Ευρωλίγκα – ΠΑΟ: «Να τα κάνουμε όλα σωστά»

Ευρωλίγκα – ΠΑΟ: «Να τα κάνουμε όλα σωστά»

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύσκολο έργο στην Ισπανία έχει ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, ο οποίος θα αντιμετωπίσει σήμερα το βράδυ (22.00) τη Ρεάλ Μαδρίτης για την 13η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Οι «πράσινοι», έπειτα από τρεις συνεχόμενες ήττες, προέρχονται από τη δύσκολη εντός έδρας επικράτηση κόντρα στην Νταρουσάφακα και πλέον μετρούν ρεκόρ 6-6. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ βρίσκεται στην ένατη θέση της βαθμολογίας, αλλά μία νίκη στη Μαδρίτη, κόντρα στην πανίσχυρη Ρεάλ που μετράει δέκα νίκες (10-2), μπορεί να αλλάξει την αρνητική εικόνα της ομάδας.

Οπως δήλωσε και ο Κιθ Λάνγκφορντ, άλλωστε, το «τριφύλλι» ζει για αυτά τα είδους παιχνίδια: «Ζούμε για αυτά τα παιχνίδια. Θα είναι μία καλή ευκαιρία να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας. Πρόσφατα επιστρέψαμε μετά από κάποιες ήττες, αλλά έχουμε κάνει μερικές καλές προπονήσεις και βλέπω την αυτοπεποίθηση στα άλλα παιδιά. Θα μάθουμε σε ποιο σημείο βρισκόμαστε ακριβώς και ποια είναι η θέση μας στη βαθμολογία της Ευρωλίγκας».

Επίσης, ο προπονητής της ελληνικής ομάδας στάθηκε στο τέλειο παιχνίδι που πρέπει να κάνει η ομάδα του για να κερδίσει τη Ρεάλ στη Μαδρίτη: «Για να κερδίσουμε στη Μαδρίτη, πρέπει να τα κάνουμε όλα σωστά. Είναι μία ομάδα που σκοράρει 85 πόντους κατά μέσον όρο και εμείς, από την πλευρά μας, πρέπει να φερθούμε έξυπνα στην επίθεση, έχοντας ένα διαφορετικό πλάνο για τις φορές που θα βρίσκεται στο παρκέ ο Ταβάρες. Φυσικά, πρέπει να παίξουμε καλά και στην άμυνα. Εφόσον τα κάνουμε όλα αυτά, τότε θα έχουμε την ευκαιρία να νικήσουμε». Στον αντίποδα, η Ρεάλ μπορεί να μετράει δύο συνεχόμενες νίκες στην Ευρωλίγκα, όμως την Κυριακή ηττήθηκε από την ουραγό του ισπανικού πρωταθλήματος, Μπρεογκάν. Στις χθεσινές του δηλώσεις, ο τεχνικός της Ρεάλ, Πάμπλο Λάσο, αναφέρθηκε στα εξής: «Ο Παναθηναϊκός έχει έναν σπουδαίο παίκτη, τον Καλάθη, που αμύνεται καλά και κάνει τους συμπαίκτες του καλύτερους. Επίσης έχει καλό περιφερειακό σουτ με τον Λάνγκφορντ και τον Λοτζέσκι. Πρέπει να σταματήσουμε τις επιθέσεις που κάνουν στα πρώτα δευτερόλεπτα και να είμαστε οργανωμένοι στην άμυνα».

Ματς – διαφήμιση

Σε ένα άκρως θεαματικό παιχνίδι στην Τουρκία χθες το βράδυ που θύμιζε τελικό Ευρωλίγκας, η Φενερμπαχτσέ κατάφερε να κερδίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 79-75, ύστερα από ένα δραματικό φινάλε και παρόλο που βρέθηκε πίσω με 15 πόντους (33-48). Στο τέλος του 2ου δεκαλέπτου και στην αρχή του 3ου, η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς «έτρεξε» ένα σερί 19-0 και πέρασε μπροστά στο σκορ (52-48). Η ΤΣΣΚΑ όμως συνήλθε και το παιχνίδι κρίθηκε στα τελευταία λεπτά της τέταρτης περιόδου. Με μόλις δύο λεπτά να απομένουν για το φινάλε, το σκορ ήταν ισόπαλο (75-75). Οι κακές επιλογές της ρωσικής ομάδας όμως και τα άστοχα σουτ του Χάντερ στοίχισαν, ενώ από την άλλη πλευρά η Φενέρ βρήκε λύσεις με τον Βέσελι και τον Σλούκα και εν τέλει πανηγύρισε τη 12η της νίκη, που την κρατάει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας (12-1). MVP του αγώνα αναδείχθηκε ο Τσέχος σέντερ, ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι με νταμπλ νταμπλ (19π.,, 10ρ.). Πολύ καλός για ένα ακόμη παιχνίδι ήταν και ο Μάρκο Γκούντουριτς, ο οποίος σκόραρε 15 πόντους. Ο Κλαϊμπέρν ήταν ο καλύτερος παίκτης των φιλοξενούμενων με 17 πόντους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή