Σε επενδύσεις 250 εκατ. ευρώ προχωρεί το Costa Navarino

Σε επενδύσεις 250 εκατ. ευρώ προχωρεί το Costa Navarino

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο όμιλος TEMEΣ υλοποιεί αυτή την περίοδο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 250 εκατ. ευρώ μέχρι το 2021 για την ανάπτυξη ακινήτων και συναφών επενδυτικών προϊόντων στο τουριστικό συγκρότημα του Costa Navarino στη Μεσσηνία, ανεβάζοντας το συνολικό μέγεθος σε 850 εκατ. ευρώ, καθώς έχουν ήδη δαπανηθεί 600 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία των υφιστάμενων υποδομών. Βασικός στόχος της διοίκησης του ομίλου είναι η επέκταση του υφιστάμενου χαρτοφυλακίου κατοικιών, ώστε να μπορέσει να απευθυνθεί σε ένα ευρύτερο αγοραστικό κοινό με διαφορετικά «βαλάντια» και επιμέρους ανάγκες, ενισχύοντας παράλληλα και τις πηγές εσόδων. Σημειωτέον ότι ήδη, το 2018, τα έσοδα του ομίλου ΤΕΜΕΣ από την ανάπτυξη, πώληση κι εκμετάλλευση ακινήτων αναμένεται να ξεπεράσουν τα 19 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2019 στόχος είναι το ποσό αυτό να αυξηθεί κατά 10%-12% και να ξεπεράσει τα 21 εκατ. ευρώ, αποτελώντας βασική πηγή εσόδων για τον όμιλο, προσεγγίζοντας το 40% του συνολικού τζίρου του Costa Navarino, που για το 2018 αναμένεται να αγγίξει τα 69-70 εκατ. ευρώ.

Βάσει του σχεδιασμού της διοίκησης για το 2019, στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί η πώληση 98 ακινήτων εντός του υφιστάμενου ξενοδοχειακού συγκροτήματος Westin, σε ενδιαφερόμενους αγοραστές/επενδυτές. Πρόκειται για δωμάτια-σουίτες, τα οποία έχουν αναδιαμορφωθεί ως διαμερίσματα επιφάνειας 115-130 τ.μ. και τα οποία πωλούνται σε τιμές από 500.000 έως 1 εκατ. ευρώ, σε συνδυασμό με ένα «πακέτο» μακροχρόνιας εκμίσθωσης, την οποία αναλαμβάνει για λογαριασμό του ιδιοκτήτη το ίδιο το ξενοδοχείο. Βάσει αυτής, συνάπτεται ένα συμβόλαιο διάρκειας 18 ετών και ο ιδιοκτήτης θα εισπράττει εγγυημένη ετήσια απόδοση 4% για τα πρώτα πέντε χρόνια, διατηρώντας το δικαίωμα χρήσης του ακινήτου για οκτώ εβδομάδες τον χρόνο, πλην των καλοκαιρινών μηνών. Ηδη, έχουν πωληθεί 10 διαμερίσματα, ενώ προσφέρεται και η δυνατότητα χρηματοδότησης μέχρι του 50% της αξίας του κάθε ακινήτου, με τη συνεργασία τραπεζών. Οπως αναφέρουν στελέχη του ομίλου, βασικός στόχος είναι η επιμήκυνση της διάρκειας λειτουργίας του συγκροτήματος, αλλά και η ενίσχυση των εσόδων, καθώς μόνο από τις πωλήσεις προβλέπονται έσοδα της τάξεως των 70-80 εκατ. ευρώ τα επόμενα χρόνια. Η βασική αγοραστική ομάδα στην οποία απευθύνεται το συγκεκριμένο επενδυτικό προϊόν είναι οι λάτρεις του γκολφ από χώρες όπως η Γερμανία και η Μεγ. Βρετανία, οι οποίοι συνηθίζουν να ταξιδεύουν σε προορισμούς της Νότιας Ευρώπης την άνοιξη.

Πέραν των Westin διαμερισμάτων, η ΤΕΜΕΣ υλοποιεί αυτήν την περίοδο και την ανάπτυξη υπερπολυτελών βιλών, αξίας από 2,5 έως 8-10 εκατ. ευρώ, σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες. Συγκεκριμένα, υπάρχουν προς διάθεση συνολικά 50 οικόπεδα (από 1,5 έως 3 στρέμματα), εκ των οποίων ήδη έχουν πωληθεί τα 17, στα οποία κατασκευάζονται ή πρόκειται να κατασκευαστούν βίλες, σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες, που έχουν τον πλήρη έλεγχο της κατασκευής. Οι αναπτύξεις αυτές είναι δύο κατηγοριών, είτε πάνω στη θάλασσα (Sea Dunes) είτε σε ένα παρακείμενο υπερυψωμένο λόφο (Olive Grove). Σε δύο μήνες θα ολοκληρωθούν οι πρώτες βίλες, ενώ εντός του πρώτου τριμήνου του 2019 θα ξεκινήσει η κατασκευή άλλων 10 βιλών. Αντίστοιχα, το 2019, η εταιρεία θα ξεκινήσει και την ανάπτυξη 40 βιλών αξίας από 900.000 έως 1,3 εκατ. ευρώ, που θα απευθύνονται σε ένα διαφορετικό αγοραστικό κοινό απ’ ό,τι μέχρι σήμερα. Πρόκειται για την τρίτη διαφορετική πρόταση και προσέγγιση του ομίλου, αναφορικά με τα προσφερόμενα ακίνητα εντός του συγκροτήματος του Costa Navarino, που αποσκοπεί στην ενίσχυση των πωλήσεων ακινήτων, καλύπτοντας όσο το δυνατόν περισσότερα τμήματα της αγοράς. Σημειωτέον ότι, εκτός από τις βίλες, η ΤΕΜΕΣ κατασκευάζει αυτήν την περίοδο δύο νέες ξενοδοχειακές μονάδες και δύο νέα γήπεδα γκολφ, που θα λειτουργήσουν στο τέλος του 2020.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή