Aγωνιστική βουτιά και αφαιρέσεις βαθμών

Aγωνιστική βουτιά και αφαιρέσεις βαθμών

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρόκριση του Ολυμπιακού στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ μοιάζει περισσότερο με μια στρώση μακιγιάζ που απαλύνει κάπως τη δύσμορφη εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου, παρά με μια επιτυχία που αντανακλά την πρόοδό του. Στο τελείωμα μιας κακής χρονιάς σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο, η πρόκριση αυτή έφερε την Ελλάδα προσωρινά στη 13η θέση της βαθμολογίας της UEFA, αλλά η χρυσόσκονη θα εξανεμιστεί γρήγορα, ακόμα κι αν οι «ερυθρόλευκοι» προχωρήσουν πιο μακριά στη διοργάνωση: το καλοκαίρι φεύγει η καλή συγκομιδή (6.200 β.) του 2014-15 και στην αφετηρία της επόμενης περιόδου η Ελλάδα θα είναι πιθανότατα στη 16η θέση, με ορατό τον κίνδυνο να χάσει στο μέλλον κι άλλο έδαφος μαζί με τα προνόμια που υπάρχουν μέχρι τη 15η θέση. Η κατάκτηση του τίτλου από την ΑΕΚ έσπασε την επταετή κυριαρχία του Ολυμπιακού και της έδωσε την ευκαιρία να προκριθεί στο Τσάμπιονς Λιγκ, μια επιτυχία που την αμαύρωσε η ίδια με την αδυναμία της να πάρει έστω και έναν βαθμό στους ομίλους.

Ανάλογο πρόσωπο έδειξε στην Ευρώπη και ο ΠΑΟΚ. Αποκλείστηκε από την Μπενφίκα στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και «πνίγηκε» μετά σε μια κουταλιά νερό στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Κακή εικόνα είχε και η Εθνική μας. Η αποτυχία της στο νεοσύστατο Nations League ήταν παταγώδης, σε σημείο να αντικατασταθεί ο Μίκαελ Σκίμπε από τον Αγγελο Αναστασιάδη.

Οσο για το πρωτάθλημα; Από το κακό στο χειρότερο… Ανεξάρτητα από το ποιος το κατέκτησε τελικά, ο τίτλος κρίθηκε στις δικαστικές αίθουσες και όχι στους αγωνιστικούς χώρους. Συν τοις άλλοις, η Σούπερ Λίγκα παρέμεινε το μοναδικό πρωτάθλημα στην Ευρώπη που επί μονίμου βάσεως ξεκινά και τελειώνει με πολλές ομάδες να χάνουν βαθμούς από τιμωρίες ή που διακόπτεται κάθε τρεις και λίγο λόγω επεισοδιακών συμπεριφορών εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή