Σε χριστουγεννιάτικο κλίμα ο καιρός, με βροχές και χιόνια

Σε χριστουγεννιάτικο κλίμα ο καιρός, με βροχές και χιόνια

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Χριστουγεννιάτικος» θα είναι ο καιρός των… Χριστουγέννων, αφού φαίνεται ότι ανατρέπονται οι αρχικές εκτιμήσεις των μετεωρολόγων που έδειχναν καλοκαιρία. Σύμφωνα με το νέο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, «ψυχρή εισβολή», με βροχές και χιόνια, αναμένεται να πλήξει τη χώρα από το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων έως και την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου.

Αναλυτικότερα, σήμερα και την Κυριακή, ο καιρός θα είναι καλός, με ηλιοφάνεια και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, μεταξύ 15 και 17 βαθμών Κελσίου. Τη Δευτέρα, παραμονή Χριστουγέννων, ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, ωστόσο βαθμιαία στα δυτικά θα εκδηλωθούν τοπικές νεφώσεις και το βράδυ στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν βροχές. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φθάσουν τοπικά τα έξι μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει άρδην ανήμερα των Χριστουγέννων. Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι συννεφιασμένα σχεδόν σε όλη τη χώρα, ενώ στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και το Ανατολικό Αιγαίο δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Ο υδράργυρος θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση, έως 10 βαθμούς, σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Το κρύο θα είναι ιδιαίτερα τσουχτερό την Τετάρτη, δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, οπότε και θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο από τα βόρεια.

Αυτό φυσικά δεν αναμένεται να πτοήσει τους εκδρομείς των Χριστουγέννων, που άρχισαν ήδη να εγκαταλείπουν το κλεινόν άστυ. Από χθες βρίσκονται σε ισχύ μέτρα της Τροχαίας για την ασφαλή μετάβασή μας στους χειμερινούς προορισμούς. Μεταξύ άλλων, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου στις εθνικές οδούς: Τη Δευτέρα 24/12, την Παρασκευή 28/12, τη Δευτέρα 31/12 και την Παρασκευή 4/1 στις εθνικές οδούς στο ρεύμα εξόδου και από τις 4 μ.μ. έως τις 9 μ.μ., σήμερα, το Σάββατο 29/12 και το Σάββατο 5/6 για το ρεύμα εξόδου και από τις 8 π.μ. έως τη 1 μ.μ. θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις στον Αυτοκινητόδρομο Α8 (Αθήνα – Πάτρα) από τα διόδια Ελευσίνας μέχρι τα διόδια Ρίου. Την Τετάρτη 26/12, την Τρίτη 1/1, την Κυριακή 6/6 και τη Δευτέρα 7/6 για το ρεύμα εισόδου και από τις 3 μ.μ. έως τις 9 μ.μ. θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις στον Αυτοκινητόδρομο Α8 (Αθήνα-Πάτρα), στο ρεύμα προς Αθήνα, από τα διόδια Ρίου μέχρι τα διόδια Ελευσίνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή