Τσεχία: Δεκατρείς νεκροί από έκρηξη σε ορυχείο

Τσεχία: Δεκατρείς νεκροί από έκρηξη σε ορυχείο

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκατρείς ανθρακωρύχοι, πιθανότατα Πολωνοί, έχασαν τη ζωή τους, μετά την έκρηξη μεθανίου που σημειώθηκε σε ορυχείο γαιάνθρακα στο ανατολικό τμήμα της Τσεχίας, 300 χιλιόμετρα ανατολικά της Πράγας.

Όπως γνωστοποίησε εκπρόσωπος της τσεχικής δημόσιας επιχείρησης η οποία το διαχειρίζεται, Ίβο Τσελεχόφσκι, η έκρηξη προκάλεσε καταστροφή σε τμήμα του ορυχείου, ενώ η πολύ κακή ορατότητα εμποδίζει το έργο των σωστικών συνεργείων.

 Ο προηγούμενος απολογισμός που είχε δώσει ο εκπρόσωπος της εταιρείας, έκανε λόγο για πέντε νεκρούς και οκτώ αγνοούμενους.

Το δυστύχημα σημειώθηκε σε βάθος περίπου 800 μέτρων από την επιφάνεια στις 17:16 (18:16 ώρα Ελλάδας) της Πέμπτης.

Η δημόσια επιχείρηση OKD εκμεταλλεύεται αρκετά ορυχεία στην περιοχή Κάρβινα, κοντά στα σύνορα με την Πολωνία, όπου έγινε το δυστύχημα.

Ο Τσελεχόφσκι διευκρίνισε πως το έργο των σωστικών συνεργείων «συνεχίζεται». Ο εκπρόσωπος της OKD συμπλήρωσε ότι είναι «99% σίγουρος» πως οι ανθρακωρύχοι που έχασαν τη ζωή τους είναι Πολωνοί, αποσπασμένοι από την πολωνική εταιρεία Alpex. Οι κλήσεις του Γαλλικού Πρακτορείου στο τηλεφωνικό κέντρο της Alpex έμειναν αναπάντητες το βράδυ της Πέμπτης.

Πηγή: ΑΠΕ, REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή