Το δίδυμο της επιτυχίας Σάκκαρη και Τσιτσιπάς επικράτησαν των Γουίλιαμς και Τιαφό στο Περθ

Το δίδυμο της επιτυχίας Σάκκαρη και Τσιτσιπάς επικράτησαν των Γουίλιαμς και Τιαφό στο Περθ

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τελευταία ημέρα του 2018 έκρυβε μία πολύ ευχάριστη είδηση για τον ελληνικό αθλητισμό. Στο Περθ της Αυστραλίας, η Μαρία Σάκκαρη και ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησαν των ΗΠΑ, της Σερίνα Γουίλιαμς και του Φράνσις Τιαφό, με 2-1 και χάρισαν στην Ελλάδα την πρώτη της νίκη στο Χόπμαν Καπ.

Πλέον, την Πέμπτη το απόγευμα θα παίξουν με την Ελβετία του Ρότζερ Φέντερερ και της Μπελίντα Μπέντσιτς για την 1η θέση του 2ου γκρουπ, που οδηγεί στον τελικό της διοργάνωσης. Στην κορυφή του ομίλου είναι η Ελβετία, στη 2η θέση η Ελλάδα, στην 3η η Μεγάλη Βρετανία από την οποία η ελληνική ομάδα ηττήθηκε με 2-1 στην πρεμιέρα της διοργάνωσης και στην τελευταία θέση οι ΗΠΑ.

Στον πρώτο αγώνα της συνάντησης με τις ΗΠΑ, ο Τσιτσιπάς νίκησε τον Φράνσις Τιαφό με 6-3, 6-7 (3), 6-3 σε 2 ώρες και 15 λεπτά, έχοντας καλύτερη απόδοση σε σχέση με το ματς με τον Βρετανό Κάμερον Νόρι, από τον οποίο ηττήθηκε.

«Στο πρώτο παιχνίδι με τον Κάμερον, δεν ένιωσα καλά. Δεν μπορούσα να αντέξω. Ενιωθα ότι έμενα από ανάσες. Κόντρα στον Φράνσις ένιωσα πιο άνετα στα μεγάλα ράλι και τα χτυπήματά μου ήταν καλύτερα. Ενιωσα περισσότερη αυτοπεποίθηση. Ο Φράνσις μου είπε ότι ένιωσε ακριβώς όπως ένιωθα κι εγώ στο πρώτο ματς. Του είπα ότι πιθανότατα οφείλεται στο τζετ λαγκ και στη ζέστη», δήλωσε ο Τσιτσιπάς με την πρώτη του νίκη στο Χόπμαν Καπ.

Εν συνεχεία, στο κορτ της RAC Arena όπου βρίσκονταν πολλοί Ελληνες μόνιμοι κάτοικοι Αυστραλίας, η Σάκκαρη έβαλε υψηλά εμπόδια σε μία από τις σημαντικότερες τενίστριες όλων των εποχών, τη Σερίνα Γουίλιαμς. Χρειάστηκε να παίξουν τάι μπρέικ για να πάρει η θρυλική Αμερικανίδα το πρώτο σετ με 7-6 (3), ενώ το δεύτερο το κέρδισε με 6-2. Ετσι, οι ΗΠΑ ισοφάρισαν σε 1-1 τις νίκες. «Η Μαρία έπαιξε εκπληκτικά. Εχει πολύ μεγάλες δυνατότητες», ήταν το εγκωμιαστικό σχόλιο της 36χρονης Γουίλιαμς για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

Η νίκη στη συνάντηση των δύο χωρών θα κρινόταν στο μεικτό. Εκεί, η ελληνική ομάδα όφειλε να πορευθεί στον μονόδρομο της επιτυχίας, ώστε να διατηρούσε ελπίδες πρόκρισης στον τελικό. Ο νεανικός ενθουσιασμός των Τσιτσιπά και Σάκκαρη υπέταξε την ηγετική παρουσία και την εμπειρία της Γουίλιαμς και το ταλέντο του Τιαφό και έτσι επικράτησαν με 4-1, 1-4, 4-2.

Η καθοριστική συνάντηση της Πέμπτης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ελβετία έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των Αυστραλών και της ελληνικής κοινότητας, με αποτέλεσμα τα εισιτήρια να έχουν γίνει ήδη ανάρπαστα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή