Η χώρα χρειάζεται επειγόντως συνεννόηση

Η χώρα χρειάζεται επειγόντως συνεννόηση

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ρητορική μίσους που χρησιμοποίησαν συστηματικά ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας ως αντιπολίτευση, χαρακτηρίζοντας ανενδοίαστα πολιτικούς αντιπάλους προσκυνημένους και γερμανοτσολιάδες, διαχωρίζοντας τους Ελληνες σε «εμείς ή αυτοί», λέγοντας «ή θα τους τελειώσουμε ή θα μας τελειώσουν», δημιούργησε μία πολιτική ατμόσφαιρα οξύτητας, μισαλλοδοξίας, ακόμη και ανοχής της βίας. Ενα νοσηρό περιβάλλον φανατισμού και σκληρής πόλωσης, στο οποίο πόνταρε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για να προωθήσει την ατζέντα της χρησιμοποιώντας κάθε εξωθεσμικό μέσο. Επιχείρησε τη χειραγώγηση της Δικαιοσύνης, έστησε κυνήγι μαγισσών και σκανδαλολογίας κατά πρώην υπουργών και πρωθυπουργών και επιδόθηκε σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι συστηματικής στοχοποίησης όσων μέσων ενημέρωσης αναδείκνυαν τις κυβερνητικές αστοχίες και ασκούσαν σκληρή κριτική.

Η βομβιστική επίθεση κατά του κτιρίου του ΣΚΑΪ και της «Καθημερινής» ήταν αποτέλεσμα αυτού του δηλητηριασμένου κλίματος, που οπλίζει τους ανεγκέφαλους και τους εχθρούς της δημοκρατίας. Μία επίθεση που δείχνει ξεκάθαρα ότι η ενθάρρυνση της βίας και τα διχαστικά κηρύγματα γίνονται εύκολα μπούμερανγκ.

Η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Ή θα προχωρήσει δυναμικά μπροστά ή θα βρεθεί σύντομα σε νέα αδιέξοδα. Υστερα από 10 χρόνια αιματηρών θυσιών, έχει βγει μόνο στη θεωρία από τα μνημόνια. Στην πράξη είναι υποχρεωμένη σε σφιχτή φορολογική πολιτική για να διατηρήσει έως το 2022 τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα που ζητούν οι Ευρωπαίοι, ενώ αδυνατεί να βγει στις αγορές για την εξυπηρέτηση των δανείων της. Συγχρόνως, η ανάπτυξη παραμένει αναιμική και οι πολυαναμενόμενες ξένες επενδύσεις δεν λένε να έρθουν αφού δεν έχει αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στις διεθνείς αγορές. Απαιτείται –επιτέλους– να πέσουν οι τόνοι της ακραίας αντιπαράθεσης και μια μίνιμουμ συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων για να υπάρξει επιστροφή στην κανονικότητα. Το τοξικό κλίμα, ο διχαστικός λόγος, οι κατηγορίες περί προδοτών –ένθεν κακείθεν– πρέπει να τερματιστούν. Ακόμη και μία κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα χρειασθεί ισχυρά στηρίγματα και κλίμα συναίνεσης για να ανεβεί τον οικονομικό γολγοθά που έχει μπροστά της η χώρα. Ας γίνει η τελευταία βομβιστική επίθεση κατά της δημοκρατίας και της πολυφωνίας ευκαιρία για να αλλάξουμε σελίδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή