«Συνωστισμός» υποψηφιοτήτων στη Θεσσαλονίκη

«Συνωστισμός» υποψηφιοτήτων στη Θεσσαλονίκη

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πληθώρα «γαλάζιων» υποψηφιοτήτων καταγράφεται στους δήμους της Θεσσαλονίκης, με τον κίνδυνο της πολυδιάσπασης να εντείνεται από την απουσία «χρισμάτων», αλλά και από το γεγονός ότι αρκετοί δήμοι έχουν στους «κόλπους» τους πολλά μικρά χωριά και το στοιχείο της εντοπιότητος, ως γνωστόν,«παίζει» τον δικό του ρόλο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Δήμος Λαγκαδά (σ.σ. περιλαμβάνει 46 χωριά), στον οποίο μετά την απόφαση του νυν δημάρχου Γιάννη Καραγιάννη να βάλει υποψηφιότητα για βουλευτής στις επόμενες εκλογές, «κατεβαίνουν», ως φαίνεται, τρεις «γαλάζιοι» υποψήφιοι – δύο νυν αντιδήμαρχοι, ο Αστέριος Κομμάτας και ο Θεόδωρος Τσαμπάζης, καθώς και η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νίκη Ανδρεάδου. Ο μόνος που έχει δηλώσει επισήμως υποψηφιότητα για τη δημαρχία είναι ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Ταχματζίδης, ενώ πιθανότατα στη «μάχη» θα συμμετέχει και ο πρώην δήμαρχος Λαγκαδά και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Αναστασιάδης. Τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ πιθανότατα θα έχει η Μαρκέλλα Ταυρίδη, ενώ άγνωστο παραμένει αν ο Φίλιππος Γεωργουδάκης θα είναι υποψήφιος με το ΚΚΕ.

Στον Δήμο Νεάπολης-Συκεών, υποψήφιος θα είναι εκ νέου ο νυν δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, ενώ από την πλευρά της Ν.Δ. υποψηφιότητα έχει δηλώσει ο Ηλίας Ζάχαρης, περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη του κ. Τζιτζικώστα. Ο ΣΥΡΙΖΑ προκρίνει τον Λάζαρο Ωραιόπουλο, ενώ από το ΚΚΕ πιθανότατα υποψήφιος θα είναι ο Χαράλαμπος Βέλλης.

Στον Δήμο Παύλου Μελά, εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο νυν δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης που στις προηγούμενες εκλογές στηρίχθηκε από τη Ν.Δ., αλλά τώρα «κατεβαίνει» ως ανεξάρτητος. Αντίπαλοί του θα είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Δεληγιάννης (προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ) και Γιώργος Λίλτσης, ενώ ως επικεφαλής ανεξάρτητης παράταξης θα συμμετέχει στις εκλογές η Σίσσυ Φραγκοπούλου. Από πλευράς ΚΚΕ πιθανότατα υποψήφιος θα είναι ο Γιώργος Βούρτσας.

Στον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, την ανανέωση της θητείας του θα επιδιώξει εκ νέου ο προερχόμενος από τη Ν.Δ. νυν δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, ο οποίος θεωρείται «φαβορί», ενώ αντίπαλοί του θα είναι ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Απόστολος Αντωνούδης, ο οποίος στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και ο Τζαμάλ-Οδυσσέας Μαάιτα (ΚΚΕ).

Στον Δήμο Χαλκηδόνας, υποψήφιος θα είναι και πάλι ο νυν δήμαρχος Γιάννης Τσουκνίδας, με αντιπάλους του τον προερχόμενο από τον συνδυασμό του Αρη Αραμπατζή, Ζήση Βάινα, αλλά και τον προερχόμενο από τη Ν.Δ. Σταύρο Αναγνωστόπουλο, ο οποίος όμως θα συμμετέχει με πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο.

Στον Δήμο Ωραιοκάστρου υποψήφιος θα είναι ο νυν δήμαρχος Αστέριος Γαβότσης, ο οποίος προέρχεται από τη Ν.Δ., όπως και ο επίσης «γαλάζιος» Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Τη δημαρχία θα διεκδικήσουν παράλληλα, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Παντελής Τσακίρης, ο πρώην αντιδήμαρχος Ανέστης Πολυχρονίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Παντελής Σκαρλάτος, ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ προκρίνεται ο Γρηγόρης Εδιρνέλης και από το ΚΚΕ πιθανότατα ο Αγγελος Θέμελης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή