό της Τότεναμ Αβέρωφ Παντελή, ο οποίος είχε εκτοξεύσει μια μπανανόφλουδα προς τον πανηγυρίζοντα σκόρερ της Αρσεναλ Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, κατά το πρόσφατο ντέρμπι του βόρειου Λονδίνου. Στον κάτοικο του Νόργουιτς επιβλήθηκε και πρόστιμο περίπου 700 ευρώ, ενώ η Τότεναμ του έχει απαγορεύσει εφ’ όρου ζωής την είσοδο στην έδρα της. Ρατσιστικό ζήτημα έχει πλέον και η Τσέλσι, με την UEFA να ανοίγει έρευνα για αντισημιτικό σύνθημα οπαδών της λονδρέζικης ομάδας στον εκτός έδρας αγώνα με τη Βίντι, στον όμιλο του ΠΑΟΚ για το Γιουρόπα Λιγκ.

• Το πέμπτο Χρυσό Παπούτσι της καριέρας του παρέλαβε χθες ο Λιονέλ Μέσι, χάρη στα 34 τέρματα που πέτυχε πέρυσι στο πρώτης γραμμής πρωτάθλημα της Ισπανίας, αφήνοντας έτσι πίσω του τον Κριστιάνο Ρονάλντο (με τέσσερα τέτοια βραβεία) για να γίνει ρέκορντμαν όλων των εποχών στους τίτλους του πρώτου σκόρερ των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή