«Διαστημική» η περιουσία του Τζορτζ Λούκας, o πλουσιότερος Αμερικανός από τον χώρο του θεάματος

«Διαστημική» η περιουσία του Τζορτζ Λούκας, o πλουσιότερος Αμερικανός από τον χώρο του θεάματος

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O σκηνοθέτης Τζορτζ Λούκας, δημιουργός της αυτοκρατορίας του Star Wars, κατέκτησε την κορυφή του ετήσιου καταλόγου του Forbes, με τους πλουσιότερους Αμερικανούς celebrities, ο οποίος δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα: το ύψος της περιουσίας του 74χρονου συγγραφέα, σκηνοθέτη, παραγωγού και δημιουργού του διαστημικού saga εκτιμάται στα 5,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του προήλθε από την πώληση, ύψους 4,05 δισεκατομμυρίων δολαρίων, της εταιρείας παραγωγής LucasFilm στη Walt Disney Co το 2012, σύμφωνα με το Forbes.

Στη δεύτερη θέση της λίστα βρίσκεται ο διάσημος σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ, με την περιουσία του να ανέρχεται στα 3,7 δισεκατομμύρια. 

Στην τρίτη θέση ακολουθεί η 64χρονη Όπρα Γουίνφρεϊ, με 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια, η οποία είναι και η  πλουσιότερη γυναίκα του Forbes.

Ο θρύλος του μπάσκετ Μάικλ Τζόρνταν κατέκτησε την τέταρτη θέση, με περιουσία στα 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στην πέμπτη θέση της λίστας, με τον ράπερ Τζέι Ζι, για πρώτη φορά «φιγουράρει» η αδελφή της Κιμ Καρντάσιαν, Κάιλι Τζένερ, η οποία είδε την περιουσία της να αυξάνεται χάρη στην εταιρεία της Kylie Cosmetics. Οι περιουσίες τους υπολογίζονται στα 900 εκατομμύρια δολάρια.

Συνολικά, οι διάσημοι που φιγουράρουν στη λίστα του Forbes έχουν περιουσίες που ανέρχονται σε 18,7 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό μεγαλύτερο από το ΑΕΠ της Ισλανδίας, σύμφωνα με το περιοδικό. 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή