Η «δράση» Πετσίτη στον χώρο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων

Η «δράση» Πετσίτη στον χώρο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ρόλο μεσάζοντος για την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων δύο αθλητικών διοργανώσεων και συγκεκριμένα των αγώνων ποδοσφαίρου για το Κύπελλο Γαλλίας και Αγγλίας φέρεται να διαδραμάτισε τη διετία 2016-2017 ο Μανώλης Πετσίτης. Για την υπηρεσία του αυτή εισέπραξε αμοιβή ύψους άνω των 60.000 ευρώ από εταιρεία με έδρα το Νέο Ηράκλειο Αττικής, που εξειδικεύεται στην εμπορική εκμετάλλευση τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Συγκεκριμένα, τη διετία 2016-2017 ο Μανώλης Πετσίτης, φίλος και συνεργάτης κατά το παρελθόν τουλάχιστον του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, εισέπραξε αμοιβές 380.000 ευρώ από έξι εταιρείες, όπως χαρακτηριστικά προκύπτει από το ΑΦΜ του. Η μία από αυτές είναι τα Ελληνικά Λιπάσματα. Οι υπόλοιπες πέντε σχετίζονται με τη διαχείριση τηλεοπτικών δικαιωμάτων και οι επωνυμίες τους δημοσιεύθηκαν στον Τύπο. Η ανώνυμη εταιρεία με έδρα το Νέο Ηράκλειο διατηρεί στενή εμπορική σχέση με την ΕΡΤ και κατέβαλε στον Πετσίτη αμοιβές το 2016 32.500 ευρώ και το 2017, 27.750 ευρώ. Για την είσπραξη των χρημάτων κόπηκαν τιμολόγια στα στοιχεία εταιρείας που είχε συστήσει ο Μανώλης Πετσίτης για την παροχή «υπηρεσιών επιχειρηματικών συμβούλων διαχείρισης», με έδρα την Καισαριανή.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι αμοιβές δεν αφορούν σε διαμεσολάβηση του Πετσίτη σε εμπορική συμφωνία με τη δημόσια τηλεόραση, αλλά την πώληση των δικαιωμάτων για τους αγώνες Κυπέλλου Αγγλίας και Γαλλίας από την ανώνυμη εταιρεία στο συνδρομητικό κανάλι Forthnet Nova. Ο πολυπράγμων άλλοτε στενός συνεργάτης κυβερνητικών αξιωματούχων φέρεται μάλιστα να προθυμοποιήθηκε να μεσολαβήσει και για τη ρύθμιση οφειλής άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ της ΕΡΤ προς την εταιρεία του Νέου Ηρακλείου, κάτι που τελικά δεν συνέβη. Σημειώνεται ότι τη διετία 2016-2017 αμοιβές ύψους 48.000 ευρώ στον Μανώλη Πετσίτη κατέβαλε και το προαναφερθέν συνδρομητικό κανάλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή