Τσαβούσογλου: Δεν θα επιτρέψουμε στις ΗΠΑ να μελετήσουν τους S-400

Τσαβούσογλου: Δεν θα επιτρέψουμε στις ΗΠΑ να μελετήσουν τους S-400

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συνάντηση που είχε την Τετάρτη με τον Ρώσο πρέσβη στην Άγκυρα, Αλεξέι Γερκόφ ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου τον διαβεβαίωσε ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει στις ΗΠΑ να μελετήσουν την τεχνολογία του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400, όπως σημειώνει πηγή του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Ο Τσαβούσογλου είχε ανακοινώσει την Τετάρτη μέσω twitter τη συνάντησή του με τον Ρώσο πρέσβη, χωρίς ωστόσο να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες για τη συνάντηση.

Ας σημειωθεί πως το Βloomberg ανέφερε, επικαλούμενο δύο πηγές, ότι η Τουρκία είχε δεσμευτεί να επιτρέψει στις ΗΠΑ να μελετήσουν το αντιπυραυλικό σύστημα, το οποίο η Ρωσία αναμένεται να παραδώσει στην Τουρκία στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Τις συγκεκριμένες αναφορές, τέλος, απέρριψε με τη σειρά του και ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ ενώ νωρίτερα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε επιβεβαιώσει την οριστικοποίηση της συμφωνίας για την αγορά των S-400 από τη Ρωσία «χωρίς καμία αμφιβολία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή