Δημοσκόπηση: Πρόωρες εκλογές θέλει το 62% των πολιτών

Δημοσκόπηση: Πρόωρες εκλογές θέλει το 62% των πολιτών

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκλογές πριν από  τη λήξη της τετραετίας θέλει το 62% σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB, ενώ ο  Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται το πολιτικό πρόσωπο που θα πρωταγωνιστήσει το 2019.

Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση που δημοσιεύει η εφημερίδα «Real News» το 30% των ερωτηθέντων θα ήθελε οι εκλογές να διεξαχθούν πριν τις ευρωεκλογές το Μάιο του 2019, το 32% μαζί με τις ευρωεκλογές, ενώ το 31,3% θέλει εκλογές στο τέλος της τετραετίας. Το 6,7% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν ξέρει ή δεν απαντά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται το πολιτικό πρόσωπο που θα πρωταγωνιστήσει το 2019, ενώ έκδηλος είναι ο φόβος επιβολής νέων μέτρων παρά την έξοδο από τα μνημόνια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, οι Ελληνες ζητούν εθνικό διάλογο και συνεννόηση σε ποσοστό συνολικά 75,9% συνολικά (37,5% «σίγουρα ναι», 38,4% «μάλλον ναι») ενώ «σίγουρα όχι» (2,8%) και «μάλλον όχι» (12,5%) απαντά αθροιστικά το 15,3% των ερωτηθέντων.

Στην πιθανότητα να ληφθούν επιπλέον μέτρα, το 36,3% εκτιμά πως αυτό είναι αρκετά πιθανό, το 23,5% «λίγο», το 17,2% «πολύ πιθανό», το 14% «καθόλου πιθανό» ενώ το 9% «δεν γνωρίζει ή δεν απαντά». Αθροιστικά, το 53,5% θεωρεί πολύ ή αρκετά πιθανό να υπάρξουν νέα μέτρα, ενώ το 37,5% εκτιμά ότι είναι λίγο ή καθόλου πιθανό.

Πολιτικό πρόσωπο που θα πρωταγωνιστήσει τη νέα χρονιά αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 26,3% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 13,6%. Ποσοστό 19,2% δεν ξέρει ή δεν απαντά, ενώ άλλο πρόσωπο επιλέγει το 6% των ερωτηθέντων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή