Αγώνας-πρόκληση για Σάκκαρη, Τσιτσιπά

Αγώνας-πρόκληση για Σάκκαρη, Τσιτσιπά

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα υπέρβαση θα χρειαστεί να κάνουν ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη προκειμένου να προκριθεί η Ελλάδα στο σαββατιάτικο τελικό του Χόπμαν Καπ που διεξάγεται στο Περθ της Αυστραλίας. Μετά τον θρίαμβο επί της ομάδας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, οι δύο Ελληνες πρωταθλητές, που έβαλαν τη χώρα στον παγκόσμιο χάρτη του αθλήματος, θα πρέπει να νικήσουν σήμερα και την Ελβετία του Ρότζερ Φέντερερ και της Μπελίντα Μπέντσιτς.

Η πρόκριση στον τελικό έχει υψηλότατο βαθμό δυσκολίας, αφού η ελληνική ομάδα χρειάζεται να επικρατήσει με 3-0. Δηλαδή, ο Τσιτσιπάς και η Σάκκαρη να νικήσουν τους Φέντερερ και Μπέντσιτς αντίστοιχα στο απλό και εν συνεχεία να κυριαρχήσουν και στο μεικτό των αντιπάλων τους. Αντιθέτως, η Ελβετία χρειάζεται μόλις μία νίκη στα τρία ματς με την Ελλάδα για να περάσει στον τελικό. Ωστόσο, το γεγονός πως η Σάκκαρη και ο Τσιτσιπάς έχουν τις ελπίδες τους στην τελευταία αγωνιστική του 2ου ομίλου (όπου, εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, αντιμετώπισαν και τη Μεγάλη Βρετανία) αναδεικνύει τη μεγάλη επιτυχία του ελληνικού τένις.

Αγώνας-πρόκληση για Σάκκαρη, Τσιτσιπά-1

Μετά τον θρίαμβο επί της ομάδας των ΗΠΑ τη Δευτέρα, οι δύο Ελληνες πρωταθλητές θα χρειαστεί να κάνουν ακόμα μία υπέρβαση σήμερα.

Οπως ανακοίνωσαν χθες βράδυ οι διοργανωτές του Χόπμαν Καπ, στις 11.30 το πρωί θα αρχίσει ο αγώνας του Τσιτσιπά με τον Φέντερερ. Θα είναι η πρώτη φορά που θα βρεθεί αντιμέτωπος ο 20χρονος Ελληνας πρωταθλητής με τον κορυφαίο τενίστα όλων των εποχών. Θα ακολουθήσει το παιχνίδι της Σάκκαρη με την Μπέντσιτς και η συνάντηση της Ελλάδας με την Ελβετία θα ολοκληρωθεί με το μεικτό.

Την πρώτη της νίκη στη νέα χρονιά πέτυχε χθες η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου στο επαγγελματικό τουρνουά 25.000 δολαρίων που διεξάγεται στο Χονγκ Κονγκ. Η 21 ετών Ελληνίδα τενίστρια (νούμερο 171 στον κόσμο) χρειάστηκε μόλις 74 λεπτά για να επικρατήσει της Χο Τσινγκ Γου με 6-1, 6-4 και να προκριθεί στη φάση των «16».

Στον 2ο γύρο θα αντιμετωπίσει τη Γιαπωνέζα Χιρόκο Κουβάτα με στόχο μία θέση στον προημιτελικό γύρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή