«Ρευστό» το εκλογικό τοπίο σε Ξάνθη, Ροδόπη, Γρεβενά

«Ρευστό» το εκλογικό τοπίο σε Ξάνθη, Ροδόπη, Γρεβενά

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπό διαμόρφωση βρίσκεται, λίγους μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές, το εκλογικό «τοπίο» στους νομούς Ξάνθης, Ροδόπης και Γρεβενών.

Στους περισσότερους δήμους της περιοχής, οι νυν δήμαρχοι θα επιχειρήσουν να ανανεώσουν τη θητεία τους, ενώ παρόντες δηλώνουν δημοτικοί σύμβουλοι και αντιδήμαρχοι, καθώς και πρόσωπα που έχουν εμπλακεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο με την πολιτική. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι μέχρι στιγμής, εν αντιθέσει με άλλους δήμους, δεν έχουν κάνει την εμφάνισή τους «νέα ονόματα». Αυτό βέβαια δεν αποκλείεται να συμβεί προσεχώς, καθώς οι υποψηφιότητες είναι ακόμα «ανοικτές».

Στον Δήμο Ξάνθης, τη θητεία του θα επιδιώξει να ανανεώσει ο νυν δήμαρχος Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ενώ συνυποψήφιοί του θα είναι ο πρόεδρος του Γηροκομείου Ξάνθης και πρόεδρος Αιμοδοτών Γιάννης Παπαχρόνης, ο Σάββας Μελισσόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Μανόλης Τσεπελής καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος ο οποίος στηρίζεται από το ΚΚΕ Γιώργος Κολλάρος. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Δήμο Ξάνθης το ΚΚΕ εμφανίζεται να έχει και έτερο υποψήφιο, τον Κώστα Βογιατζή.

Στον Δήμο Αβδήρων

Εκ νέου υποψήφιος στον Δήμο Αβδήρων θα είναι ο νυν δήμαρχος Γιώργος Τσιτιρίδης, ο οποίος επιδιώκει να έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Υποψηφιότητα έχουν θέσει επίσης ο πρώην πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Σάκης Κριτσίνης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βασίλης Τσολακίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Αντωνιάδης, και ενδεχομένως να είναι υποψήφιος ο επίσης δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Γαλανόπουλος.

Στον Δήμο Κομοτηνής, μέχρι στιγμής, υπάρχουν μόλις δύο υποψηφιότητες. Αυτή του νυν δημάρχου, Γιώργου Πετρίδη, ο οποίος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, καθώς και του δημοτικού συμβούλου και προέδρου του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, Αντώνη Γραβάκη.

Στον Δήμο Μαρώνειας-Σαπών, ο νυν δήμαρχος δεν έχει κάνει γνωστές τις προθέσεις του για εκ νέου διεκδίκηση ή μη του δήμου. Αντίθετα, «παρών» στην εκλογική μάχη έχει δηλώσει ο αντιδήμαρχος Απόστολος Ιωάννου.

Στον Δήμο Γρεβενών, και πάλι υποψήφιος θα είναι ο νυν δήμαρχος Γιώργος Δασταμάνης, ενώ υπάρχει πληθώρα υποψηφίων που προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία. Ειδικότερα, τον Δήμο θα διεκδικήσουν ο πρώην νομάρχης και πρώην δήμαρχος Δημοσθένης Κουπτσίδης, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Παπαδόπουλος καθώς και ο Κώστας Παλάσκας. Ο τελευταίος ήταν στον συνδυασμό του Κουπτσίδη, αλλά εν συνεχεία διαφώνησε μαζί του και ανεξαρτητοποιήθηκε.

Στη Δεσκάτη

Στον Δήμο Δεσκάτης και πάλι υποψήφιος θα είναι ο νυν δήμαρχος Δημήτρης Καραστέργιος, ενώ τον δήμο θα διεκδικήσουν επίσης ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής ο οποίος προέρχεται από τον χώρο της Κεντροαριστεράς Δημήτρης Κορδίλας, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Μωυσιάδης, ενώ με το ΚΚΕ θα είναι υποψήφιος ο Δημήτρης Γαλάνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή