Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικά περιμετρικά του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικά περιμετρικά του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε σε καθημερινή βάση προϊόντα-«μαϊμού» επώνυμων εταιρειών, ναρκωτικά και λαθραία προϊόντα καπνού περιμετρικά του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, προχώρησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Η δράση της οργάνωσης αποκαλύφθηκε μετά από πολύμηνη έρευνα και διαπιστώθηκε η διασύνδεση της ομάδας που δραστηριοποιείτο γύρω από την ΑΣΟΕΕ με ομάδα ατόμων που δρούσαν στη Θεσσαλονίκη, αποκλειστικά στη διάθεση απομιμητικών προϊόντων.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν 36 μέλη της εν λόγω οργάνωσης, από τους οποίους τέσσερις Ελληνες (ηλικίας από 33 έως 56 ετών) και 32 αλλοδαποί (ηλικίας από 22 έως 57 ετών). Για την ίδια υπόθεση έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται άλλοι τέσσερις αλλοδαποί, ενώ συγκατηγορούμενοι των ανωτέρω για τα ίδια αδικήματα είναι και τουλάχιστον είκοσι πέντε άτομα, διαφόρων εθνικοτήτων, τα οποία αναζητούνται.

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικά περιμετρικά του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών-1

Στο πλαίσιο της επιχείρησης κατασχέθηκαν χιλιάδες απομιμητικά προϊόντα καθώς και προϊόντα παρεμπορίου, ενώ το οικονομικό όφελος που αποκόμισε από τη δράση της κατά το τελευταίο τρίμηνο η οργάνωση υπολογίζεται στις 219.000 ευρώ, ενώ το χρονικό διάστημα δράσης της οργάνωσης, εκτιμάται ότι το προσδοκώμενο οικονομικό όφελος των μελών της οργάνωσης ξεπερνάει τις 500.000 ευρώ.

Μεταξύ των αντικειμένων που κατασχέθηκαν στο πλαίσιο ερευνών σε 26 σπίτια και καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ήταν περισσότερα από 5.000 προϊόντα-«μαϊμού», όπως ρολόγια, τσάντες και γυαλιά ηλίου, περισσότερα από 5.000 είδη παραεμπορίου, όπως φορτιστές και θήκες κινητών τηλεφώνων, το χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ, περισσότερα από 100 «σήματα» επώνυμων εταιρειών και μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών, κυρίως ηρωίνης και κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης.

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικά περιμετρικά του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών-2

Σε ό,τι αφορά τη δομή της οργάνωσης τα μέλη της είχαν διακριτούς και σε ορισμένες περιπτώσεις εναλλασσόμενους ρόλους.

Ειδικότερα, τουλάχιστον έξι άτομα, αποκλειστικά άντρες, σε καθημερινή βάση απασχολούνταν σε ρόλο τσιλιαδόρων, στις συμβολές των οδών Πατησίων και Χέυδεν, Πατησίων και Δεριγνί και Πατησίων και Αντωνιάδου, εναλλασσόμενοι στον τόπο επιτήρησης.

Τουλάχιστον είκοσι  άτομα, κυρίως άντρες, σε καθημερινή βάση δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση απομιμητικών προϊόντων (τσάντες, πορτοφόλια, υποδήματα κ.τ.λ.), καρτών SIM και λοιπών προϊόντων, η πλειονότητα των οποίων κατά μήκος της οδού Πατησίων, μπροστά από την Πανεπιστημιακή Σχολή.

Τουλάχιστον οκτώ άτομα, αποκλειστικά άντρες, σε καθημερινή βάση, δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση λαθραίων τσιγάρων η πλειονότητα των οποίων ακριβώς μπροστά από την κεντρική πύλη της Πανεπιστημιακής Σχολής, επί της οδού Πατησίων και τουλάχιστον τέσσερα άτομα, αποκλειστικά άντρες, σε καθημερινή βάση, δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη, ηρωίνη, κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη κτλ) τις περισσότερες φορές στην συμβολή των οδών Πατησίων και Αντωνιάδου.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα της διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών και λαθραίων τσιγάρων είναι ότι πραγματοποιούνταν και τις ημέρες Σάββατο και Κυριακή με αμείωτη ένταση.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στην κύρια ανάκριση.

 

 

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή