Μέρκελ: Ανεκτικότητα στους άλλους και αυτοκριτική

Μέρκελ: Ανεκτικότητα στους άλλους και αυτοκριτική

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Την αυξανόμενη ευθύνη της Γερμανίας στον κόσμο υπογράμμισε στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, η οποία κάλεσε τους πολίτες σε μια ανεκτική συνύπαρξη. Παράλληλα δεν απέφυγε να ασκήσει αυτοκριτική: είπε ότι γνωρίζει πως πολλοί Γερμανοί απογοητεύτηκαν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. «Στην αρχή χρειαστήκαμε πολύ χρόνο για να συγκροτήσουμε κυβέρνηση και όταν αυτό έγινε, αρχίσαμε να τσακωνόμαστε και να ασχολούμαστε με τους εαυτούς μας», αναγνώρισε η Μέρκελ. «Τις προκλήσεις της εποχής μας μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε μόνον εάν είμαστε ενωμένοι και συνεργαζόμαστε με άλλους και πέραν των συνόρων», είπε και πρόσθεσε πως «αξίες όπως η ανοικτή κοινωνία, η ανοχή και ο σεβασμός προς τους άλλους έχουν κάνει τη χώρα μας ισχυρή. Γι’ αυτές πρέπει να αγωνιστούμε από κοινού».

Εξέφρασε την ανησυχία της για το τραχύ κοινωνικό κλίμα που διαμορφώθηκε το 2018, αλλά εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι αν «για όσες αξίες πιστεύουμε μετατρέψουμε τις ιδέες μας σε πράξη, τότε μπορεί να δημιουργηθεί κάτι νέο και καλό». «Οι βασικές συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων είναι ευάλωτες και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό», τόνισε και ανέφερε ως πιεστικά καθήκοντα εκτός από την κλιματική αλλαγή τη διαχείριση και την ευταξία στο θέμα της μετανάστευσης και την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας. «Θέλουμε να επιλύσουμε όλα αυτά τα θέματα και προς το δικό μας συμφέρον και αυτό μπορούμε να το κάνουμε καλύτερα εάν συνεξετάζουμε και τα συμφέροντα των άλλων», είπε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή