Νετανιάχου εναντίον Ερντογάν: Δεν θα μας κάνει κήρυγμα αυτός που κατέχει τη «βόρεια Κύπρο»

Νετανιάχου εναντίον Ερντογάν: Δεν θα μας κάνει κήρυγμα αυτός που κατέχει τη «βόρεια Κύπρο»

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βαριές κατηγορίες και χαρακτηρισμούς αντήλλαξαν ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου και ο Τούρκος πρόεδρος με τον πρώτο να επιτίθεται στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάνοντας λόγο για «κατοχή της βόρειας Κύπρου» και τον εκπρόσωπο του Τούρκου προέδρου να τον καλεί να σταματήσει την παράνομη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών. 

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός απάντησε σε προηγούμενες δηλώσεις-κατηγορίες του Ερντογάν, γράφοντας πως: «Ο Ερντογάν, που κατέχει τη βόρεια Κύπρο και ο στρατός του σφαγιάζει γυναίκες και παιδιά σε κουρδικά χωριά και εκτός Τουρκίας να μην κάνει κηρύγματα στο Ισραήλ».

Η απάντηση ήρθε από τον εκπρόσωπο Τύπου του Τούρκου προέδρου ο οποίος έγραψε στο Twitter: «Αντί να ικετεύει τον πρόεδρο Ερντογάν να μην μιλήσει ανοιχτά για την αλήθεια, ο Νετανιάχου θα πρέπει να τερματίσει την παράνομη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών και τη βίαιη καταπίεση του παλαιστινιακού λαού. "Χτυπώντας" δυνατά τον Ερντογάν ή χρησιμοποιώντας τους Κούρδους για πολιτικούς σκοπούς δεν θα γλιτώσει από τα εσωτερικά του ζητήματα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή