Διάλειμμα με φυσαλίδες και κονιάκ

Διάλειμμα με φυσαλίδες και κονιάκ

3' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mετά τη βόλτα για τα ψώνια, 13 στάσεις για κρασί, ποτό και αξιόλογο τσιμπολόγημα στην Αθήνα θα απογειώσουν τη διάθεσή σας.

Για να βεβαιωθείτε πως έχετε πάρει δώρα για όλους, καθίστε στην όμορφα στολισμένη στοά του By the Glass, στο Σύνταγμα, παραγγείλτε ένα από τα εξαιρετικά vintage κρασιά που διαθέτει σε ποτήρι, ταιριάξτε το με νόστιμα πιάτα της μεσογειακής κουζίνας και στη συνέχεια τσεκάρετε τη λίστα σας. Tip: Tις Κυριακές 23 και 30 Δεκεμβρίου θα έχουν ζωντανή τζαζ μουσική.

Στα ενδότερα της Πλάκας, στο φροντισμένο νεοκλασικό του 7 Food Sins θα πάτε για ελληνικό κρασί ή aperitivo.

Στο Κολωνάκι, στο Dry Caffe and Spuntino πάρτε ένα ποτήρι σαμπάνια ή ένα ιταλικό prosecco και δοκιμάστε το σασίμι από λαβράκι με yuzu και μερικές σταγόνες λάδι τρούφας. Eπιλέξτε ένα βορειοελλαδίτικο κόκκινο και δοκιμάστε πίτσα με γκοργκοντζόλα, μοτσαρέλα και σαλάμι πικάντε.

Στο κατάστημα Τυροκομείο Κωσταρέλος θα αγοράσετε ό,τι νόστιμο σας λείπει για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι από τη μεγάλη γκάμα των δικών τους τυροκομικών, αλλά και επιλεγμένα προϊόντα από  Έλληνες παραγωγούς. Με την ευκαιρία, πιείτε και ένα ποτήρι κρασί από τους αττικούς αμπελώνες συνοδεία ενός σάντουιτς με κουλούρι Θεσσαλονίκης, άλειμμα μαλακής φέτας παραγωγής τους, τσάτνεϊ λαχανικών και παστράμι.

Στο Ψυχικό, ιδανικό σημείο για ένα γρήγορο aperitivo είναι το Ombra, μια σαλουμερία με καλή λίστα από prosecco, πολλά αλλαντικά και τυριά.

Όσοι πάλι βρεθείτε στα νότια, στην Cava Faidon στη Βούλα επιλέξτε ένα κρασί από τα 15 διαθέσιμα σε ποτήρι –αφρώδη και ήρεμα– μαζί με κάποιο ταιριαστό μεζεδάκι. Από εδώ μπορείτε να προμηθευτείτε και τα κρασιά για το γιορτινό τραπέζι.

Το Zonars στο Σύνταγμα προσφέρεται για έξτρα δόσεις λάμψης και πολυτέλειας. Η νέα λίστα με κοκτέιλ, που φέρει την υπογραφή της bar manager Μυρσίνης Σπανέλη, έχει τίτλο The Impeccable Classics. Επιλέξτε κάποιο από την κατηγορία Fancy Bubbles & Aperitivos – είναι ελαφριά και γευστικά, ό,τι πρέπει για απόγευμα.

Πιο αργά καθίστε στην μπάρα του Odori Vermuteria για βερμούτ και signature κοκτέιλ με φαντασία από τον Μανώλη Λυκιαρδόπουλο και την ομάδα του. Συνοδεύστε τα με μια κλασική ιταλική πίτσα από το νόστιμο μενού τους.

Τα κοκτέιλ από τον νέο κατάλογο του Noel, που φέρουν την υπογραφή του Γιώργου Μεγαλοοικονόμου, δίνουν αφορμή για να θαυμάσετε την avant-garde διακόσμησή του, με πρωταγωνιστές εντυπωσιακά παγόνια.

Στο υπέροχα ατμοσφαιρικό Baba Au Rum, με τους ευγενικούς bartenders και την εξωτική μουσική, κρατήστε στο χέρι σας ένα ρούμι από την Τζαμάικα ή την Αγία Λουκία σερβιρισμένο στο σωστό ποτήρι. Προσφέρεται με κομμάτια σοκολάτας υψηλής περιεκτικότητας σε κακάο. Tip: Τις Κυριακές και τις παραμονές ανοίγουν νωρίς το μεσημέρι.

Αν βρεθείτε στο Κολωνάκι, το all day bar restaurant Coviar διαθέτει μια λίστα με έξι κοκτέιλ, την οποία επιμελήθηκε ο Θοδωρής Πύριλλος. Δοκιμάστε εδώ ένα φίνο εσπρέσο μαρτίνι με βότκα, με καφέ που καβουρδίζουν εντός.

Αν θέλετε να κλείσετε τη χρονιά με κάποιο premium ουίσκι, η λίστα του CV Distiller περιλαμβάνει τετραψήφιο αριθμό ετικετών.

Στα βόρεια, το στιλάτο Different Beast προσφέρει γευστική απόλαυση σε ένα περιβάλλον με ιδιαίτερη αισθητική. Συνδυάστε ένα old fashioned με ψητό καμαμπέρ στον φούρνο, τσάτνεϊ πορτοκαλιού και σταφίδας, jamόn ibérico και πιπεριές.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ:

By the Glass, Σουρή 2, Σύνταγμα,

τηλ. 210-3232560

7 Food Sins, Πλατεία Φιλομούσου Εταιρείας 1, Πλάκα, τηλ. 210-7011108

Dry Caffe and Spuntino,

Κουμπάρη 5, Κολωνάκι, τηλ. 210-3628782

Τυροκομείο Κωσταρέλος, Π. Ιωακείμ 30-32, Κολωνάκι, τηλ. 210-7259000

Ombra, Λυκούργου 2, Φάρος Ψυχικού,

τηλ. 210-6711320

Cava Faidon, Αγίου Ιωάννου 28, Βούλα,

 τηλ. 215-5109975

Zonars, Βουκουρεστίου 9, Σύνταγμα,

τηλ. 210-3251430

Odori Vermuteria, Σκουλενίου 2, Αθήνα,

τηλ. 210-3314674

Noel, Κολοκοτρώνη 59 Β, Μοναστηράκι,

τηλ. 211-2159534

Baba Au Rum, Κλειτίου 6, Σύνταγμα,

τηλ. 211-7109140

Coviar, Δελφών 5, Κολωνάκι,

τηλ. 210-3623003

CV Distiller, Χατζηγιάννη Μέξη 7, Αθήνα,

τηλ. 210-7231767

Different Beast, Κασσαβέτη 19, Κηφισιά,

τηλ. 216-7004556

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή