Με την ιστορία και την παράδοση της «Κ»

Με την ιστορία και την παράδοση της «Κ»

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καλή χρονιά σε όλους! Το 2019 είναι για εμάς στην «Κ» η χρονιά που θα κλείσουμε 100 χρόνια κυκλοφορίας. Δεν είναι λίγα, καθώς ελάχιστα πράγματα έχουν αντέξει τόσα χρόνια στον τόπο μας. Η «Κ», όπως και η Ελλάδα, επιβίωσε μέσα από δικτατορίες, πολέμους, εμφυλίους, οικονομικά κραχ. Εκανε λάθη, ορισμένα μοιραία και εντοπισμένα πλέον από το καθαρό μάτι του ιστορικού. Αντεξε όμως και διαδραματίζει τον ρόλο της σε δύσκολους καιρούς για τον Τύπο και τη χώρα.

Οι βασικές αρχές της, ειδικά τα τελευταία 30 χρόνια, δεν έχουν αλλάξει. Είμαστε μια εφημερίδα που πιστεύει στην πολυφωνία και θεωρεί ότι πρέπει να δημοσιεύονται όλες οι απόψεις, εκτός από εκείνες που είναι πραγματικά ακραίες. Φιλοδοξούμε να είμαστε μια κοσμοπολίτικη, εξωστρεφής εφημερίδα, που επιχειρεί να εξηγήσει έναν πολύ απρόβλεπτο και επικίνδυνο κόσμο με βάση το τι γίνεται διεθνώς. Πιστεύουμε στο ρεπορτάζ που δεν είναι άποψη αλλά πραγματική έρευνα. Εχουμε ισχυρές απόψεις, για την επιχειρηματικότητα, την παιδεία, την ασφάλεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα και πολλά ακόμη. Δεν θέλουμε όμως ποτέ να είμαστε «αγκιστρωμένο ψάρι», όπως έλεγε πάντοτε σοφά ο Αντώνης Καρκαγιάννης, για κανένα κόμμα, πολιτικό ή ισχυρό παράγοντα.

Οι εφημερίδες αντιμετωπίζουν –παγκοσμίως και εδώ– την «τέλεια καταιγίδα»: την πτώση του «χαρτιού» και την άνοδο του Διαδικτύου, την οικονομική κρίση και τη συρρίκνωση της διαφήμισης, τις τοξικές επιθέσεις εναντίον τους από τον Τραμπ έως τους εγχώριους μιμητές του, τις απειλές.

Θα συνεχίσουμε, όμως, γιατί μας δίνετε δύναμη εσείς, γιατί οι άνθρωποι που εκδίδουν αυτή την εφημερίδα αγαπούν πολύ αυτό που κάνουν, γιατί νιώθουμε μια υποχρέωση απέναντι στην ιστορία και στην παράδοση της «Κ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή